Royal Antwerp FC 0 - Sparta Rotterdam 1
Versterkt beloftenelftal buigt pas in slotfase voor Eredivisionist
(17/07/2021)(Auteur: Frank Nicola)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Sparta Rotterdam is er op de valreep in geslaagd om een zege te boeken in de besloten wedstrijd op de Bosuil tegen een zich kranig verwerend beloftenelftal van Royal Antwerp FC.

Hoewel de thuisploeg aantrad met Ortwin De Wolf (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online), Nill De Pauw, Björn Engels, Frank Boya en Alexis de Sart waren het overwegend Bosuiljonkies die de potige Rotterdammers 88 minuten van een overwinning konden afhouden. Beide doelmannen konden zich onderscheiden. Ortwin De Wolf liet zich opmerken door een fraaie header uit het doel te ranselen en zijn overbuur Okoye deed hetzelfde bij een doelpoging van een bedrijvige Frank Boya.

Nadat bezoekend coach Fraser na 70 minuten zeven wissels doorvoerde kon Reda Kharchouch in extremis via een verdediger het pleit in Rotterdams voordeel beslechten. In de eerste helft was er oplapwerk langs Antwerpzijde voor Björn Engels en Abderahmane Soussi (die meteen, geblesseerd, zijn plaats moest afstaan). Er was veldoverwicht voor de bezoekers en een uitblinkende Japhet Muanza in defensie bij de jonge Great Old.

In de tweede helft volgde via hoge pressing druk van de Bosuilploeg, maar de prachtige voorzet van Yassine Ben Hamed kon door Frank Boya niet in doel verwerkt worden. Zo eindigde deze leerzame oefenpot op een Arsenalscore voor de Rotterdammers.
 
  
HOME