Nationale 1A - competitie - speeldag 17 - KVRS Waasland-Sk Beveren-Royal Antwerp FC
Freethielstadion - zondag 20 december 2020 - 20:45u.
(18/12/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Laurent Conotte, Philippe Vandecauter, Laurent Willems.

De kern: Ritchie De Laet werd in de loop van de midweekwedstrijd vervangen en het is nog niet duidelijk of hij zondag verstek zal moeten geven. Met Simen Juklerød en Jordan Lukaku beschikt de technische staf over twee alternatieven, al heeft ook Dylan Batubinsika al op die positie gedepanneerd. Ondanks de stevige elleboog die aanvoerder Faris Haroun (foto links - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) te verwerken kreeg, lijkt zijn aantreden niet in het gedrang te zullen komen. Martin Hongla Yma II werd net als Lior Refaelov na de kampwissel vervangen. De technische staf moet momenteel nog niet opnieuw rekening houden met gele en/of rode schorsingen, al bevindt eerstgenoemde zich in de gevarenzone! De testresultaten zijn nog niet bekend en kunnen eventueel nog verschuivingen veroorzaken. Sander Coopman en Bruny Nsimba vorderen in hun individuele parcours en wisselen indoor en outdoor oefeningen af.

De (20) namen (in numerieke volgorde): Alireza Safarbeiranvand, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Simen Juklerod, Guy Mbenza, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Frank Boya, Pieter Gerkens, Koji Miyoshi, Dylan Batubinsika, Opoku 'Nana'. Ampomah, Cristian Benavente, Alexis de Sart, Jérémy Gelin, Aurélio Ulineia Buta, Faris Haroun, Jean Butez, Dieumerci Mbokani, Jordan Lukaku.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (31+2), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (3), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Ritchie De Laet (?), Sander Coopman, Bruny Nsimba.

Nieuwssprokkels Online:
**De redactie van Antwerp Clubblad bereidt na het weekeinde de laatste (digitale) uitgave van dit verstoorde voetbaljaar voor en brengt uiteraard graag leuk(er) nieuws uit de actualiteit van de club, ook al is er na de feestdagen (te) weinig tijd tot herbronnen.
**Het verleden: Royal Antwerp FC liep sedert het seizoen 2004-2005 een wisselend parcours in Stadion Puyenbeke en net als in het verre verleden geldt dat ook voor de wedstrijden tegen fusieclub Waasland-Beveren in het Freethielstadion. Van de 24 competitiewedstrijden werden er acht gewonnen, negen gingen verloren en zeven keer eindigde het op remise. De doelpuntenbalans oogt iets positieve: +3 (35 gescoord, 32 geïncasseerd). De laatste en duidelijkste overwinning dateert van precies een jaar geleden. Op sinterklaasdag scoorde de Great Old middels Didier Lamkel Ze (foto midden - archief De ANTWERPSUPPORTER Online)(2), Dieumerci Mbokani en Zinho Gano vier keer en won dus met overtuigende cijfers de Havenderby.
**Ook na de midweekwedstrijd zonder eigen doelpunten blijft Dieumerci Mbokani met zes doelpunten aan kop van de clubrangschikking voor kandidaat Gouden Schoen Lior Refaelov (5). Hij zakt wel een plaatsje in de reekstopschutterstabel. Paul Onuachu is de huidige leider, maar Daan Heymans (7) van Waasland-Beveren was wel de eerste van het seizoen om met de Gouden Stier op het shirt te pronken. Hij is inmiddels teruggezakt naar een gedeelde tiende plaats, maar blijft uiteraard een gevaarlijk heerschap in de zestien van de tegenstanders. Ook Aboubakary Koita (6) weet het doel voor zijn clubkleuren te vinden.
**Er was de rode kaart tegen racisme vanwege de spelers, scheidsrechter D'Hondt sloot zich daarbij aan met twee gele prenten. Hij opende zo de rekening van Alexis de Sart (foto rechts - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) en Nana Ampomah zodat het clubtotaal inmiddels opgelopen is tot 33, twee minder dan de 35 van Waasland-Beveren. Tel daarbij slechts een rode kaart voor de Waaslanders en stel vast dat de ploeg die enkele weken geleden gelauwerd werd voor het minst aantal overtredingen, er op dit vlak zeker bekaaid afkomt. Toeval bestaat niet!
**Leesvoer voor de eindejaarsdagen in beperkte bubbel: "140 jaar rood en wit", het Lexicon van alle Antwerpspelers (1880-2020) is het nieuwste boek van o.a. Michel Schepers en Dirk Willocx rond de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers).
 
  
HOME