Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 4 - Sporting du Pays de Charleroi-Royal Antwerp FC
Stade du Pays de Charleroi - vrijdag 13 augustus 2021 - 20:45u.
(11/08/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Vito Di Vincenzo, Romain Devillers, Brent Staessens

De kern: Koji Miyoshi is back in town, na zijn avontuur tijdens de Olympische Spelen in zijn thuisland Japan. Faris Haroun was in Luik en zag dat het goed was, zo meldde hij via zijn persoonlijke Facebookpagina (https://www.facebook.com/farisharounofficial). Alhassan Yusuf Abdullahi (Hasse voor zijn Zweedse volgers), Michel-Ange Balikwisha (Micky voor de vrienden) en Johannes Eggestein maakten vorige week hun debuut in rood-wit shirt. Of de jonge Amerikaanse linksachter Sam Vines vrijdag laat op de avond mag terugblikken op zijn eerste speelminuten als Red, is momenteel nog niet geweten. Hij koos alvast voor rugnummer 21. Anthony Vilsaint combineert binnen- en buitentraining en kwam zelfs dinsdag rondjes lopen op de Bosuil. Sander Coopman en Bruny Nsimba vervolgen hun respectieve individuele herstelparcours. De gelekaartenbarometer stond op storm na de confrontatie in Luik. Enkel Birger Verstraete haalt momenteel een schrikwekkend gemiddelde.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): worden toegevoegd na de donderdagmiddagtraining.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 4+5, gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CPO >> 0 rode kaarten CPO >> (0), roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman, Bruny Nsimba, Anthony Vilsaint.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: het bezoek aan Mambour (het huidige Stade du Pays de Charleroi) was nooit een snoepreisje voor de Great Old. Die traditie leek na het gelijke spel in januari 2018 (doelpunten: Obbi Oulare 0-1, Cristian Benavente (1-1) en de overwinning in juli van datzelfde 2018 gebroken (doelpunt: Sambou Yatabaré 0-1 foto links samen met Jonathan Bolingi en Geoffry Hairemans - archief De ANTWERPSUPPORTER Online). De Karolingers bleven uiteindelijk wel opnieuw twee keer aan winst tijdens de laatste onderlinge duels aan de Boulevard Zoé Drion. Sporting (du Pays de) Charleroi verliet o.l.v. Dennis van Wijk in april 2012 het tweede niveau van het nationale voetbal. Prince Bobby (2) en Freddy Mombongo Dues verknalden het feestje voor de thuisploeg, al werden de Zebra's wel gefeteerd door de Great Old met een hele mooie ruiker rozen voor hun aanvoerder. Met 41 overwinningen, 24 gelijke spelen en 27 nederlagen spreken de statistieken in het voordeel van de Oudste Club van 't Land, maar ze hebben uiteraard geen voorspelbare waarde. Sporting du Pays de Charleroi begon de huidige campagne o.l.v. Edward Still (ex-assistent van Ivan Leko op de Bosuil) met een mooie vier op zes. Royal Antwerp FC telt een puntje minder en kon vorige week het doemscenario dat breed uitgesmeerd werd in een lokale krant, tegenspreken op de Luikse hoogvlakte.
**Op zaterdag 26 juli was de parking van het Bosuilstadion haast te klein voor de hulpgoederen die werden aangebracht als hulp voor de regio Luik na de massale overstromingen. Er hing een mooi spandoek om Club 86 daarvoor te bedanken, al werd de mooie geste overschaduwd door de belachelijke reacties die Michel-Ange Balikwisha ten deel vielen! De verslaggever van Eleven Sport vond dit nochtans een normale reactie (sic)!
**"Afwachten maar hoe Bram Van Driessche met de druk van de Luikse furie omgaat...", schreven we vorige week in deze rubriek. Wel hij trok opnieuw gretig door lastens de Great Old. Liefst vijf keer werd een speler van Royal Antwerp FC in het opschrijfboekje genoteerd. De gele last komt daarmee na drie wedstrijden al op negen, meteen een stuk boven het langjaarlijkse gemiddelde. Met vier publieke waarschuwingen zit Sporting du Pays de Charleroi daar alvast een heel stuk onder.
**Michael Frey scoorde al meteen bij zijn eerste competitieoptreden in rood-wit shirt. Niets liet evenwel voorzien dat hij na drie speeldagen met de Gouden Stier op zijn rug zou mogen aantreden als leider van de topschutterstabel voor de verrassende Deniz Undav (RUSG - 4). Chris Bedia, Anass Zazoury, Joris Kayembe Ditu en Adem Zorgane waren bij schot voor hun kleuren. Die vier doelpunten volstonden dankzij die ene tegentreffer voor vijf punten uit drie wedstrijden. het zegt wel iets over de organisatie van de tegenstander.
 
  
HOME