Croky Cup - kwartfinales - R Standard de Liege-Royal Antwerp FC
Stade Maurice Defrasne - woensdag 18 december 2019 - 20:45u.
(16/12/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Erik Lambrechts, Rien Vanyzere, Jo De Weirdt, Wesley Alen

Kern: mooie affiche voor de kwartfinale van de Croky Cup, al moet de rood-witte technische staf schoon volk missen voor de verplaatsing naar Luik. Er liepen ondertussen via de sociale media al wensen van spoedig herstel binnen voor Faris Haroun. Hij is onbeschikbaar vanwege een breuk aan zijn linkerarm. Doelman Sinan Bolat neemt allicht de aanvoerdersband over, maar wie de plaats overneemt, is nog niet meteen duidelijk. Steven Defour, Alexis de Sart of Martin Hongla Yma II zijn mogelijke opties. Ook Koji Miyoshi behoort niet tot de 18-koppige selectie. Hij werkt net als Matheus Borges Domingues, DaniŽl Opare en Junior Pius gedreven verder aan zijn revalidatie. Bij R Standard zal de technische staf geen beroep doen op geschorste Carcela.

Facts & figures: gele kaarten Croky >> (1+4), gele dreiging Croky >> niemand, geelgeschorst Croky >> niemand - rode kaarten Croky >> (0), roodgeschorst Croky >> niemand - dokterscabinet >> Matheus Borges Domingues, Faris Haroun, Koji Miyoshi, DaniŽl Opare, Junior Pius.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: het is inmiddels van oktober 2010 geleden dat beide clubs nog tegen elkaar uitgeloot werden in het kader van de nationale voetbalbeker, toentertijd nog de Cofidis Cup, inmiddels omgedoopt tot Croky Cup. Colin Andrews (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) en zijn jonge selectie trokken met een groot strijdershart richting Stade Maurice Defrasne. "De passage van R Antwerp FC is niet onopgemerkt gebleven in het Stade M. Defrasne. De 1300 man/vrouw sterke roodwitte achterban blies vuur in de partij en was geen ogenblik geÔntimideerd door het Luikse huisorkest. Net zo de Antwerpspelers. R Antwerp FC verlaat met opgeheven hoofd de bekercompetitie en had met Emmerik De Vriese de absolute uitblinker van de match in de rangen", vat 90 minuten strijd op alle fronten kort samen. Opmerkelijk: DaniŽl Opare, inmiddels R.A.F.C., werd tijdens de wedstrijd uitgesloten. Carcela was een invaller in de tweede wedstrijdhelft, maar ook hij loopt er deze woensdag niet bij.
**Beide clubs speelden inmiddels twee partijen voor de nationale voetbalbeker. Allebei werden ze bedeeld met vijf gele kaarten. Amara Baby, Alexis de Sart, Faris Haroun, Wesley Hoedt en Aurťlio Ulineia Buta hebben een streepje achter de naam staan.
**Royal Antwerp FC won afgelopen weekeinde met het kleinste verschil van KAS Eupen. Het belang van het doelpunt van Lior Refaelov kan, gezien de resultaten van andere clubs, moeilijk overschat worden. Hij loopt inmiddels ver voorop in de stemming voor de weektitel 'man van de match'. Stemmen is nog mogelijk.
 
  
HOME