Nationale 1A - competitie - speeldag 23 - Royal Antwerp FC-SV Zulte Waregem
Bosuilstadion - zondag 26 januari 2020 - 20:00u.
(24/01/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lothar D'Hondt, Tom Vanpoucke, Nick Senecaut, Kevin Debeuckelaere.

Kern: of en hoe de inspanningen van de midweekbekermatch wegen, is op dit ogenblik moeilijk in te schatten. Coach Laszlo Bölöni heeft twee (!) volle dagen om zich hiervan te vergewissen. Zeker is de terugkeer uit schorsing van Wesley Hoedt en Aurélio Ulineia Buta, maar even zeker is het ontbreken van aanvoerder Faris Haroun vanwege gele overlast! Steven Defour staat alvast in de coulissen te trappelen van ongeduld om een actieve rol te vervullen in strijd met fusieclub SV Zulte Waregem. Hij vertoefde een volle bekerwedstrijd in de dug-out. Koji Miyoshi hervatte ondertussen de groepstraining en wordt mogelijk een van de jokers van de Great Old voor de zondagavondwedstrijd. Matheus Borges Domingues en Junior Pius zetten hun weg naar herstel moedig verder. Wesley Hoedt en Dino Arslanagic staan helaas op scherp.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (44+3), gele dreiging >> Dino Arslanagic, Faris Haroun, Wesley Hoedt, geelgeschorst CO >> Faris Haroun - rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Dylan Batubinsika, Matheus Borges Domingues, Junior Pius.

Nieuwssprokkels Online:
**Ook deze zondag weer, klinkt de vertrouwde roep "Lees 't Antwerp Clubblad" aan de ingangen van de Bosuil: Editoriaal: Zilveren Dieu, Gouden Dieu en Didier Lamkel Kodat, Antwerp Clubblad sprak met Wesley Hoedt, In memoriam Jaak Leytens, Verslag van de eerste blindentribune bij R.A.F.C., Vandaag in de geschiedenis van R.A.F.C.: 26 januari…, Welkom SV Zulte Waregem, Cijferwerk, Speelschema 2019-2020, In de wachtkamer van het eerste elftal, Poster: Koji Miyoshi, Voor het archief, Retro 1925-1926: Verjonging, Uit de oude doos: Een Antwerptraining in 1938, Antwerpkwis - vragenronde 8, R.A.F.C.-Worldwide, R.A.F.C.-Jeugd: Interview met Mathias Smet, hoofdtrainer van de u18, R.A.F.C.-Jeugd: Onze U15 gaven KV Kortrijk partij, De Bosuil: Vijf toppers op een rij. Veel leesplezier!
**Het verleden: op uitzondering van de bekerwedstrijd tijdens het seizoen 2014-2015, won de fusieclub nog nooit in het Bosuilstadion. Er staan helaas nog niet gek veel onderlinge wedstrijden in het archief en we kunnen dus bezwaarlijk al van een echte traditie spreken, een doelpuntenrijke wedstrijd was het meestal werd. Omar Govea Garcia gaf mee gestalte aan de zege van den Essevee in de heenwedstrijd van de lopende campagne. Zo eindigde meteen een reeks van drie overwinningen op rij voor de Great Old op het terrein van de tegenstander. Met de overstap van de Gaverbeek naar de Bosuil begon voor Wim De Coninck begin jaren negentig een wisselend parcours in Deurne-Noord, maar daar wil de analist allicht niet meer aan herinnerd worden.
**Dieumerci Mbokani (14) scoorde niet zelf op Jan Breydel, maar bracht wel Lior Refaelov in stelling voor diens tiende van het seizoen. De Great Old heeft zodoende net als KAA Gent twee spelers in de top vijf van de schutterslijst. Hans Vanaken (Club Brugge KV) en Jonathan David (KAA Gent) waren op speeldag 22 goed voor twee treffers en bezetten een gedeelde tweede plaats met elk elf doelpunten. Bij SV Zulte Waregem rekent coach Dury op de trefkracht van o.a. Cyle Larin (7), Gianni Bruno (6) en Saido Berahino (5), van wie laatstgenoemde de netten van de 'doelman van het jaar' liet trillen in de midweekbekerwedstrijd in het Jan Breydelstadion.
**Was de rode kaart voor reglementair en correct gegeven, de gele kaart bleef braafjes op zak bij West-Vlaming Boterberg waar het veelvuldige trek- en duwfouten op o.a. Dieumerci Mbokani, waarvan nog een groot gedeelte onbestraft bleven! Terwijl bij Royal Antwerp Faris Haroun volgeboekt werd, hoeft SV Zulte Waregem met een totaal van 34 (R.A.F.C. totaliseert er liefst 46!) absoluut geen rekening te houden met deze vorm van openbare bestraffing. Wesley Hoedt heeft overigens zijn overdreven zware sanctie inmiddels uitgeboet tijdens de bekeropdracht van de midweek.
**Er werden superlatieven door pers en publiek bovengehaald voor Alexis de Sart tijdens en na zijn prestatie in Jan Breydel. Hij scoorde bovendien de goal van de overwinning en werd zodoende onbedreigd tot 'man van de match' verkozen. Lior Refaelov onderstreepte zijn prestatie in het vertrouwde Jan Breydel met zijn tiende van het seizoen, goed voor een tweede plaats voor Faris Haroun, Ritchie De Laet en Dieumerci Mbokani.
**Ook mensen met een visuele beperking hebben dank zij het emotierijke commentaar van o.a. Chris Van den Abeele geen ogen-blik moeten missen van de midweek bekerwedstrijd op de Bosuil. Dank zij het community werk van de club hebben mensen met een visuele beperking een plaatsje gevonden op tribune een van het Bosuilstadion-in-ontwikkeling.
**Op zoek naar een job of carrière switch? Welkom op de Antwerp Jobbeurs op 12 februari e.k. in het Bosuilstadion. De schepen van de haven van 't Stad Annick De Ridder is alvast razend enthousiast om de jobs in de Port of Antwerp voor te stellen.
 
  
HOME