Nationale 1A - competitie - speeldag 1 - Royal Antwerp FC-R.E. Mouscron
Bosuilstadion - zaterdag 8 augustus 2020 - 19:00u.
(07/08/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nathan Verboomen – Yves De Neve – Mathias Hillaert – Wesli De Cremer

Kern: het had de tegenstander van de laatste speeldag van de reguliere competitie moeten zijn, nu bijna vijf maanden geleden, maar de beslissingen rond de gezondheidscrisis oordeelden anders. Nu wordt R.E. Mouscron, van wie Royal Antwerp FC ondertussen Frank Boya en Jean Butez overnam, de eerste tegenstander van de nieuwe campagne. Coach Ivan Leko en zijn assistenten Rudi Cossey en Edward Still kiezen uit hun nieuwgevormde kern om les Hurlus partij te geven. Het was overigens voortdurend switchen in de voorbereiding tussen de oude en de nieuwe kern, waarbij het eerste doel niet uit het oog verloren werd. De bekerfinale werd ondanks ellenlange toegevoegde tijd tot een goed einde gebracht. De Croky Cup prijkt inmiddels in de trofeeënkast in Deurne-Noord. "En met den beker oep ongs kas", ziet de start van de competitie er dus veelbelovend uit. Als we de voorspellingen van HNB mogen geloven dan staan de supporters van de Ploeg van 't Stad glorieuze weken en maanden te wachten, maar eerst die openingsspeeldag in een leeg Bosuilstadion tot een goed einde brengen. Op uitzondering van de zwaar geblesseerden Sander Coopman en Alexis de Sart, kan de technische staf over een topfitte spelersselectie beschikken.

De selectie (20): 46 Jean Butez, 71 Davor Matijas - 2 Ritchie De Laet, 4 Abdoulaye Seck, 5 Birger Verstraete, 6 Simen Juklerod, 7 Didier Lamkel Ze, 11 Lior Refaelov, 14 Nill De Pauw, 15 Frank Boya, 18 Martin Hongla Yma II, 19 Koji Miyoshi, 21 Dylan Batubinsika, 22 Bruny Nsimba, 28 Benson Manuel, 30 Aurélio Ulineia Buta, 33 Louis Verstraete, 38 Faris Haroun, 40 Junior Pius, 70 Dieumerci Mbokani.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (0), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (0), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sander Coopman, Alexis de Sart.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad: naar we vernemen gaat Antwerp Clubblad digitaal. Hoe dat er uit zal zien, blijft een goed bewaard geheim. Wel staat vast dat de redactie uitgebreid verslag zal doen van de belevenissen in het Koning Bosuilstadion en de winst tegen de aartsrivaal in de finale van de Croky Cup 2019-2020.
**Het verleden: om de gekende redenen, was er vorig seizoen dus geen thuiswedstrijd tegen de fusieclub uit Henegouwen. Royal Antwerp FC liet sinds de promotie naar de Jupiler Pro League twee opeenvolgende overwinningen optekenen. Faris Haroun en Dieumerci Mbokani (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online - coronaproof vieren (met Jean Butez als tegenstander in de achtergrond), kon Dieumerci Mbokani al in het verleden, al zal hij nu die mooie rood-witte geluidsmuur in de achtergrond van tribune 2 wel moeten missen) waren de schutters van dienst.
**Dieumerci Mbokani zoekt nog naar zijn schuttersbenen, maar algemeen wordt aangenomen dat hij opnieuw een te duchten kandidaat zal zijn voor de verlenging van de titel van topschutter van de Jupiler Pro League. Hij scoorde niet tijdens de bekerfinale, maar gaf opnieuw blijk van kwaliteit en een groot strijdershart.
**De rechtenhouder ter wille, krijgen de wedstrijden van de Jupiler Pro League een eigen tijdslot mee. Geen overlappingen tussen de wedstrijden, geen gelijklopende uitzendingen en dus krijgt de Bosuil als eerste een aftrap om 19.00u.
 
  
HOME