Nationale 1A - competitie - speeldag 3 - Royal Antwerp FC-KAA Gent - Update
Bosuilstadion - zaterdag 22 augustus 2020 - 20:45u.
(22/08/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: nog aan te duiden.

Kern: het is niet alleen een snel weerziens met Wim De Decker die met zijn KAA Gent afzakt naar Deurne-Noord, maar ook Laszlo Bölöni (als opvolger van de hoofdcoach in de Ghelamco Arena) kent dus de kern van Ivan Leko bijzonder goed. De nieuwe rood-witte hoofdcoach staat, ondanks de bekerwinst, na twee speeldagen al een beetje onder druk en moet het weekeinde in met nog een bijkomende onbeschikbare speler. Aurélio Ulineia Buta kreeg na de wedstrijd in het Jan Breydelstadion slecht nieuws te verwerken. Hij zal vermoedelijk vele weken out zijn, terwijl de roep om Wesley Hoedt (foto: tweede van rechts - De ANTWERPSUPPORTER Online) bij de achterban steeds luider klinkt. Robbe Quirynen zal alleszins niet de vervanger worden op rechtsachter. De jonge verdediger tekende een huurovereenkomst voor het lopende seizoen bij R.E. Mouscron. Tijd om eens rond te kijken in de kern van Gill Swerts en Ken Bastin? De u21 wonnen alvast hun eerste competitieopdracht dank zij doelpunten van Ruben Geeraerts en Ruben Fransen. Er vallen dus nog wel meer keuzes te maken, maar we laten het uiteindelijke werk wel over aan de technische staf. Sander Coopman, Alexis de Sart, Ivo Dos Santos Rodrigues en Aurélio Ulineia Buta zijn onbeschikbaar.

De namen: 1 Ali Reza Safarbeiranvand, 46 Jean Butez, 2 Ritchie De Laet, 4 Abdoulaye Seck, 5 Birger Verstraete, 6 Simen Juklerod, 7 Didier Lamkel Ze, 11 Lior Refaelov, 14 Nill De Pauw, 15 Frank Boya, 16 Pieter Gerkens, 18 Martin Hongla, 19 Koji Miyoshi, 21 Dylan Batubinsika, 22 Bruny Nsimba, 38 Benson Manuel, 38 Faris Haroun, 40 Junior Pius, 70 Dieumerci Mbokani, 99 Jonathan Bolingi.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (2), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (0), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sander Coopman, Alexis de Sart.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad: verscheen bij de eerste thuiswedstrijd voor het eerst in digitaal formaat. We kijken met jullie uit naar het nieuwe nummer.
**Het verleden: de beide protagonisten hadden vorig seizoen Europese opdrachten in perspectief en dus werd de onderlinge partij pas in november afgewerkt. "Na de inhaalwedstrijd van de vijfde speeldag kan de voetballiefhebber concluderen dat ook R Antwerp FC zich opmaakt voor een definitief verblijf aan de top van de Jupiler Pro League. Na de 3-2 overwinning in een kolkende Bosuilarena oogt de toekomst voor de Reds rooskleurig", lazen we in het wedstrijdverslag. Slechts vier spelers van de toenmalige basisploeg zijn beschikbaar voor de opdracht van zaterdag, extra gekruid door de aanwezigheid van Laszlo Bölöni, Wim De Decker in de dug-out en... Dino Arslanagic (foto: uiterst rechts - De ANTWERPSUPPORTER Online) in de defensieve sector van de tegenstander om Dieumerci Mbokani het scoren te beletten. Bij KAA Gent geen Jonathan David meer, al lopen er uiteraard nog andere offensieve sterkhouders in de selectie van Thorup - De Decker. Het was overigens al tot oktober 1996 terugkeren in de tijd om de laatste thuiszege van de Great Old te vinden. Met o.a. twee doelpunten van Wim Kiekens bleven de elf van George Kessler aan winst tegen de Buffalo's.
**Pieter Gerkens kreeg een goed rapportcijfer bij zijn debuut in roodwit shirt. Bijna nog was hij de matchwinner voor zijn nieuwe club, maar Mbenza besliste er met twee doelpunten anders over. Net als Lior Refaelov heeft Pieter Gerkens een streepje achter zijn naam staan in de schuttersstand en deelt daarmee de achtste plaats. Igor Plastun gaat mee aan kop van de schutterstabel. Hij nette al twee keer KAA Gent, terwijl Sven Kums zijn kleuren daarbij assisteerde.
**Met een gele kaart voor Dieumerci Mbokani (ten allen kante veelal onbestraft belaagd!)(foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) komt het clubtotaal op drie, een gemiddelde van anderhalf per wedstrijd of ruim onder het aantal van vorig seizoen. Kleine getallen laten zich natuurlijk gemakkelijk vangen in spectaculaire gemiddeldes! KAA Gent werd na twee speeldagen slechts een keer geboekt.
 
  
HOME