Nationale 1A - competitie - speeldag 29 - KV Kortrijk-Royal Antwerp FC
Guldensporenstadion - zaterdag 7 maart 2020 - 20:00u.
(05/03/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wim Smet, Tom Vanpoucke, Brecht Devriese, Michiel De Cuyper

Kern: gele schorsing na blessure, het ongemak lijkt Wesley Hoedt in deze fase van de competitie wel te achtervolgen. Gelukkig is de centrale verdediger er nu weer helemaal klaar voor. Diens vervanger Abdoulaye Seck deed het ook tegen KV Oostende meer dan behoorlijk. Dat wordt dus een moeilijke keuze voor de rood-witte technische staf. Ritchie De Laet moest in extremis de geblesseerde Aurélio Ulineia Buta nog vervangen. Er was weinig bekend over diens blessure, maar sloot inmiddels wel opnieuw aan bij de groep. Is de rechtsachter niet klaar, komt zo mogelijk jonge Robbe Quirynen opnieuw bij de selectie voor de altijd moeilijke uitwedstrijd in het Guldensporenstadion. Junior Pius en Dylan Batubinsika sprokkelden in de gesloten oefenwedstrijd tegen RUSG (1-2) speelminuten. Eerstgenoemde scoorde overigens de enige treffer voor zijn rood-witte kleuren. Matheus Borges Domingues kreeg gezelschap van Zinho Gano in de ziekenboeg. Al leek de aanvankelijke diagnose over diens blessure geruststellend, toch moet de technische staf rekening houden met een mogelijke onbeschikbaarheid van acht weken.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (56+0), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Matheus Borges Domingues, Zinho Gano.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: dit wordt de tweede confrontatie tussen beide clubs in enkele weken tijd, de tweede in het Guldensporenstadion van de vier in totaal tijdens deze campagne. De dubbele bekerconfrontatie in de halve finales leverde in de return in Kortrijk de Great Old met die knap getrapte penalty van Lior Refaelov de kwalificatie voor de ultieme confrontatie in het Koning Bosuilstadion op 22 maart e.k. op, nadat dat ene knappe velddoelpunt van... Dieumerci Mbokani (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) de gelijkmaker opleverde in eigen huis. Wesley Hoedt ging al voor het einde van de partij in feestmodus en haalde een biertje bij de fans van de thuisploeg. Jammer dat ze het op zulke onhandige manier presenteerden! Het was overigens al van 19 maart 2006 geleden dat de Great Old er nog kon winnen! Fangzhuo Dong en Alexandre Di Gregorio (vorige week zaterdag nog aan de aftrap op de Bosuil!) zorgden toen voor de treffers. "Regi Van Acker leek toch een bijzonder tevreden coach. Enkel de derde gele kaart voor Lee Martin en de daarmee gepaarde schorsing van de jonge Mancunian noopt de Antwerpcoach tot denkwerk voor de volgende opdracht in Ronse. Alain Van Mieghem kondigde lichtjes euforisch een rush naar boven in de rangschikking aan", besloot De ANTWERPSUPPORTER Online.
**"Dieumerci Mbokani (15) is het scoren nog niet verleerd", was de nauwelijks verhulde boodschap van De ANTWERPSUPPORTER Online aan ex-coach Dennis van Wijk. De clubtopschutter voegde er drie aan zijn totaal toe, speelde KVO in de vernieling, heroverde zijn Gulden Stier en zorgde zo finaal mee voor het ontslag van de ex-Bosuilcoach. Met 18 doelpunten elk, staat hij samen met Jonathan David (KAA Gent - 18), afgetekend aan de leiding in de nationale schuttersstand. Lior Refaelov (10) deelt de vijfde plaats, Didier Lamkel Ze (6) vinden we een stuk verderop. Daartussenin rangschikte Ilombe Mboyo zich op de twaalfde plek met acht doelpunten, even veel als o.a. Laurent Depoitre, Paul Onuachu en Michel Vlap.
**Scheidsrechter Bert Put bleef spaarzaam met zijn gele kaarten, dat zorgde voor ongegronde uitspraken in het Stade du Pays de Charleroi, verdachtmakingen die als primeur gedeeld werden via de (sociale) media. Het clubtotaal staat alvast op een forse 56, een stuk hoger dan de 49 van KVK; bij wie o.a. Julien de Sart (broer van...) al een korfje vol kreeg.
**Dieumerci Mbokani kroonde zich tegen KV Oostende al na vijf minuten tot... 'man van de match'. Het werd voor Ivo Dos Santos Rodrigues, Abdoulaye Seck, Koji Miyoshi en Alexis de Sart een achterhoedegevecht voor de dichte ereplaatsen. Stemming nog tot vrijdagavond.
 
  
HOME