Nationale 1A - competitie - speeldag 8 - Royal Antwerp FC-YRKV Mechelen
Bosuilstadion - vrijdag 2 oktober 2020 - 20:45u.
(02/10/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters:

Kern: voor deze tweede opeenvolgende vrijdagavondwedstrijd moet de technische staf rekening houden met nogal wat geblesseerden. Sander Coopman, Alexis de Sart, Aurélio Ulineia Buta en Ivo Dos Santos Rodrigues kregen na de wedstrijd in Kortrijk het gezelschap van Benson Manuel (foto links - De ANTWERPSUPPORTER Online) in de ziekenboeg van de club. Doelman Alireza Safarbeiranvand liep tijdens de trainingen tegen lichamelijke averij aan. Hij wordt vervangen door bekerheld Davor Matijas. Momenteel staat er nog een vraagteken achter de speelkansen van Simen Juklerĝd, Frank Boya en Ritchie De Laet. Is dit een uitgesproken kans voor nieuweling Jaeik Lee die vrijdag allicht speelgerechtigd is of voor een of meer van de jonge krachten uit de selectie van Gill Swerts en Ken Bastin? Bruny Nsimba maakte alvast indruk in het Guldensporenstadion. Didier Lamkel Ze vervoegde vanaf maandag opnieuw de a-kern. Gelukkig wordt de selectie nog niet of niet meer getroffen door schorsingen.

De (18) namen (in numerieke volgorde): Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Birger Verstraete, Didier Lamkel Ze, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Pieter Gerkens, Martin Hongla Yma II, Koji Miyoshi, Dylan Batubinsika, Bruny Nsimba, Louis Verstraete, Faris Haroun, Junior Pius, Dragan Lausberg, Jean Butez, Davor Matijas, Dieumerci Mbokani.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (12+0), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sander Coopman, Alexis de Sart, Aurélio Ulineia Buta, Ivo Dos Santos Rodrigues, Frank Boya (?), Simen Juklerĝd, Benson Manuel.

Nieuwssprokkels Online:
**Royal Antwerp FC gaat over enkele weken opnieuw Europa in. De speeldata zijn al bekend, maar club en fans kijken reikhalzend uit naar de mogelijke tegenstanders. "Welke (top)clubs komen er uit de trommel voor R Antwerp FC? Je ontdekt het morgen (2 oktober) vanaf 12u50 in onze eerste Facebook Live van #AntwerpOnTour met Jeron Dewulf en Cisse Severeyns (https://www.facebook.com/RoyalAntwerpFC/)", aldus het officiële webkanaal van de club.
**Antwerp Clubblad: ook deze vrijdag zal de geïnteresseerde Antwerpfan heel wat interessante artikels terugvinden in de vierde digitale editie van het lijfblad van de club. Vind de link op de facebookpagina van Antwerp Clubblad.
**Het verleden: YRKV Mechelen en Royal Antwerp FC zijn niet alleen de laatste twee cupfighters-finalisten, ze namen de afgelopen twee seizoenen elk een keer de beker van België mee naar huis. De iets oudere fans van beide clubs herinneren zich allicht ook de onderlinge finale van 1992 in het Olympiastadion, beslist door Ratko Svilar in het voordeel van R.A.F.C. na een recordreeks strafschoppen. Met de provinciale derby van nu vrijdag komen de stats tussen uit- en thuiswedstrijden in evenwicht. Royal Antwerp FC kan daarvan een positieve balans voorleggen: van de 153 onderlinge competitieduels bleef rood-wit 68 keer aan winst, 48 keer werd het remise en KVM behaalde ook 37 zeges. Hoewel het verschil in score nooit heel groot was, behaalde de generatie Vic Mees in 1956 toch een keertje een stevige 4-0 overwinning. De provinciale derby's tegen KRC Mechelen beleefden zelden dezelfde intensiteit, al gaat er uiteraard niets boven een enig echte stadsderby, waarvoor alle Antwerpfans hopen uitgeloot te worden. Onnodig te zeggen dat de rood-witte supporters uitkijken naar de confrontatie van Geoffry Hairemans met zijn ex-club.
**Zowel Lior Refaelov als Dieumerci Mbokani (foto: rechts) verdubbelden in het Guldensporenstadion hun productie met de klap en komen daarmee op gelijke hoogte van Simen Juklerĝd en Junior Pius. De vier Antwerpspelers delen daarmee de veertiende plek in de schutterslijst op een eenheid van Aster Vranckx (3) die een zevende plaats te verdedigen heeft. Samen met Jordi Vanlerberghe en Igor De Camargo zorgde hij voor meer dan de helft van de Mechelse doelpunten in de lopende competitie.
** Voor het eerst dit seizoen geen gele kaarten voor een Antwerpspeler, al gold de scheidsrechterlijke mildheid bij deze vooral toch thuisploeg die bijna twintig overtredingen totaliseerde. De gele teller voor de selectie van Ivan Leko bleef dus op twaalf staan, KV Mechelen net niet het dubbele aantal van 22. Dat is mee het werk van Joachim Van Damme, volgeboekt en geschorst voor de partij van vrijdag, en... Asther Vranckx (3).
 
  
HOME