Nationale 1A - competitie - speeldag 30 - Royal Antwerp FC-R.E. Mouscron
Bosuilstadion - zondag 15 maart 2020 - 18:00u.
(11/03/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Kevin Van Damme, Koen Thijs, Philippe Vandecauter, Arthur Denil.

Kern: op uitzondering van Matheus Borges Domingues en Zinho Gano, zijn alle spelers van de a-kern fit en wedstrijdklaar. In tegenstelling tot de voorbije campagne, hoeft de technische staf nu geen rekening te houden met gele dreiging. Enkel de rode kaart heeft zo z'n gevolgen voor de finale van de Croky Cup, een dubbele boeking heeft eventueel z'n uitwerking bij het begin van Play-Off I. Zinho Gano is er het hart van in dat hij de komende weken niet beschikbaar is voor een actieve rol op het terrein. Matheus Borges Domingues zet z'n revalidatie-parcours verder.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (56+0), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Matheus Borges Domingues, Zinho Gano.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad nam in haar vorige uitgave afscheid van tribune 2, die zoals geweten bij het einde van het lopende seizoen definitief gesloten wordt en focust inmiddels op de directe toekomst van het voetbal in Deurne-Noord en ver daarbuiten: Editoriaal: Het spannendste komt nu!, Walter Meeuws: “Antwerp wint den beker!”, One day in 1992, De beker: vallen en opstaan, Het palmares van R.A.F.C. in de Beker van België, Welkom Royal Excel Mouscron, Cijferwerk, Speelschema 2019-2020, Praatje met een speler: Lior Refaelov, Poster: Kevin Mirallas, Voor het archief, In de wachtkamer van het eerste elftal, Retro 1928-29: Antwerpse barrage in Mechelen, Uit de oude doos, Antwerpkwis, R.A.F.C.-Jeugd: Interview met Matthias De Ridder, visiecoördinator Onderbouw, R.A.F.C.-Jeugd: Even voorstellen: onze u11 en onze u12, De Bosuil: Keuzes maken. Veel leesgenot!
**Het verleden: Royal Antwerp FC leek de trappers kwijt na het zwakke verweer en de forse nederlaag in het Stade Canonnier begin november 2019. "Vertwijfeling bij spelers en technische staf van de Great Old na afloop. Coach Laszlo Bölöni kreeg een stortvloed van kritiek over zich heen nadat de rood-witte vouwkunst weer slagzij maakte op Le Canonnier", vatte De ANTWERPSUPPORTER Online de reacties van de fans samen. Enkele dagen later viel het kapblok op de hoofden van Club Brugge KV en was alles opnieuw peis en vree in Deurne-Noord. Zowel fusieclub Royal Excel Mouscron als haar (gefailleerde) voorganger Royal Excelsior Mouscron waren tot augustus 2018 onklopbaar in eigen huis. William Owusu Acheampong (inmiddels ploegmaat van Sébastien Siani en topschutter bij Ajman Club) bezorgde die zaterdagavond de Great Old de eerste en tot nog toe enige zege in Henegouwen. Met twee overwinningen en een gelijkspel uit drie thuiswedstrijden ogen de stats een heel stuk fraaier, al was het verschil in score nooit erg groot. Dieumerci Mbokani stuurde eind 2018 de Antwerpfans met een tweeklapper de eindejaarsperiode in. "Les tambours et mégaphones sont interdits au Bosuilstadion", geeft R.E. Mouscron haar supporters mee die de verplaatsing zullen maken.
**De posities bovenaan de schutterstabel bleven deze voorlaatste speeldag ongewijzigd en dus gaat Dieumerci Mbokani de reguliere competitie uit als Gouden Stier. Ook Jonathan David scoorde inmiddels achttien keer (liefst vijf goals meer dan eerste achtervolger Vanaken), maar moet wel genoegen nemen met de tweede plaats. Lior Refaelov deelt de vijfde plek met Anderlechtspeler Vlap, die overigens een geweldige aanhaalbeweging maakte tegen SV Zulte Waregem. Ze scoorden elk elf keer. R.E. Mouscron rekent zondag op 1,92 meter lange Stipe Perica (7) en Aleix Garcia (5). De pers pakte deze week alweer uit met speculaties rond de nieuwe bestemming van de huidige topschutter van de Great Old.
**Geen spelers op scherp bij Royal Antwerp FC, wel een forse 56 gele kaarten voor elk van beide tegenstanders van zaterdag.
**Het doelpunt van Lior Refaelov of de gedurfde inzet van Ritchie De Laet? Er is nog niets beslist over de 'man van de match' na de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Sinan Bolat mag zich opmaken voor een dichte ereplaats voor Aurélio Buta en Ivo Dos Santos Rodrigues. Stemming tot vrijdagavond.
**De club maakte op de verjaardag van de promotie naar de Jupiler Pro League via haar officiële kanalen bekend dat het partnership met Heylen Vastgoed met drie jaar werd verlengd. "Zowel bij R.A.F.C. als bij onze klanten gaan we bovendien voor langdurige relaties", aldus Heylen Vastgoed bij royalantwerpfc.be
 
  
HOME