Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 1 - YRKV Mechelen-Royal Antwerp FC - UPDATE
Afas Stadion Achter de Kazerne - zondag 25 juli 2021 - 13:30u.
(23/07/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Laurent Conotte, Christophe Battiston, Quentin Pirard - VAR Jonathan Lardot.

De kern: de vernieuwde kern van Brian Priske Pedersen zal helaas niet op volle sterkte aantreden voor deze openingswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Zoals geweten is Koji Miyoshi (foto: Koji Miyoshi vocht tegen een overmacht afgelopen januari Achter De Kazerne - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) onbeschikbaar vanwege diens deelname aan het Olympische voetbaltoernooi in zijn thuisland Japan. In tegenstelling tot alle andere nieuwkomers is Alhassan Yusuf Abdullahi is nog niet speelgerechtigd. Even was er twijfel over Michael Frey. Hij bracht vijf openstaande gele kaarten mee van bij KVRS Waasland-Sk Beveren, maar hoeft die niet (meer) uit te boeten. De blessure van Birger Verstraete was hinderlijk, maar verhindert zijn selectie voor de wedstrijd van zondag niet. Jelle Bataille is nagenoeg speelklaar, maar of hij de selectie al haalt en in welke rol, is momenteel nog niet bekend. De pers meldde zopas dat mogelijk ook Michel-Ange Balikwisha zijn grote debuut zou moeten uitstellen vanwege blessure. Sander Coopman, Faris Haroun, Bruny Nsimba en Anthony Vilsaint werken verder aan hun revalidatie.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): J. Butez, R. De Laet, A. Seck, A. Ulineia Buta, B. Verstraete, N. De Pauw, B. Manuel, F. Boya, P. Gerkens, R. Quirynen, Y. Ben Hamed, A. de Sart, O. De Wolf, A. Soussi, L. Verstraete, J. Bataille, D. da Costa, M. Frey.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 0, gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CPO >> 0 rode kaarten CPO >> (0), roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman, Faris Haroun, Bruny Nsimba, Anthony Vilsaint.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de selectie van nieuwe technische staf o.l.v. Brian Priske Pedersen zal zich stevig moeten verweren in het Afas Stadion Achter de Kazerne. Het Mechelse gras ligt de Great Old niet bepaald. De meest recente onderlinge confrontatie net na het jaarbegin 2021 bevestigde deze indruk na een stevige nederlaag met o.a. twee doelpunten van ex-Antwerpspeler Geoffry Hairemans. Royal Antwerp FC had na het vertrek van Ivan Leko de wedstrijd moeten voorbereiden zonder hoofdcoach. Frank Vercauteren was ten gevolge van de gezondheidssituatie in verplichte quarantaine. Het werd zodoende een flinke tegenvaller voor assistent Rudi Cossey, die gedurende een tiental dagen diens taak had moeten overnemen. "Ondanks de wat penibele situatie is alvast een te duchten tegenstander voor zondag met bovendien publiekslieveling Geoffry Hairemans in de rangen", lazen we in de voorbeschouwing op die wedstrijd van 10 januari 2021.
**Net voor de eerste opdracht van het nieuwe seizoen, verlaat 'ouderdomsdeken' Dylan Batubinsika de Bosuil. Hij trekt naar het Portugese FC Famalicao en tekent er een contract voor de komende vier seizoenen. Hij zal er alvast Ivo Dos Santos Rodrigues treffen, die vorig seizoen terugkeerde naar de heimat. De Franse centrale verdediger kwam net na de promotie in de zomer van 2017 de kern van Laszlo Bölöni en Wim De Decker vervoegen. Aanvankelijk vaste waarde, moest hij in de loop van zijn vierjarig verblijf op de Bosuil terugvechten om de basisploeg te halen, maar deed dat telkens met overgave en inzet van al zijn gekende kwaliteiten. Stond hij aan de aftrap, toonde hij zich op elk niveau betrouwbaar. Vele supporters van de Great Old namen met een tikkeltje weemoed afscheid van de sympathieke Fransman. We wensen Dylan veel succes bij FC Famalicao.
**De clubs dienen alvast geen plek meer te reserveren voor het 'busje' van de Video-Assistent Referee. De VAR zal voortaan op de wedstrijden toezien vanuit het Bondsgebouw in Tubize. De regel rond het handspel is helaas voor nog meer interpretatie/discussie vatbaar.
**Het Japanse Olympische team won woensdagmiddag om 13:00u. (plaatselijke tijd) haar eerste wedstrijd van groep A met 1-0 van Zuid-Afrika. De Japanners komen opnieuw in actie op zondag 25 juli en woensdag 28 juli.
 
  
HOME