Europa League - 10 december 2020 - 21:00u. - Tottenham Hotspur Stadium
Aftellen naar Tottenham Hotspur
(08/12/2020)(Auteur: Frank Nicola)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Tottenham Hotspur is na 11 wedstrijden de trotse lijstaanvoerder in de Premier League. Met zeven overwinningen, drie draws en een nederlaag staat het bovenaan te pronken met 24 punten. De club won afgelopen weekend de Londense derby tegen de grote rivaal Arsenal met 2-0. Het duo Heung-Min Son (foto links in strijd met Jérémy Gelin in het Bosuilstadion - De ANTWERPSUPPORTER Online) en Harry Kane zorgden wederom voor beide treffers. Maar hoe verging het onze volgende opponent in de Europa League tot dusver? Wel, de club moest liefst drie voorrondes doorspartelen om uiteindelijk in de groepsfase te belanden. Vooral in de eerste voorronde was het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv een taaie brok. Tot de 80e minuut ondergingen de Spurs het gebeuren alvorens een strafschop van Kane en een treffer van Ndombele voor een gevleide overwinning zorgden. In de volgende twee kwalificatierondes boden KF Shkendija (1-3 uit) en Maccabi Haifa FC (7-2 thuis) weinig weerstand.

Op 22 oktober 2020 begon dan het echte werk. Op White Hart Lane werd LASK uit Linz verslagen met 3-0. Doelpunten van Moura, Andrade (owngoal) en Son maakten duidelijk wie de groepsfavoriet was in poule J. Een week later volgde een eerste nederlaag in de Europese campagne. Lior Refaelov nette de enige goal op de Bosuil. Daarna volgde het succesvolle tweeluik met PFK Ludogorets 1945. De veelvuldig Bulgaarse landskampioen werd in eigen huis verslagen met 1-3, de return in Londen werd ook tot een goed einde gebracht. Huurling Vinicius (2x), Winks en Moura scoorden de doelpunten. De kwalificatie voor de volgende ronde werd evenwel niet zonder slag of stoot behaald aan de boorden van de Donau. In Linz bracht Michorl de gastheren op voorsprong, maar Bale kon nog op slag van rusten met een penalty de score in evenwicht brengen.

De Zuid-Koreaanse sensatie Son zorgde voor een voorsprong. Eggestein (uitgesloten in Deurne-Noord) poetste die weg. In de slotfase kregen de Spurs een nieuwe elfmeter toegewezen. Dele Alli kweet zich voortreffelijk van zijn taak. In the dying seconds konden de sterke Oostenrijkers nog eenmaal de rug rechten. Karamoko zorgde nog voor een prestigieus gelijkspel. Met tien punten uit 5 wedstrijden zijn de Spurs gekwalificeerd voor de volgende ronde, maar topcoach Jose Mourinho bekloeg zich in de uitwedstrijden vaak over het gebrek aan focus en wedstrijdmentaliteit van zijn spelers. De galawedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium vindt plaats op donderdag 10 december 2020 en zal beslissen wie groepswinnaar wordt. De wedstrijd is live te volgen op Canvas en RTBF Tipik.

De scheidsrechters: Jesus Gil Manzano (Sp.), Diego Barbero (Sp.), Angel Nevado (Sp.), Guillermo Cuadra Fernandez (Sp.)

De kern:

De wedstrijd op televisie: VRT en RTBF
 
  
HOME