Royal Antwerp FC 3 - BV Antwerpen 2
Het oordeel van trainers en spelers
(26/10/2020)(Auteur: Frank Nicola)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Joren Dom: "Op uitzondering van het vertrek van onze spelersbus toen onze aanhang met pyrotechnische middelen ons ondersteunden en wat opgestoken middenvingers in Deurne Noord was de beleving minimaal. Wat de wedstrijd zelf betreft, stonden we tactisch niet goed in de eerste twintig minuten. R Antwerp FC kon veel te gemakkelijk crosspasses geven van de ene flank naar de andere en sneed te vlot door onze verdediging. Na 20 minuten corrigeerden we onze defensieve organisatie en hebben de wedstrijd dan gedomineerd. Als we in de eerste 20 minuten goed hadden gestaan, dan ben ik er zeker van dat we geen twee doelpunten slikken. Aangezien we na die periode de bovenhand hadden was een gelijkspel een betere weergave van het spelverloop geweest. Het is niet onze bedoeling om eerste te eindigen en ook na deze nederlaag kunnen we als ploeg terugblikken op een fantastische start. Het is vooral jammer dat we hier zonder puntengewin moeten vertrekken. Met een uitblinkende Tissoudali hadden we zeer grote kansen om op de Bosuil te oogsten. Verder moeten we beter omgaan met een mindere dag van Holzhauser, als onze Oostenrijkse dirigent te strak wordt bewaakt moeten andere spelers van ons collectief meer verantwoordelijkheid nemen."

Jan Van den Bergh: "We hadden de match aangevat met het idee om Dieumerci Mbokani te neutraliseren. Dat is gelukt op dat ene beslissende moment na. Die 3-2 van Dieumerci Mbokani is onze eigen fout. Zo een kans moet je aan de topschutter van vorig seizoen niet geven. Ik dacht dat hij meer en meer gefrustreerd aan het geraken was, maar uiteindelijk heeft hij maar één flits nodig om de wedstrijd te beslissen. Met de beslissing van de scheidsrechter over de betwiste fase met Dieumerci Mbokani kan ik leven. Hij zat in de tang tussen twee verdedigers van ons. We willen offensief en attractief voetbal brengen en soms leidt dat tot verdedigende instabiliteit. Met drie schoten tussen de palen en drie goals is de tegenstander wel erg efficiënt geweest."

Lior Refaelov: "Het was een fantastische week voor ons. Eerst de remonte in Zulte, dan de Europese winst in Razgrad en dan nu een derbyzege en de leidersplaats. Alleen jammer dat onze fans er niet bij waren om mee te vieren. We hebben ze gemist, maar wij zijn blij dat we het laken naar ons toe hebben kunnen trekken. Als we even hadden doorgeduwd had er 3-0 of 4-0 op het scorebord kunnen staan aan de rust. We kregen de ruimte om op het middenveld te combineren. Dan krijgen we dat te vermijden doelpunt tegen en komt de vermoeidheid van onze trip naar Bulgarije om de hoek loeren in de tweede helft. Vergeet niet dat de match in Razgrad eindigde tegen middernacht en er dan nog een busrit en vliegreis volgde. Nu is het belangrijk om te recupereren voor de moeilijke matchen tegen Tottenham en RSC Anderlecht. Elke match moeten we er staan, maar we mogen ook niet te ver in de toekomst kijken. Donderdag gaan we ons best doen, al beseffen we dat Tottenham een klasse apart is. Een ploeg met een gereputeerde coach en fantastische spelers."

Simen Juklerod (foto rechts - De ANTWERPSUPPORTER Online): "Door het feit dat ik een meer aanvallende rol krijg heb ik dit seizoen al drie keer kunnen scoren. We lieten echter na om de score nog uit te diepen en kon Beerschot zich terug in de match knokken. Zonder evenwel veel uitgespeelde kansen bij elkaar te voetballen. De voortreffelijke mentaliteit in onze groep liet ons toe om de wedstrijd in ons voordeel te beslechten. Ook tegen de Spurs ga ik de bal opeisen en proberen te scoren. Verder ben ik zeer opgetogen over mijn uitverkiezing in het elftal van de week in de Europa League. Ik moet nu donderdag mijn waarde bewijzen in een moeilijke, maar leuke wedstrijd."

