Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 6 - Royal Antwerp FC-OH Leuven - Update
Bosuilstadion - zondag 29 augustus 2021 - 16:00u.
(28/08/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wesli De Cremer, Thibaud Nijssen, Kevin Dhondt, Kevin Debeuckelaere.

De kern: of en hoe de midweekwedstrijd de selectie of de basiself mogelijk zou kunnen be´nvloeden, is momenteel nog niet geweten. Michael Frey, geblesseerd tijdens de wedstrijd van de vierde speeldag te Charleroi, is hersteld, hernam de trainingen en krijgt sneller als verwacht een plek in de wedstrijdselectie. Sander Coopman, Bruny Nsimba en Anthony Vilsaint vorderen in hun individuele herstelparcours. Radja Nainggolan (rugnummer 44) maakte net als Sam Vines tijdens de E.L.- kwalificatiewedstrijd in Cyprus al zijn officiŰle debuut in het rood-witte shirt van Royal Antwerp FC. Na zijn avontuur in eigen land tijdens de Olympische Spelen, sprokkelde ook Koji Miyoshi al opnieuw wedstrijdminuten. Hij was auteur van een knap doelpunt in de heen- en terugwedstrijd van de EL-kwalificatie. Slechts vier spelers (Jean Butez, Ritchie De Laet, AurÚlio Ulineia Buta, Birger Verstraete) wisten tot nog toe de 360 minuten speeltijd vol te maken. Birger Verstraete, Louis Verstraete en... Pieter Gerkens (foto rechts - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) totaliseren elk al twee gele kaarten na amper vier wedstrijden. Mogelijk zondag al kan Alexis de Sart na zijn vertrek debuteren in het Bosuilstadion in de clubkleuren van OH Leuven.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Bj÷rn Engels, Abdoulaye Seck, AurÚlio Ulineia Buta, Birger Verstraete, Viktor Fischer, Alhassan Yusuf Abdullahi, Johannes Eggestein, Michel-Ange Balikwisha, Benson Manuel, Pieter Gerkens, Koji Miyoshi, Sam Vines, Ortwin De Wolf, Jelle Bataille, Radja Nainggolan, Michael Frey.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 9+2, gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CPO >> 0 rode kaarten CPO >> (0), roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman, Bruny Nsimba, Anthony Vilsaint.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: (promovendus) OH Leuven kwam vorig seizoen pas op de veertiende speeldag de nieuwe Bosuil verkennen. De vroege doelpunten van Dylan Batubinsika en Dieumerci Mbokani werden bijna net zo snel goedgemaakt door de bezoekers. Martin Hongla Yma II(die de Bosuil inmiddels verliet voor een avontuur in ItaliŰ)(foto: links - viert samen met Pieter Gerkens het doelpunt van de overwinning - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) bezorgde met een kopbaldoelpunt net voor het uur zijn kleuren de overwinning. Bijna dag op dag vijftien jaar eerder meldde de Leuvense fusieclub zich voor het eerst in Deurne-Noord. Het verloop van de score was merkwaardig en het uiteindelijke verschil klein. Dank zij de trefkracht van Alex Di Gregorio vanop de stip, mocht de Great Old ook dan de driepunter bijschrijven op het totaal. Fangzhuo Dong (2), Souleymane Mamam, Luciano Olguin en Gunter Verjans zorgden aan Den Dreef voor de meest merkwaardige eindstand in de onderlinge confrontaties. Licht voordeel in de cijfers voor Royal Antwerp FC, al zijn de statistieken nagenoeg in evenwicht.
**De club maakte eerder al de regeling voor de abonneehouders van tribune 4 bekend. Er zullen slechts 2000 onder hen de wedstrijd tegen OHL kunnen bijwonen. "Hiervoor stellen we vanaf vrijdag 12u ĺs middags een gratis registratiesysteem op, enkel voor abonnees van Tribune 4", aldus royalantwerpfc.be. Op voorlegging van een e-ticket, het Covid Safe Ticket en de identiteitskaart hebben dus 2000 fans toegang tot tribune vier. "Een compensatie in de vorm van ÚÚn gratis wedstrijd in de Europa League / Conference League groepsfase van het seizoen 2021/2022" wordt voorzien voor fans die zondag de wedstrijd niet kunnen bijwonen (bron: royalantwerpfc.be).
**Een gele kaart net voor de rust voor Pieter Gerkens en een in blessuretijd voor Louis Verstraete brengen het clubtotaal na vier speeldagen al op elf. Het gemiddelde van bijna drie wordt sterk be´nvloed door de gele last in Luik! Tegenstander voor zondag OH Leuven telt inmiddels dertien boekingen, maar heeft wel een wedstrijd meer afgewerkt.
**Michael Frey werd het scoren in het Stade du Pays de Charleroi al vroeg in de wedstrijd onmogelijk gemaakt door een blessure aan de knie na een (niet-bestrafte) foutieve ingreep van een tegenstander. Hij blijft met zes treffers desondanks leider in de reekstopschutterslijst. Ook ThÚo Bogonda (KRC Genk), Jelle Vossen (SV Zulte Waregem) en Deniz Undav (RUSG) gaan met elk vier goals Thomas Henry (OHL - 3) vooraf.
**Na bijna een vol seizoen zonder competitievoetbal, stonden deze week meteen twee uitwedstrijden op de agenda voor de u21 van Gill Swerts. Na doelpunten en assists van o.a. Didier Lamkel Ze en Edon Murataj tegen YRKV Mechelen, mochten de jonge rood-witten met de driepunter huiswaarts. Vrijdag stond het bezoek aan de Luminus Arena op het programma, maar dat leverde helaas een eerste nederlaag (4-0) op.
Europa League: Royal Antwerp FC werd tijdens de loting op vrijdag 27 augustus gekoppeld aan Olympiacos (Griekenland), Eintracht Frankfurt (Duitsland) en Fenerbahše (Turkije). Dit is het speelschema:
16/09/2021/21:00u. - Olympiacos-R. Antwerp FC
30/09/2021/18:45u. - R. Antwerp FC-Eintracht Frankfurt
21/10/2021/18:45u. - Fenerbahše-Royal Antwerp FC
04/11/2021/21:00u. - R. Antwerp FC-Fenerbahše
25/11/2021/21:00u. - Eintracht Frankfurt-R. Antwerp FC
09/12/2021/18:45u. - R. Antwerp vs Olympiacos
De Great Old kruiste nog niet eerder de degens met Olympiacos en Fenerbahše. Patrick Goots herinnert zich misschien nog de vriendschappelijke wedstrijd die hij samen met zijn ploegmaats op 7 oktober 2000 in Ober-Roden afwerkte. Volgens het verslag in Het Nieuwsblad scoorde Eintracht Frankfurt in de eerste periode twee betwistbare doelpunten.
 
  
HOME