Nationale 1A - competitie - speeldag 7 - KV Kortrijk-Royal Antwerp FC - UPDATE
Guldensporenstadion - vrijdag 25 september 2020 - 20:45u.
(23/09/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Alexandre Boucaut, Vito Di Vincenzo, Christophe Battiston, Kevin Van Damme.

Kern: de technische staf recupereert de 'rode' zondaars Birger Verstraete en Dylan Batubinsika. De gele rekening loopt inmiddels al aardig op, maar schorsingen vallen voorlopig nog niet te vrezen. Aurélio Ulineia Buta oefent nog individueel, maar voelt zich klaar om bij de groep aan te sluiten. Ook Frank Boya, die iedereen in de selectie verwachtte tegen KAS Eupen, zet zijn individuele looptraining verder. Sander Coopman, Alexis de Sart (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) en Ivo Dos Santos Rodrigues oefenen indoor o.l.v. de technische staf. Didier Lamkel Ze was afgelopen dinsdag van de partij voor de wedstrijd van de u21 tegen Cercle Brugge KSV en scoorde het enige doelpunt voor Jong-RAFC. Simen Juklerĝd is een uitvaller van laatste moment. Hij blesseerde zich tijdens de woensdagtraining en is onvoldoende fit voor de dienst.

De (18) namen (in numerieke volgorde): 1 Ali Reza Safarbeiranvand, 46 Jean Butez, 2 Ritchie De Laet, 4 Abdoulaye Seck, 5 Birger Verstraete, 11 Lior Refaelov, 12 Moustafa Ava Dongo, 14 Nill De Pauw, 16 Pieter Gerkens, 18 Martin Hongla, 19 Koji Miyoshi, 21 Dylan Batubinsika, 22 Bruny Nsimba, 28 Benson Manuel, 33 Louis Verstraete, 38 Faris Haroun, 40 Junior Pius, 70 Dieumerci Mbokani.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (10+2), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sander Coopman, Alexis de Sart, Aurélio Ulineia Buta, Ivo Dos Santos Rodrigues, Frank Boya, Simen Juklerĝd.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad: de redactie bereidt de komst van YRKV Mechelen voor met het vierde nummer van de lopende jaargang, dat uiteraard opnieuw gratis ter beschikking wordt gesteld van de geïnteresseerde Antwerpfans.
**Het verleden: voor de eerste onderlinge confrontatie tussen beide clubs moeten we heel ver in de tijd terug. Nog voor de Eerste Wereldbrand was Antwerp FC gastheer voor de huidige tegenstander in de Kruisstraat. De Great Old won toen met het kleinste verschil (3-2). Verdere details ontbreken echter in het Antwerp Museum. Aanvullingen zijn uiteraard steeds welkom. Vorig seizoen trokken Laszlo Bölöni en Wim De Decker liefst twee keer richting Guldensporenstadion. R Antwerp FC bleef in de vier onderlinge confrontaties liefst drie keer (twee competitieduels en een keer voor de beker van België) aan de winnende hand. Ook al zou hij volgens de laatste geruchten/berichten naar Italië verhuizen, Wesley Hoedt zal allicht nog wel eens terugdenken aan de lekker biertjes die de KVK-fans hem bezorgden. Hoe het bekeravontuur voor de Great Old eindigde, was recent nog een vraag tijdens het immer populaire 'Blokken' van Ben Crabbé. Het was overigens al de derde keer dat beide clubs mekaar ontmoetten in het kader van de nationale beker. De vorige twee kwalificatiewedstrijden eindigden telkens in het voordeel van thuisploeg KV Kortrijk. Er komt geen nieuwe ontmoeting tussen de beide broers de Sart, aangezien Alexis nog volop revalideert van zijn blessure.
**Na de tweeklapper van Simen Juklerĝd, was dit keer Junior Pius om de Great Old met twee kopbaltreffers te behoeden voor verlies tegen KAS Eupen. De knappe winning goal van Bruny Nsimba werd helaas voor voorafgaand buitenspel afgevlagd en afgekeurd. Simen Juklerĝd en Junior Pius delen de elfde plaats in de schutterslijst. Lior Refaelov, Pieter Gerkens en Dieumerci Mbokani waren elk net als Kortrijkzanen Van Der Bruggen en Teremans goed voor één treffer. KVK-coach Vanderhaeghe rekent zeker op Ilombe Mboyo (3) om de Antwerpdefensie het nakijken te geven.
**Liep de teller voor de selectie van Ivan Leko op tot twaalf gele kaarten, KVK kreeg inmiddels al vijftien publieke waarschuwingen. Hebben vier spelers van R.A.F.C. twee streepjes achter de naam staan, bij KVK zijn er dat slechts twee. Ook coach Vanderhaeghe werd al een keertje geboekt.
**Nill De Pauw heeft een groot aantal selecties voor de Belgische vertegenwoordigende leeftijdsploegen en werd recent opgenomen in de Congolese voorselectie van coach Christian N'Sengi voor wedstrijden tegen Burkina Faso en Marokko.
 
  
HOME