Hernan Losada: "Een gelijkspel zou volgens mij een correcte weergave geweest zijn van het spelverloop. Op vlak van intensiteit en mentaliteit kan ik mijn spelers niets verwijten. Het is niet evident om in een beladen derby terug te komen van een vroege 2-0 achterstand. Toch zijn we daarin geslaagd. Vergeet niet dat meer dan 80% van onze spelerskern vorig jaar in de 1B-reeks speelden. Na de gelijkmaker waren we te enthousiast en te ambitieus. Jammer genoeg slikten we nog een derde doelpunt en hadden we niet meer de tijd en power om te reageren. We slikken inderdaad veel tegengoals, maar ik ben niet van plan om mijn spelfilosofie overboord te gooien. Als we op deze manier verliezen, heb ik daar geen problemen mee. We gaan volgende weken dus zeker niet de bus parkeren. Als je wil aanvallen en kansen creëren, dan is het onmogelijk om geen tegendoelpunten te slikken. Dit was het Beerschot dat ik wil zien en niemand in deze perszaal geloofde dat we zouden staan waar we nu staan in de ranking. Ik overigens wel, ik geloofde in mijn spelers. We staan in de linkerkolom en we willen daar een vaste waarde worden. Verder spreek ik liever over het collectief dan over individuele spelersprestaties. Op het moment dat onze aanvallers terug allemaal fit zijn, zullen we competitief zijn. Winnen en verliezen doe je immers als groep. Uiteindelijk hebben we vandaag een gave collectieve prestatie neergezet."

Ivan Leko (foto links - De ANTWERPSUPPORTER Online): "De eerste beker in 28 jaar, de eerste zege in de groepsfase van de Europa League en de eerste derbywinst op het hoogste niveau in 16 jaar. Bovendien ook nog voor minstens enkele uren de leidersplaats in de Jupiler League. Hoe lang is dat al niet geleden. Ik zou dit een mirakel noemen, van de orde zoals Leicester City dat de Premier League wint. Met een nieuwe trainer, spelfilosofie en een spelerskern die pas op deadline day compleet was, kan je dat zeker een mirakel noemen. Het voetbal dat we brengen is bij momenten ook oogstrelend te noemen. Vandaag stonden beide coaches voor aanvallend voetbal. Mijn felicitaties aan Hernan voor het reeds afgelegde parcours. Ze staan terecht op die hoge klassering. Deze match kon alle kanten uit. Soms win je, soms verlies je. God was deze keer met ons. Dieumerci Mbokani was oké, hij scoorde de beslissende treffer maar in een andere week is Lior Refaelov of Faris Haroun de uitblinker. Misschien was dit wel de moeilijkste week uit mijn intussen zes jaar durende trainerscarrière. We missen immers nog steeds enkele coaches, dokter, kinesisten en materiaalmannen… De gedecimeerde groep die overbleef, was erop gebrand iets te laten zien. Laten we dus even genieten van dit moment. Natuurlijk speelt corona een belangrijk deel mee in de selectieprocedure. We proberen zo goed als kan onze verantwoordelijkheid op te nemen. In tegenstelling tot vele anderen kunnen we onze job nog uitoefenen. Onze speelstijl vergt ook het inzetten van superfitte spelers. Op het einde van de derby waren we fysiek helemaal dood. Je kan onmogelijk in zeven dagen drie topprestaties leveren, maar ik ben geen voorstander van het rotatieprincipe. We hebben nu een dag extra om te recupereren, maar ik kan tegen Faris Haroun toch niet zeggen dat hij tegen Spurs niet mag meedoen. Uiteindelijk zullen het de coronatests zijn die bepalen wie speelt."
 
  
HOME