Nationale 1A - competitie - speeldag 30 - YRKV Mechelen-Royal Antwerp FC - UPDATE
Afas Stadion Achter de Kazerne - zondag 10 januari 2021 - 13:30u.
(09/01/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Erik Lambrechts, Jo De Weirdt, Rien Vanyzere, Christof Dierick.

De kern: de club bevindt in de ban van de pandemie. Zo verblijven naast de nieuwe hoofdcoach Frank Vercauteren ook een aantal spelers na hun wintervakantie in quarantaine. Royal Antwerp FC zal met de afwezigheid van o.a. Dieumerci Mbokani en Nana Ampomah dus vooral in offensief opzicht verzwakt aan de aftrap komen in het Afas Stadion Achter de Kazerne. In de defensieve sector zal de definitieve selectie de onbeschikbaarheid van doelman Jean Butez vanwege een (enkel)blessure bevestigen. Zo komt jonge bekerwinnaar Davor Matijas bij de wedstrijdkern. Wordt Bruny Nsimba de aanvalsleider van de Great Old deze zondag? Sander Coopman zet zijn herstelparcours verder. Faris Haroun (foto: centraal tussen Joren Dom (links) en Tuur Dierckx - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) speelde overigens vier jaar en enkele dagen geleden (6-1-2017) zijn eerste wedstrijd in rood-wit shirt tegen KSV Roeselare. Hij deelde ook zijn mooiste moment bij de Great Old. Om meer dan een reden staat de gewonnen promotiefinales van tegen datzelfde KSV Roeselare in zijn geheugen gebrand.

De (20) namen (in numerieke volgorde): Alireza Safarbeiranvand, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, B. Verstraete, Simen Juklerod, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Frank Boya, Pieter Gerkens, Koji Miyoshi, Dylan Batubinsika, Alexis de Sart, Jérémy Gelin, B. Manuel, Aurélio Ulineia Buta, Faris Haroun, Davor Matijas, Jordan Lukaku.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (37+1), gele dreiging >> Martin Hongla, Dieumerci Mbokani, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (3), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sander Coopman.

Nieuwssprokkels Online:
**De redactie van Antwerp Clubblad zal ook volgende week zondag niet tegen een deadline aanlopen, aangezien de rood-witte selectie dan partij geeft aan KAA Gent in de Ghelamco Arena. Toch houden de medewerkers de vinger aan de actuele polsslag in en rond het Bosuilstadion. Er valt immers altijd wat te beleven. Of hoe een verkeerd shirtje een item werd voor de nationale televisiezenders.
**Het verleden: de Antwerpgetrouwen met een lange(re) staat van dienst behouden nog steeds de beste herinneringen aan de bekerwinst van die zevende juni 1992. Die wedstrijd werd vanwege verbouwingswerken aan het Heizelstadion, weliswaar in het Olympiastadion betwist, maar blijft een hoogtepunt in de clubgeschiedenis. Vooal de
21e strafschop omgezet, de 22e magistraal gered en het knuffelcontact van Ratko Svilar met scheidsrechter Alphonse Constantin zorgde voor vreugdetranen bij de aanhang. Hoewel de Great Old sinds de promotie in eigen huis nog niet verloor tegen YRKV Mechelen, wisten de Kakkers het vorige seizoen Achter de Kazerne na een vroege achterstand een overtuigende zege neer te zetten. Ondanks de wat penibele situatie is alvast een te duchten tegenstander voor zondag met bovendien publiekslieveling Geoffry Hairemans in de rangen.
**Dieumerci Mbokani was opnieuw productief tegen Sporting du Pays Charleroi en rondde het jaar 2020 met 8 treffers. Hij deelt daarmee de negende plaats in de reekstopschutterstabel, aangevoerd door Paul Onuachu (18). Na diens hattrick in de inhaalwedstrijd eerder deze week, lijkt zijn Gouden Stier zekerder dan ooit.
Kandidaat Gouden Schoen Lior Refaelov deelt met zes seizoenstreffers de zestiende plaats in de tabel. De Mechelse technische staf rekent op Geoffry Hairemans (4), Abdallah K. Mrabati (4), al hebben ze uiteraard ook Igor De Camargo als gevaarlijk heerschap ter beschikking.
**Een toevallige miscast van Boucaut? Een onbezonnen moment van Dieumerci Mbokani (zoals er bij de tegenstander van 27 december drie identieke te noteren waren zonder bestraffing) kostte de Bosuiltopschutter de gele kaart. Hij komt daarmee net als Martin Hongla Yma II en (toch verrassend snel) Aurélio Ulineia Buta in de gevarenzone. De technische staf moet ondertussen rekening houden met een clubtotaal van 38, waarvan er inmiddels al tien werden uitgeboet. Dat zijn er ondanks de zeven van J. Van Damme toch nog twee meer dan de kaartenlast van tegenstander YRKV Mechelen, de boekingen voor de technische staf niet meegerekend.
**Club Brugge is een mogelijke tegenstander voor de achtste finale van de Beker van België 2021 na afloop van de nog te spelen zestiende finales waarbij beide tegenstanders zich van een volgende ronde moeten verzekeren. Die wedstrijden kregen ondertussen voor de derde keer een inschrijving op de kalender en zouden worden georganiseerd begin februari 2021. De precieze speeldata werden helaas nog niet vrijgegeven.
**Er werd ons gemeld dat het nieuwste boek over de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers) zal verschijnen in aanloop naar de Europese wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en Glasgow Rangers, midden februari 2021, een historisch moment voor onze club en onze fans, aldus uitgever Raf Willems.
 
  
HOME