Nationale 1A - competitie - speeldag 27 - R Standard de Liege-Royal Antwerp FC
Stade Maurice Defrasne - zaterdag 22 februari 2020 - 18:00u.
(20/02/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nathan Verboomen, Mathias Hillaert, Rien Vanyzere, Kevin Van Damme

Kern: Wesley Hoedt was nog niet voldoende hersteld van zijn enkelletsel voor de wedstrijd van vorig weekeinde tegen Sporting du Pays de Charleroi. Voor de opdracht in Luik lijkt de centrale verdediger ondertussen wel speelklaar, al houdt hij wel best zijn gelekaartenteller in 't oog! Junior Pius, die zich blesseerde tijdens de Europese opdracht tegen FC Viktoria Plzeň in het Koning Bosuilstadion, verteert de groepstrainingen goed. Hij hoopt op een snelle wedstrijdselectie en waarom niet op zijn eerste competitiespeelminuten. Dylan Batubinsika en Matheus Borges Domingues blijven onder begeleiding van kiné Jan Vandenhouten en zijn staf. Ondanks het oplopende aantal gele bestraffingen, hoeft de technische staf momenteel (nog) geen rekening te houden met (mogelijke) schorsingen.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (51+2), gele dreiging >> Wesley Hoedt, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Dylan Batubinsika, Matheus Borges Domingues.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: Luik leek in een dicht en ver verleden bij momenten een onneembare burcht voor Royal Antwerp FC. Won de Great Old tijdens de voorbije campagne wel de wedstrijd voor de reguliere competitie, de Great Old moest bij aanvang van Play-Off I de duimen leggen in het Stade Maurice Defrasne. In de heenwedstrijd haalden de Luikenaars in het Bosuilstadion dank zij Emond een dubbele achterstand op om uiteindelijk met een punt huiswaarts te keren. De kwalificatie voor de halve finales van de Croky Cup moesten ze na een 1-3 nederlaag laten aan de Ploeg van 't Stad, wellicht de meest bejubelde overwinning van Royal Antwerp FC in de Vurige Stede. De merkwaardigste onderlinge uitslagen vielen tijdens het seizoen 1970-0971. Na de forfaitnederlaag van de Luikenaars op beslissing van de 'groene tafel' vanwege het opstellen van vier buitenlanders in de heenwedstrijd, nam Royal Standard de Liège wraak in eigen huis. Een van de zes doelpunten kwam van de voet van Louis Pilot, die toen al bijna onderweg was naar de Bosuil. De stoere Luxemburgse internationale diende immers de clubkleuren van beide. Ook voor coach Laszlo Bölöni en de spelers Sinan Bolat, Dino Arslanagic, Steven Defour, Alexis de Sart en Dieumerci Mbokani zal dit altijd een speciale wedstrijd zijn. Obbi Oulare maakt zich op om tegen een ex-club te schitteren.
**Jonathan David (KAA Gent - 15) zette een ware rush op de eerste plaats in en heeft Dieumerci Mbokani inmiddels in aantal doelpunten bijgebeend. Toch zal de Antwerpspits voorlopig nog met de Gouden Stier op de shirt te zien zijn. Selim Amallah, Maxime Lestienne en Renaud Emond (ex-R Standard de Liège) delen de vijftiende plek in de schutterslijst met elk zeven treffers, drie minder dan de vijfde plaats van Lior Refaelov (10), een meer dan Didier Lamkel Ze.
**Sinan Bolat en laat in de wedstrijd ook Kevin Mirallas nog, werden opgeschreven tijdens de topper tegen Sporting du Pays de Charleroi. Het clubtotaal komt daarmee op 53! Sinan Bolat, Alexis de Sart en verrassend ook Kevin Mirallas staan geparkeerd op drie boekingen. Wesley Hoedt staat op scherp. Royal Standard de Liège hoeft voorlopig nog maar weinig te vrezen van de 38 gele kaarten die ze tot nog toe verzamelden.
**Het was al vlug duidelijk dat doelman Sinan Bolat deze week naar de overwinning en de titel 'man van de match' zou spurten, al diende tweevoudig winnaar Abdoulaye Seck duchtig weerstand. Met Ritchie De Laet vervolledigt een derde verdedigend ingestelde speler de top drie. Hij gaat momenteel Ivo Rodrigues en Alexis de Sart vooraf.
**Kampioen van de oneliners op de Bosuil was in het verleden ongetwijfeld Paul Bistiaux. Voorzitter Paul Gheysens toonde zich afgelopen zondag na afloop van de wedstrijd tegen Sporting du Pays de Charleroi even gevat bij Sporza. Gevraagd naar een reactie rond het televisiecontract liet hij optekenen: "Niet wij moeten bijdraaien, zij moeten bijdraaien,...". Zo werd met weinig woorden, heel veel gezegd op de parking van het Bosuilstadion.
**Ook gelezen? "Jos Willems maakt zich kwaad als het over situatie in 1B gaat: "Het is een wansmakelijk circus geworden", vertelde hij Voetbalkrant.com? "Ik vind het zo erg voor het Belgisch voetbal. De grote clubs maken hun basis kapot. Daar had al veel langer iets moeten aan gedaan worden. De grote ploegen hebben een armoede geschapen bij de kleinere ploegen. Ze kelderen hun eigen toekomst. En wat is hun reactie? 'Ja, dan gaan wij wel in een competitie met Ajax, PSV, Feyenoord..." en dan nog maar volhouden dat Royal Antwerp FC dwarsligt bij de goedkeuring van het nieuwe mediacontract? "Enkel Antwerp FC doet nog moeilijk", aldus Voetbalkrant.com in een ander artikel! Begrijpe, wie kan.
 
  
HOME