Nationale 1A - competitie - speeldag 24 - Club Brugge KV-Royal Antwerp FC
Jan Breydelstadion - zondag 2 februari 2020 - 14:30u.
(31/01/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Erik Lambrechts, Rien Vanyzere, Philippe Vandecauter, Bert Put.

Kern: afgelopen dinsdag hield de rood-witte technische staf troepenschouw op de Freethiel. Een groot aantal spelers kreeg zo extra speelminuten in het vooruitzicht van de grote clash op Jan Breydel. Naast enkele jonkies uit de kern van Gill Swerts en Ken Bastin, waren ook jonge doelman Davor Matijas en centrale verdediger Moustafa Ava Dongo van de partij. Zij maakten hun officieuze debuut in de rood-witte hoofdmacht. Dino Arslanagic is, in tegenstelling tot Martin Hongla Yma II, na een ziektebeeld opnieuw wedstrijdklaar. Koji Miyoshi maakte tijdens zijn invalbeurt tegen SV Zulte Waregem een gretige indruk. Matheus Borges Domingues en Junior Pius schuwen de inspanningen niet tijdens hun herstelparcours. Dylan Batubinsika begon zopas aan zijn individuele revalidatie. Faris Haroun keert terug na een obligate rustdag vanwege gele overlast. Wesley Hoedt en Dino Arslanagic moeten op hun tellen passen.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (47+0), gele dreiging >> Dino Arslanagic, Wesley Hoedt, geelgeschorst CO >> Faris Haroun - rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Dylan Batubinsika, Matheus Borges Domingues, Junior Pius.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: Club Brugge KV raasde doorheen de nationale competitie en moest slechts een keer de duimen leggen tijdens de lopende competitie. Precies halfweg de campagne moesten Clement, Vormer & co. na bijna honderd minuten wedstrijd hun meerdere erkennen in... Royal Antwerp FC. Dieumerci Mbokani veegde de achterstand van het bord. Doelman Mignolet was het laatst bij het schot van Didier Lamkel Ze en kreeg zo een owngoal op het rekest. Het was overigens van mei 1997 geleden dat de laatste zege tegen deze tegenstander in Deurne-Noord gevierd mocht worden. Mochten de handen ook na afloop geregeld op elkaar in het Bosuilstadion, de tegenstander van zondag bleef meestal fors baas in eigen vesting. Dat was ook zo op de voorlaatste speeldag van P.O.I, zelfs nadat Amara Baby en Dieumerci Mbokani hun kleuren op voorsprong hadden gezet.
**Dieumerci Mbokani (15) blijft de onbetwiste leider in het schuttersklassement 2019-2020. Jonathan David (KAA Gent) deelt met elf doelpunten de tweede plaats met Gouden Schoen Vanaken. Zij gaan o.a. Lior Refaelov (10) en David Okereke (9) vooraf. Beide ploegen klasseren twee spelers in de top tien. Mogen de supporters een doelpuntenrijke wedstrijd tegemoet zien?
**Het brave SV Zulte Waregem worstelde zich doorheen de partij en dat mag na vier gele kaarten redelijk letterlijk genomen worden, al toonde de wedstrijdleiding zich nog mild na de zoveelste foutieve ingreep op Dieumerci Mbokani. Royal Antwerp FC mocht zich verheugen in een clean sheet en dus blijft het totaal op 47, liefst tien meer dan tegenstander Club Brugge KV.
**Ritchie De Laet bleef in een spannende tweestrijd met Ivo Dos Santos Rodrigues met miniem verschil aan de winnende hand na de bekeropdracht tegen KV Kortrijk. Na de doortocht van SV Zulte Waregem ging het er veel minder spannend aan toe. Rechtsachter Aurélio Ulineia Buta (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) gaat fors aan de leiding in de weekstemming voor Wesley Hoedt, Ritchie De Laet, Ivo Rodrigues en Dieumerci Mbokani. Gevaar creëren vanachter uit heet zoiets.
**Op zoek naar een job of carrière switch? Welkom op de Antwerp Jobbeurs op 12 februari e.k. in het Bosuilstadion. De schepen van de haven van 't Stad Annick De Ridder is alvast razend enthousiast om de jobs in de Port of Antwerp voor te stellen.
**Didier Lamkel Ze geeft de pers stof tot schrijven. GvA heeft zich voorgenomen diens naam voorlopig in quarantaine te plaatsen en hem enkel te volgen op het voetbalveld. Zoals geweten, kan hij ook daar aardig verrassend uit de hoek komen. In dit verband heeft de club volgende mededeling laten uitgaan: "Antwerp betreurt de instagramposts van Didier Lamkel Zé. Dit strookt geenszins met de waarden en normen van onze familieclub. Het hoeft geen betoog dat de directie, staf en volledige spelersgroep zich hiervan distantiëren.
Navraag leert dat Didier wordt beïnvloed door andere personen om dergelijke posts te plaatsen. RAFC tracht Didier Lamkel Zé, net zoals verschillende andere spelers, zo goed als mogelijk te begeleiden met zijn integratie binnen de Europese context, de impact als publiek figuur alsook de waarden en normen die RAFC nastreeft. RAFC heeft ook een duidelijke sociale media policy, waarin onze spelers een voorbeeldfunctie dienen aan te nemen.
Didier distantieert zichzelf ook van de manier waarop deze post is overgenomen. Hij is de Engelse taal niet machtig, laat staan dat hij de mogelijke impact correct kon inschatten. Uit eigen initiatief heeft hij dit reeds rechtgezet en hij wenst zijn oprechte excuses over te maken. De club verkiest dat hij dit niet nog eens zelf via sociale media doet.
RAFC vraagt zijn supporters om aanstaande zondag, net zoals het volledige seizoen in de Pro League, onze Reds op een vocale manier te ondersteunen en onze reputatie van 12e man alle eer aan te doen. De volledige club werkt keihard om The Great Old terug te brengen waar ze hoort. Laat ons zondag, als nummer 2 in de competitie, op een waardige en respectvolle manier de tot nog toe ongenaakbare leider het vuur aan de schenen leggen. Wij rekenen op jullie!"
**Nu het niet meer over de centen gaat in Deurne-Noord, heeft Royal Antwerp FC ook een (wekelijks) plaatsje veroverd in Sport-Voetbalmagazine. Onder de titel "Antwerp, de jacht naar de top", vertelt Lior Refaelov zijn kijk op leven en werken bij de Ploeg van 't Stad.
 
  
HOME