Nationale 1A - competitie - speeldag 13 - KV Oostende-Royal Antwerp FC
Versluys Arena - zaterdag 21 november 2020 - 18:30u.
(19/11/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Erik Lambrechts, Rien Vanyzere, Jo De Weirdt, Wesley Alen.

Kern: gelukkig geen dertiende speeldag op een vrijdag de dertiende, wel kwam Simen Juklerod onverrichterzake terug van zijn uitstap met de Noorse nationale ploeg. Koji Miyoshi en Martin Hongla Yma II verzamelden wel speelminuten voor Japan of Kameroen. De verdedigende kracht van de Bosuil was zelfs goed voor een eerste basisplaats. Abdoulaye Seck en Guy Mbenza bleven om uiteenlopende redenen verstoken van interlandverplichtingen. Terwijl Sander Coopman, Ivo Dos Santos Rodrigues en Bruny Nsimba hun individuele programma verder volgen, mocht Benson Manuel inmiddels de groepstrainingen hervatten. Ook Alexis de Sart zou eerstdaags groen licht krijgen van de medische staf. De technische staf kan voor de rest over een fitte en uitgeruste wedstrijdkern beschikken en hoeft zich (nog) geen zorgen te maken over mogelijke (gele) schorsingen. Naar verluidt is de volledige spelersgroep Covid-vrij.

De (19) namen (in numerieke volgorde): 1 Alireza Safarbeiranvand, 2 Ritchie De Laet, 4 Aboulaye Seck, 6 Simen Juklerod, 11 Lior Refaelov, 15 Frank Boya, 16 Pieter Gerkens, 18 Martin Hongla Yma II, 19 Koji Miyoshi, 21 Dylan Batubinsika, 23 Nana Ampomah, 24 Cristian Benavente, 28 Benson Manuel, 30 Aurélio Ulineia Buta, 33 Louis Verstraete, 38 Faris Haroun, 41 Jean Butez, 70 Dieumerci Mbokani, 94 Jordan Lukaku.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (18+3), gele dreiging >> niemand geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sander Coopman, Ivo Dos Santos Rodrigues, Bruny Nsimba.

Nieuwssprokkels Online:
**Clubs, hun coach en diens tactische bord hebben door intensieve scouting doorgaans weinig geheimen voor de tegenstander. Dat zal volgende week donderdag (26 november) niet anders zijn. De heen- en terugwedstrijd in de Europa League tussen Royal Antwerp FC en LASK Linz werden overigens net na elkaar geprogrammeerd.
**Antwerp Clubblad: geen twee zonder drie en dus wordt ook voor de derde thuiswedstrijd van de Europese campagne een (digitaal) persmapje voorbereid met PFC Ludogorets als onderwerp. Voor de wedstrijd in eigen huis van 30 november tegen OH Leuven mogen de supporters eveneens uitkijken naar een volgende editie van Antwerp Clubblad.
**Het verleden: november had nooit veel punten in petto voor de Great Old in strijd met KV Oostende, al was de zege van 9 november 2018 een aangename uitzondering. R.A.F.C. bleef toen aan winst in de eigen Bosuil en won datzelfde seizoen met precies dezelfde cijfers van de Kustjongens in de Versluys Arena. Vorig seizoen bleef de score steken op een billijk gelijkspel na doelpunten van Dieumerci Mbokani en Junior Sakala. Enkele maanden eerder zorgden Ivo Dos Santos Rodrigues en Geoffry Hairemans voor een 0-2 zege aan de kust. Tijdens het seizoen 2017-2018 werd het een knotsgek scoreverloop en een 3-4 zege dank zij o.a. twee doelpunten van Ivo Dos Santos Rodrigues. Enkel Dylan Batubinsika, Faris Haroun en Ivo Dos Santos Rodrigues verdedigen nu nog het shirt van de Ploeg van 't Stad. William Owusu Acheampong (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) en Maxime Biset bewaren samen met hun ploegmaats en de rood-witte fans allicht de mooiste herinnering aan de bekerwedstrijd van 23 september 2015 die als tweedeklasser gewonnen werd tegen topklasser KV Oostende. "Couckestad buigt voor de koekenstad", haalde vlotjes het verslag van die uitzonderlijke bekeravond. Kevin Baert landde na zijn vertrek bij Royal Antwerp FC aan de kust, speelminuten tegen zijn oud-club waren hem echter niet gegund.
**Lior Refaelov scoorde tegen R. Standard de Liège zijn vierde treffer van het seizoen zowaar met het hoofd en hij evenaart daarmee het totaal van Dieumerci Mbokani. Hij klimt mee naar een gedeelde vijftiende plaats in de reeksschuttersrangschikking met o.a. Makhtar Gueye en Junior Sakala van KV Oostende. Simen Juklerod treffen we op een gedeelde 26e plaats met drie doelpunten.
**Na de doortocht van Vergoote gingen het het aantal gele kaarten en het clubgemiddelde fors de hoogte in. Gelukkig brak Van Driessche met die trend zodat het huidige totaal na de clean sheet van de twaalfde speeldag op 18 of een gemiddelde van anderhalf per wedstrijddag uitkomt. Faris Haroun, Dylan Batubinsika en verrassend ook Aurélio Ulineia Buta tellen drie streepjes achter de naam. Jelle Bataille verzamelde vier boekingen en is na zijn uitsluiting op 8 november bovendien geschorst.
**140 jaar rood en wit”, het Lexicon van alle Antwerpspelers (1880-2020) wordt het nieuwste boek van o.a. Michel Schepers en Dirk Willocx rond de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers). Voorintekenen kon tot 15 november en het is nu geduldig wachten op het verschijnen.
 
  
HOME