Nationale 1A - competitie - speeldag 26 - Royal Antwerp FC-Sporting du Pays de Charleroi
Bosuilstadion - zondag 16 februari 2020 - 14:30u.
(15/02/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Yves De Neve, Tom Vanpoucke, Jordy Vermeire

Kern: tegenstander Sporting du Pays de Charleroi kreeg zo maar eventjes twee extra dagen recuperatie na de mid-weekwedstrijd. Dat zou in deze fase van de competitie niet mogen gebeuren! Royal Antwerp FC speelde donderdag met een onuitgegeven duo voor de posities van centrale verdediging. Dino Arslanagic boette zijn gele strafdag uit en is voor de wedstrijd van zondag opnieuw beschikbaar. Mogelijk kan de technische staf ook opnieuw een beroep doen op Wesley Hoedt, die donderdag nog aan de kant bleef. Dylan Batubinsika en Matheus Borges Domingues, blijven onder begeleiding van de medische staf om hun individuele parcours verder af te werken, terwijl Junior Pius gedeeltelijk kon aansluiten bij de groepstrainingen. Koji Miyoshi was eerder al voldoende hersteld en behoorde tot de selectie voor de midweekwedstrijd.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (49+2), gele dreiging >> Wesley Hoedt, geelgeschorst CO >> niemand- rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Dylan Batubinsika, Matheus Borges Domingues, Junior Pius.

Nieuwssprokkels Online:
**Het was een wat chaotische week voor Antwerp Clubblad met twee thuiswedstrijden in amper vier dagen tijd. Toch houdt u deze zondagavond opnieuw een goedgevulde editie van het magazine in handen: Editoriaal: Stormachtige kalender, Beker van BelgiŽ: Road to the final..., Overzicht van de transferperiode, Welkom op de Bosuil: Sporting du Pays de Charleroi, Cijferwerk, Speelschema 19/20, Praatje met een speler: Zinho Gano, Poster: Amara Baby, Voor het archief, Matchday by Sven Hardies, Retrospectieve 1927-1928, Uit de oude doos, R.A.F.C.-Vervolgkwis, R.A.F.C.-Jeugdafdeling: contactgegevens, R.A.F.C.-Jeugdafdeling: even voorstellen u9 en u10, R.A.F.C.-Jeugdafdeling: u9 tegen YRKV Mechelen in beeld, De Bosuil: Nieuwe Helden.
**GvA gaf zopas details vrij i.v.m. de organisatie van de finale van de Croky Cup: elke finalist krijgt zowat 20.000 tickets ter beschikking, combiregeling is niet verplicht, gemeenschappelijk vervoer wordt sterk aanbevolen.
**Het verleden: Sporting du Pays de Charleroi toonde zich in het recente verleden een stevige tegenstander. De belangrijkste van die onderlinge confrontaties dreigde op een sisser te zullen eindigen. De bezoekers openden de partij met een vroeg doelpunt, kwamen nog voor het kwartier op dubbele cijfers, maar amper tien minuten later stond het na doelpunten van Dieumerci Mbokani en Lior Refaelov opnieuw gelijk. De spits voegde er in de tweede helft nog een goal aan toe en beukte daarmee de poort van (de voorronde voor) Europa open. Tijdens de reguliere competitie 2019-2020 namen de Zebra's wraak in Deurne-Noord voor de in eigen huis opgelopen nederlaag tegen de Ploeg van 't Stad.
**Hoewel hij de voorbije twee competitiewedstrijden droog staat, verdedigt Dieumerci Mbokani (15) zijn leidersplaats in de schutterslijst met verve. Jonathan David (KAA Gent - 13), Hans Vanaken (FCB - 12) zijn de dichtste achtervolgers. Lior Refaelov zit met tien treffers Kaveh Rezaei (Sporting du Pays de Charleroi - 11) op de hielen. Verderop in de rangschikking Ryota Morioka en Didier Lamkel Ze met elk zes doelpunten.
**Het was voor een groot aantal spelers onlangs al behoorlijk knijpen om hun bekerfinale niet te missen vanwege gele overlast. Dat lot ligt enkel Amara Baby op 22 maart (aftrap 14:30u.) te wachten, al bleven er recent toch al een aantal Antwerpspelers aan de kant tijdens de reguliere competitie vanwege volgeboekt. Zo moest Dino Arslanagic de midweekmatch missen tegen KRC Genk. Eerder waren ook al Faris Haroun, Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Ze aan de beurt geweest voor een clubtotaal van 51 gele hits. Met 41 doet Sporting du Pays de Charleroi het in dit nevenklassement toch een stuk beter. Op uitzondering van Benson Manuel, Sander Coopman en de langdurige geblesseerden, incasseerden alle andere kernspelers tenminste een gele kaart.
**Abdoulaye Seck wierp tijdens zijn (korte) invalbeurt samen met zijn ploegmaats lijf en leden in de strijd voor het veiligstellen van die finaleplek op 22 maart. De centrale verdediger had daarbij zulke belangrijke rol in die laatste vijftien + zeven (extra-)minuten dat hij meteen uitgeroepen werd tot 'man van de match'.
**Te midden van de commotie rond de mediarechten organiseerde de club afgelopen woensdag 12 februari samen met de schepen van de haven Annick De Ridder een drukbezochte jobbeurs. Hopelijk hebben heel veel bezoekers de job van hun leven gevonden.
 
  
HOME