Nationale 1A - competitie - speeldag 18 - Royal Antwerp FC-SV Zulte Waregem - UPDATE
Bosuilstadion - woensdag 16 december 2020 - 18:45u.
(15/12/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lothar D'Hondt, Romain Devillers, Tom Vanpoucke, Maarten Toeback.

De kern: maandag begon de kern zonder enige rust aan de voorbereiding op de eerste wedstrijd van de terugronde: de vooruitgeschoven speeldag 18 met als tegenstander SV Zulte Waregem. De wedstrijdkern van zondag hield het bij een lange herstelloop. De technische staf zal vanwege de licht toegekende rode kaart (Jérémy Gelin was immers niet de laatste verdediger op weg naar het doel!) na het schorsingsvoorstel (een speeldag met uitstel!) niet hoeven schuiven met de pionnen, al hunkeren Ritchie De Laet en Jordan Lukaku wel naar speelminuten. Hoewel hij zondag nog aan de kant bleef vanwege blessure, trainde Ritchie De Laet ongehinderd en voluit met de groep. Ook tijdens de onderlinge partijen, liet hij zich niet onbetuigd. Pieter Gerkens was opnieuw speelgerechtigd. Het was weer bang afwachten, maar de resultaten van de gezondheidstests waren allemaal negatief en dat is positief nieuws. Martin Hongla Yma II moet zich echter wel stilaan zorgen beginnen maken. De (gele) strafbank dreigt! Sander Coopman en Bruny Nsimba zetten hun herstelparcours met verbetenheid verder.

De (20) namen (in numerieke volgorde): Alireza Safarbeiranvand, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Simen Juklerod, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Pieter Gerkens, Martin Hongla Yma II, Koji Miyoshi, Dylan Batubinsika, Opoku 'Nana'. Ampomah, Cristian Benavente, Alexis de Sart, Jérémy Gelin, Benson Manuel, Aurélio Ulineia Buta, Faris Haroun, Jean Butez, Dieumerci Mbokani, Jordan Lukaku.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (28+3), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (3), roodgeschorst CO >> Jérémy Gelin (?) - dokterscabinet >> Sander Coopman, Bruny Nsimba.

Nieuwssprokkels Online:
**De redactie van Antwerp Clubblad draaide de afgelopen dagen overuren. Na de drie Europese mini-edities (persmapjes), de uitgave van afgelopen zondag, zal er deze midweek opnieuw een editie "van de persen" rollen. Een terugblik op de Europese campagne, doorkruist allicht de actualiteit van de aanloop naar de midweekwedstrijd tegen SV Zulte Waregem.
**Het verleden: hoewel de fusieclub eind november 2004 al op weg leek naar de Jupiler Pro League, liep de ploeg van Franky Dury (met Stefan Leleu en Tony Sergeant in de rangen) averij op in Deurne-Noord na een laat doelpunt van Arthur Gomez. Pas half oktober 2017, meldde SV Zulte Waregem zich opnieuw in Deurne-Noord en weer moest de West-Vlaamse bezoeker (met Nill De Pauw in de basis) in een tot de nok gevulde Bosuil het onderspit delven. Obbi Oulare schoot uit zijn sloffen en nette twee doelpunten. Geoffry Hairemans maakte het klusje helemaal af. Tijdens het seizoen 2018 werden het dank zij Lior Refaelov, Dino Arslanagic, William Owusu Acheampong (2) en Faris Haroun zowaar nog zwaardere cijfers. Ook al kwam Essevee nog op voorsprong, eind januari 2020 werd het uiteindelijk nog een vierde opeenvolgende zege na goals van Aurélio Ulineia Buta en Dieumerci Mbokani. Geen vier zonder vijf? Toch maar opletten geblazen voor Faris Haroun & co. De fusieclub zag afgelopen weekeinde haar wedstrijd uitgesteld worden en komt dus fris en uitgerust aan de aftrap.
**Geen doelpunten voor de spelers van Royal Antwerp FC in de topper tegen Club Brugge KV en dus voert Dieumerci Mbokani de clubrangschikking verder aan met zes doelpunten voor kandidaat Gouden Schoen Lior Refaelov (5). Hij zakt wel naar de twaalfde plaats in de topschutterstabel 2020-2021. Paul Onuachu (KRC Genk - 14) lijkt stilaan onhoudbaar voor de achtervolgers. SV Zulte Waregem rekent op Jelle Vossen in het Bosuilstadion.
**Yellow Red Sunday by referee Laforge. Drie gele en een rode kaart ontregelden de roodwitte motor. Martin Hongla komt stilaan in de gevarenzone, Jérémy Gelin bevindt er zich middenin. Vanaf wanneer en hoeveel strafdagen hij moet brommen, is ons momenteel nog niet bekend
**Leesvoer voor de eindejaarsdagen in beperkte bubbel: "140 jaar rood en wit", het Lexicon van alle Antwerpspelers (1880-2020) is het nieuwste boek van o.a. Michel Schepers en Dirk Willocx rond de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers).
**Royal Antwerp FC en speler Faris Haroun legden na de racistische bejegening van de kapitein van de club van afgelopen zondag klacht neer tegen onbekenden. "R. Antwerp FC en kapitein Faris Haroun willen met deze klacht een sterk signaal de wereld insturen. Laat dit ook een steun zijn voor iedereen die ooit met racisme te maken heeft gehad. De oproep #NoToRacism kan niet luid genoeg klinken! We bedanken daarnaast ook iedereen voor de vele steunbetuigingen aan het adres van onze kapitein", aldus het officiële webkanaal van de club. Club Brugge KV sloot zich inmiddels aan bij deze oproep.
**Tijdens de wedstrijden van de Europa League was het al toegestaan vijf spelers te wisselen in drie wisselmomenten per club. De Raad van Bestuur van de Pro League heeft deze regel nu uitgebreid tot de wedstrijden van de nationale competitie vanaf 1 januari 2021 en dat tot het einde van het seizoen 2020-2021.
 
  
HOME