Europa League - 03 december 2020 - 18:55u. - Bosuilstadion
Aftellen naar PFK Ludogorets Razgrad
(02/12/2020)(Auteur: Frank Nicola)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
De tegenstander op Europese velden
Onze volgende Europese opponent is de trotse lijstaanvoerder in de Bulgaarse Prva Liga. Na 9 opeenvolgende titels en succesvolle Europese campagnes in de afgelopen jaargangen wil het dit jaar in Groep J van de Europa League evenwel niet vlotten. Op de openingsspeeldag verloor het van onze Reds met 1-2. In de Huvepharma Arena waren duizend toeschouwers getuige van een volwassen match van de Sinjoren. Een lucky goal via Marin bracht de thuisclub nog wel op voorsprong, maar dolle acht mnuten leverden de bezoekers een oververdiende overwinning op. Pieter Gerkens en strateeg Lior Refaelov zorgden voor de Antwerpse zege.

Op de tweede speeldag moesten de Bulgaren naar de boorden van de Donau. In Oostenrijk moesten ze tegen LASK de wet van de sterkste ondergaan. Na een rode kaart voor Grgic van de thuisploeg kon de veelvoudige Bulgaarse kampioen een 4-1 achterstand nog fatsoeneren naar een 4-3 nederlaag. Het jeugdproduct van Feyenoord Elvis Manu tekende voor de drie Bulgaarse doelpunten.

Volgde dan het tweeluik met de groepsfavoriet Tottenham. Twee voor de hand liggende nederlagen waren het logische gevolg. Op donderdag 5 november 2020 gaven de Spurs voetballes in de Huvepharma Arena. Met doelpunten van Kane, Moura en Lo Celso beslisten zij het pleit in hun voordeel. De plaatselijke topschutter Keseru bracht even hoop in de rangen maar het klasseverschil was te groot. In de return op White Hart Lane zorgden twee goals van Vinicius en treffers van Winks en Moura voor een afgetekende thuiszege.

Met 0 op 12 is PFK Ludogorets uitgeschakeld in de poule en valt er nog enkel sportieve eer te behalen. Frappant was wel dat coach Pavel Vrba het gelag moest betalen voor de thuisnederlaag tegen de Great Old. Hij werd opgevolgd door Stanislav Genchev. De 4-2-3-1 formatie van de Tsjech werd ingeruild voor een 4-3-3 onder de nieuwe coach. In de eigen competitie bleek dat al vruchten af te werpen. Of dat genoeg is om de steenrijke eigenaar Kiril Dumischiev te behagen is een groot vraagteken. De Europese campagne dreigt een fiasco te worden. Kan een tiende opeenvolgende landstitel de pijn verzachten?

De scheidsrechters: Pavel Orel (Tsje.), Petr Blazej (Tsje.), Kamil Hajek (Tsje.), Bartosz Frankowski (Pol.)

De kern: 1 Alireza Safarbeiranvand, 2 Ritchie De Laet, 4 Abdoulaye Seck, 5 Birger Verstraete, 6 Simen Juklerod, 11 Lior Refaelov, 15 Frank Boya, 16 Pieter Gerkens, 18 Martin Hongla Yma II, 19 Koji Miyoshi, 21 Dylan Batubinsika, 23 Nana Ampomah, 24 Cristian Benavente, 26 Jérémy Gelin, 28 Benson Manuel, 30 Aurélio Ulineia Buta, 38 Faris Haroun, 41 Jean Butez, 70 Dieumerci Mbokani, 94 Jordan Lukaku.

De wedstrijd op televisie: VRT en RTBF
 
  
HOME