Nationale 1A - competitie - speeldag 4 - Sporting du Pays de Charleroi-Royal Antwerp FC
Stade du Pays de Charleroi - zondag 30 augustus 2020 - 18:15u.
(28/08/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Alexandre Boucaut, Laurent Conotte, Pieter Becquet, Kevin Van Damme.

Kern: uittredend Gouden Stier Dieumerci Mbokani had vorige week een extra-recuperatiedag nodig, maar het vizier stond wel op scherp tegen het KAA Gent van Laszlo Bölöni en Wim De Decker. Sander Coopman werkt net als Alexis de Sart (enkel) en Aurélio Ulineia Buta (adductoren) hardnekkig aan zijn herstel en maakt grote vorderingen. Nill De Pauw nam vorige wedstrijd de rechterflank voor zijn rekening en mogelijk zal dat ook in het Zwarte Land het geval zijn. Robbe Quirynen maakte meteen na zijn overstap naar R.E. Mouscron zijn debuut voor zijn nieuwe rood-witte kleuren. Hardnekkige geruchten willen dat Wesley Hoedt afgelopen week kwam afzakken naar Deurne-Noord, maar of er nu echt al onderhandelingen zouden lopen, konden we niet achterhalen. Sander Coopman, Alexis de Sart, Ivo Dos Santos Rodrigues en Aurélio Ulineia Buta blijven ondertussen onbeschikbaar.

De (20) namen: 1 Ali Reza Safarbeiranvand, 46 Jean Butez, 2 Ritchie De Laet, 4 Abdoulaye Seck, 5 Birger Verstraete, 6 Simen Juklerod, 7 Didier Lamkel Ze, 11 Lior Refaelov, 14 Nill De Pauw, 15 Frank Boya, 16 Pieter Gerkens, 18 Martin Hongla, 19 Koji Miyoshi, 21 Dylan Batubinsika, 22 Bruny Nsimba, 33 Louis Verstraete, 38 Benson Manuel, 38 Faris Haroun, 40 Junior Pius, 70 Dieumerci Mbokani.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (5), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (0), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sander Coopman, Alexis de Sart, Ivo Dos Santos Rodrigues, Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad: de digitale versie was ook weer van de partij in de huiskamers van de Antwerpfans voor, tijdens en na de gewonnen partij tegen KAA Gent.
**Het verleden: de rood-witte karavaan trok half augustus 2019 vol vertrouwen, maar wel met vermoeide benen na de Europese midweekwedstrijd richting Charleroi. "Hoewel geen persoonlijke voorstander, was de Bosuilcoach toch geneigd om enkele van zijn spelers rust te gunnen. Roteren op belangrijke posities is nochtans niet geheel van gevaar ontbloot. Amara Baby, Jonathan Bolingi, Sander Coopman Martin Hongla Yma II en Ritchie De Laet wachtten al weken ongeduldig op speelminuten. Op schaduwspits Bolingi na, liepen ze allemaal in de startersrij". Lior Refaelov kon een kwartier voor tijd het doelpunt van Mamadou Fall (nu zondag geschorst na zijn uitsluiting van vorige speeldag) van de tabellen trappen. De driepunter bleef evenwel in het Stade du Pays de Charleroi na een laat doelpunt van Jérémy Perbet. In de zomer van 2018 trok de Great Old in datzelfde stadion de competitie op gang met een 0-1 zege dank zij een doelpunt van Sambou Yatabaré (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online). Halverwege de jaren vijftig kon R.A.F.C. voor het eerst de punten meepakken tegen R Charleroi SC. Meest voor de verbeelding sprekende uitslag is allicht het 5-5 gelijkspel van 2 februari 1950, met doelpunten van Dis Van Den Audenaerde, René Geuns (2) en Louis Verbruggen (2). Zij werden helaas niet een van de zeven topschutters in roodwit shirt, zo leert Antwerp Clubblad ons.
**Dieumerci Mbokani opende vorig weekeinde zijn schuttersstatistiek van het nieuwe seizoen met een kopbaldoelpunt. Captain Faris Haroun zorgde voor de assist. Voorlopig moet hij samen met Lior Refaelov en Pieter Gerkens nog tevreden zijn met een bescheiden plek in de topschutterslijst. Bij Sporting du Pays de Charleroi rekent coach Belhocine op Kaveh Rezaei om de netten van het Antwerpdoel te laten trillen. Ali Gholizadeh zorgde al voor twee assists.
**Met vijf gele kaarten voor vijf verschillende spelers zit R.A.F.C. zowat op het gemiddelde van vorig seizoen en bevindt zich zowat halverwege van het reeksklassement. De technische staf hoeft dus nog geen rekening te houden met mogelijke dreiging. Sporting du Pays de Charleroi kreeg inmiddels acht keer een publieke verwittiging en zag ook al speler Mamadou Fall rechtstreeks uitgesloten worden.
 
  
HOME