Nationale 1A - competitie - speeldag 9 - SV Zulte Waregem-Royal Antwerp FC
Regenboogstadion - zondag 18 oktober 2020 - 13:30u.
(16/10/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lothar Dhondt, Jimmy Cremers, Jo De Weirdt Jo, Arthur Denil.

Kern: de kern had duidelijk 'wind' in de zeilen tegen YRKV Mechelen en dat vertaalde zich in de cijfers. Het vertrouwen kreeg een boost, maar dat werd de afgelopen week overschaduwd door een gezondheidscrisis binnen de club. Een aantal spelers kreeg positief nieuws van het coronafront en dat is allesbehalve positief voor de 'morale'. Sander Coopman (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) en Alexis de Sart moesten hun revalidatie onderbreken. Ivo Dos Santos Rodrigues stond na zijn knieoperatie aan het begin van zijn individuele parcours en trof in de behandelkamer naast Benson Manuel ook landgenoot Aurélio Ulineia Buta, die aan zijn laatste rondjes bezig was richting groepstraining. oelman Alireza Safarbeiranvand lijkt verlost van zijn blessure en dat is geen ogenblik te vroeg richting de Europa League-opdracht van volgende week. Simen Juklerød en Frank Boya sloten inmiddels weer aan. Ritchie De Laet kon al opnieuw aan de slag tijdens de provinciale derby. (Gele) schorsingen hoeft de technische staf momenteel niet te vrezen.

De (18) namen (in numerieke volgorde): Ritchie De Laet, Birger Verstraete, Simen Juklerød, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Frank Boya, Pieter Gerkens, Martin Hongla, Koji Miyoshi, Dylan Batubinsika, Bruny Nsimba, Nana Ampomah, Cristian Benavente, Jérémy Gelin, Faris Haroun, Jean Butez, Davor Matijas, Dieumerci Mbokani.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (12+1), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sander Coopman, Alexis de Sart, Aurélio Ulineia Buta, Ivo Dos Santos Rodrigues, Benson Manuel.

Nieuwssprokkels Online:
**Royal Antwerp FC start volgende week donderdag op Europese verplaatsing. PFC Ludogorets (of voluit Professional Football Club Ludogorets 1945 Razgrad (Bulgarian: Професионален Футболен Клуб „Лудогорец” 1945 Разград), wordt de eerste tegenstander en mag openen in de eigen Huvepharma Arena tegen de Great Old. We hebben momenteel geen weet van rechtstreekse uitzending.
**Antwerp Clubblad: de Europese editie en uiteraard ook de immer speciale uitgave voor de immer speciale Antwerpse derby zijn in volle voorbereiding. “140 jaar rood en wit”, het Lexicon van alle Antwerpspelers (1880-2020) wordt het nieuwste boek van o.a. Michel Schepers en Dirk Willocx rond de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers). Voorintekenen kan door voor 6 november vijftig euro over te schrijven op rekening BE08973170591813 van Willems Uitgevers met vermelding van je postadres en je e-mail, vervang wel @ door een verbindingsstreepje (b.v. jan.peeters-gmail.com). Je naam wordt vereeuwigd in het boek en wordt na verschijnen naar je thuis opgestuurd.
**Het verleden: er gebeuren niet zo vaak rechtstreeks overgangen tussen beide clubs, toch telt Essevee nu twee spelers in de rangen met een Bosuilverleden. Na een leenjaar bij R.A.F.C. vervoegde Omar Garcia Govea SV Zulte Waregem in de zomer van 2019. Na een moeizame revalidatie was Daniël Opare klaar voor een nieuwe uitdaging en vond die aan de Gaverbeek. Hij speelt als vanouds een opvallende rol over de rechterflank, al kon ook hij zijn nieuwe kleuren aan niet meer dan zeven punten en een atypische vijftiende plaats helpen. Wim De Coninck is allicht de bekendste naam van spelers van de generatie tachtig - negentig die de kleuren van beide clubs heeft verdedigd. Eerst een seizoen als leenspeler, stond hij vanaf het seizoen 1988 nog vijf jaar onder de vierkante dwarslat van de Bosuil. De Great Old boekte in die periode enkele opvallende forse uitslagen. Zo mocht de Great Old zo'n dertig jaar geleden op 11 oktober 1990 met een 1-5 zege naar huis dank zij o.a. twee doelpunten van Nico Claesen. Reporter van dienst Pol Morisse vond de score overdreven. Nill De Pauw moet zich nog een reputatie opbouwen in Deurne-Noord en hoopt naam te maken via de nationale competitie- en bekeropdrachten. Hij werd voorlopig niet weerhouden voor de Europa League.
**Dieumerci Mbokani is het scoren nog niet verleerd, al was Koji Miyoshi met een assist en zijn eerste doelpunt van het seizoen de meest opvallende 'man van de match' tegen YRKV Mechelen. Dieumerci Mbokani wordt meteen clubtopschutter en sprint de toptien van de reekstopschutterslijst binnen. Zoals geweten volgen Simen Juklerod en Lior Refaelov op een eenheid. Zij delen de twintigste plaats, met o.a. Saido Berahino, Gianni Bruno Jelle Vossen, die elk twee keer scoorden voor SV Zulte Waregem in de lopende campagne.
**Martin Hongla Yma II werd tot zijn eigen grote verbazing en frustratie opgeschreven door scheidsrechter Laforge. Hij bracht daarmee het clubtotaal op dertien, net zoveel als tegenstander SV Zulte waregem, bij wie De Bock (3) en Govea (2) meer dan een derde van dat aantal achter hun naam hebben staan.
**YRKV Mechelen haalde enkele dagen na het sluiten van de officiële zomermercato met Steven Defour nog een fameuze versterking voor het middenveld binnen. We wensen Steven alle geluk in geel en rood.
 
  
HOME