Aftellen naar Omonoia FC (2)
(17/08/2021)(Auteur: Frank Nicola)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Historiek
Onze eerstvolgende tegenstander splitste zich in 1948 vanwege politieke overtuiging af van APOEL, de andere grootmacht uit de Cypriotische hoofdstad. Samen met Anorthosis Famagusta en Apollon Limassol zijn de hoofdstedelingen de slokop qua behaalde trofeeën. Omonoia won in zijn rijke geschiedenis 20 keer de landstitel en 14 keer de beker. In de laatste twee seizoenen werd onder leiding van succescoach Henning Berg de landstitel veroverd. De thuiswedstrijden worden in het nationale GSP stadion gespeeld. Met een capaciteit van 22.859 plaatsen is de arena de grootste van het eiland.

Spelerskern
Dertig selectiespelers waarvan 12 internationals en 15 buitenlanders is de spelerskern rijk. Het team telt enkele routiniers en uiteraard ook spelers met een verleden in de Jupiler Pro League. Linksachter Jan Lecjaks (CZE) speelde in het seizoen 2010-2011 voor RSC Anderlecht. De Amerikaan Mix Diskerud was een middenveldpion in de kleuren van KAA Gent in het seizoen 2012. De spelmaker telt 38 interlands en scoorde 6 goals voor het nationale team. Ernest Asante verdedigde op een blauwe maandag de kleuren van KSK Beveren in de jaargang 2009-2010. De Ghanese routinier telt 2 selecties voor zijn vaderland. Tenslotte is er nog de Serviër Marko Scepovic. De 30-jarige aanvaller heeft een verleden bij Excelsior Moeskroen. Voor het overige telt de kern enkele Cypriotische internationals en is spelmaker Gomez een product van de Barcelona-kweekvijver.

Trainer
De echte ster van de ploeg is echter de trainer. De Noorse coach Henning Berg heeft al heel wat watertjes doorzwommen. Via Lilleström, Blackburn Rovers, Legia Warschau, Videoton en Stabaek is de ex-speler van Manchester United nu coach van Omonoia. Hij heeft een contract tot juni 2022 en slaagde erin de afgelopen twee jaar de hegemonie van APOEL te doorbreken.

Seizoen 2021-2022
De Cypriotische competitie is nog niet begonnen, maar Europees moest Omonoia reeds volop aan de bak. In de voorronde van de Champions League leed het twee kansloze nederlagen tegen Dynamo Zagreb. Thuis werd met het kleinste verschil verloren ten aanschouwe van 10 500 toeschouwers. De club werd dan heropgevist in de Europa League kwalificatie met Flora Tallin als tegenstander. Met de 8 033 toeschouwers als steun versloeg het de Esten met het kleinste verschil. Tzionis zorgde na 12’ voor het enige doelpunt van de wedstrijd. In de return wonnen de Esten met 2-1, verlengingen brachten geen soelaas en dus moest een beklijvende penaltyserie uitsluitsel brengen. Na een thriller van 12 strafschoppen konden de bezoekers uiteindelijk triomferen. Tevens vermelden dat die wedstrijd erg potige dimensies aannam met 7 gele kaarten voor de Esten en 4 kartonnetjes voor de Cyprioten.

Typeopstelling
Fabiano, Shehu, Lang, Panalioglu, Kiko, Bauthéac, Gomez, Diskerud, Tzionis, Loizou en Kakoulis.

Facts
Er werd door de UEFA een scheidsrechterlijk kwartet samengesteld om deze wedstrijd te leiden. De Zweed Andreas Ekberg is de referee van dienst. De wedstrijd zal op donderdag 19 augustus om 19:00u. onder een tropische temperatuur afgetrapt worden.
 
  
HOME