Nationale 1A - competitie - speeldag 6 - Royal Antwerp FC-KAS Eupen
Bosuilstadion - zondag 20 september 2020 - 20:45u.
(18/09/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Ruben Wyns, Jeroen Walschap, Bert Put.

Kern: de kern is alweer getroffen door de (inconsequente) ingrepen van de wedstrijdleiding. Terwijl voor S.T.V.V. de gele kaart volstond daar waar Birger Verstraete voor nagenoeg dezelfde overtreding een wedstrijd eerder nog rood kreeg, moest ook Dylan Batubinsika vroegtijdig naar binnen. Hij is geschorst voor zondag en wordt naar alle waarschijnlijkheid centraal in defensie vervangen door Junior Pius. Nieuweling Jaeik Lee is nog niet speelgerechtigd. De technische staf kan allicht wel beschikken over Ritchie De Laet nadat ook hij het einde van de wedstrijd op Stayen niet haalde vanwege een lichamelijke klacht. Louis Verstraete maakte een week geleden zijn officiële debuut in roodwit shirt en zal allicht weer bij de selectie (van 20?) te behoren. Nog geen heroptreden in het vooruitzicht voor Aurélio Ulineia Buta. Hij heeft de looptraining hervat en goed verteerd naar we vernamen. Sander Coopman, Alexis de Sart en de geschorste Birger Verstraete zijn verder onbeschikbaar. Ivo Dos Santos Rodrigues heeft te kennen gegeven de club te willen verlaten. Jonathan Bolingi begon met een doelpunt aan zijn nieuwe leenperiode. De spits moet zijn duivels de komende weken en maanden ontbinden bij het Turkse Ankaragücü.

De (18) namen (in numerieke volgorde): A. Safarbeiranvand, J. Butez, R. De Laet, A. Seck, S. Juklerod, L. Refaelov, M. Ava Dongo, N. De Pauw, P. Gerkens, M. Hongla Yma II, K. Miyoshi, B. Nsimba, B. Manuel, L. Verstraete, F. Haroun, J. Pius, B. Agbor, D. Mbokani.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (8+2), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> Dylan Batubinsika (1/1), Birger Verstraete (2/2) - dokterscabinet >> Sander Coopman, Alexis de Sart, Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad: de (digitale) editie van de komende thuiswedstrijd tegen KAS Eupen focust op jong talent op de Bosuil. De vijf jonge profs staan in het brandpunt van de belangstelling bij de redactie in het algemeen en de bijdrage van de jeugdopleiding in het bijzonder. Dit derde nummer van de jaargang wordt uiteraard opnieuw gratis ter beschikking gesteld van de geïnteresseerde Antwerpfans.
**Het verleden: de Bosuilen hebben sinds de promotie naar de Jupiler Pro League nog geen punt moeten laten aan de Panda's. Het verschil in score was nochtans bijna telkens groter aan de Kehrweg dan in eigen huis aan de Oude Bosuilbaan. Het Bosuilstadion wordt voor het eerst sinds het uitbreken van de gezondheidscrisis opnieuw opengesteld voor de eigen supporters. Coach en spelersgroep kijken met plezier uit naar de zondagavondwedstrijd, die desondanks geen walk-over zal worden, dixit Ivan Leko. Tegenstander KAS Eupen was de vorige speeldag immers beul van KAA Gent en lag onrechtstreeks aan de basis van de beslissing tot het wegsturen van ex-Antwerpcoach Laszlo Bölöni in de Ghelamco Arena. De eerste onderlinge confrontatie voor punten tussen Royal Antwerp FC en KAS Eupen liet op zich wachten tot oktober 2004. Eerder hadden beide clubs zich enkel getroffen voor de nationale beker. Louis Van Gaal stuurde tijdens Allerheiligendag van 1975 de Great Old naar de volgende bekerronde ten koste van de Oost-Kantonners. KAS Eupen was overigens een van de clubs die voor het eerst dit seizoen weer supporters mocht begroeten in het stadion.
**Met twee doelpunten en een assist was linkspoot Simen Juklerød (foto centraal - De ANTWERPSUPPORTER Online) nadrukkelijk aanwezig in Stadion Stayen. Hij wordt meteen topschutter bij Royal Antwerp FC en deelt de zevende plaats in de rangschikking van de Gouden Stier. De Antwerpschutters Lior Refaelov, Pieter Gerkens en Dieumerci Mbokani waren elk net als Eupenaars Smail Prevljak, Julien Ngoy, Jens Cools en Isaac Nuhu goed voor een treffer. Liefst drieëntachtig verschillende spelers wisten ten minste een keer te scoren tijdens de eerste vijf speeldagen van de campagne 2020-2021.
**Naast de rode kaart voor Dylan Batubinsika (dubbelgeel) trok Smet ook geel voor Faris Haroun en Koji Miyoshi. Hierdoor komt het clubtotaal inmiddels op tien of een gemiddelde van 2 per wedstrijd, hoger dan het gemiddelde van de voorbije vroegtijdig afgebroken campagne. KAS Eupen totaliseert ondertussen ook op publieke waarschuwingen. Jens Cools is met drie stuks de absolute slokop bij de Panda's.
 
  
HOME