Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 7 - KAS Eupen-Royal Antwerp FC - Update
Stade Kehrweg - zaterdag 11 september 2021 - 16:15u.
(10/09/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Kevin Van Damme - Tom Vanpoucke - Philippe Vandecauter - Pirard Quentin

De kern: alles peis en vree in aanloop naar de eerste opdracht buitenshuis met bezoekende supporters. De Antwerpfans en de lokale (sport)pers namen met gemengde gevoelens afscheid van Didier Lamkel Ze. De Kameroener verhuisde eerder deze week naar Slowakije, waar hij mogelijk in alle rust zijn carrière kan herlanceren. De lokale editie van een krant vond het nodig nog eens duchtig na te trappen middels de fratsenbijbel van DLZ7. Wie wordt de volgende schietschijf? Afscheid in mineur voor de Kameroener, al kijkt de rood-witte achterban ondertussen wel reikhalzend uit naar het (grote) debuut van Mbwana Samatta, roepnaam Ally. Coach Brian Priske heeft mogelijkheden tot rotatie, al viel die eerste poging tegen OHL niet echt mee. Gouden Stier Michael Frey (terug van blessure) bevestigde zijn status aan kop van de schuttersstand met een zevende doelpunt, maar moest net als zijn maats toekijken hoe de bezoekers de opgelopen achterstand in de tweede spelperiode ophaalden. Sander Coopman, Bruny Nsimba en Anthony Vilsaint kregen in de blessureboeg het gezelschap van Faris Haroun en Sam Vines. De linksachter kwam vorige week ongelukkig ten val tijdens training, werd geopereerd van een sleutelbeenbreuk en begon inmiddels al aan zijn revalidatie. De gelekaartenlast dreigt met Birger Verstraete binnenkort al een eerste slachtoffer te maken.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Jelle Bataille, Jean Butez, Dinis da Costa Lima Almeida, Ritchie De Laet, Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Pierre Dwomoh, Johannes Eggestein, Björn Engels, Viktor Fischer, Michael Frey, Pieter Gerkens, Benson Manuel, Koji Miyoshi, Radja Nainggolan, Ally Samatta, Aurélio Ulineia Buta, Birger Verstraete.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 11+2, gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CPO >> 0 rode kaarten CPO >> (0), roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman, Faris Haroun, Bruny Nsimba, Anthony Vilsaint.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de gemiste promotie na het gelijkspel tegen KAS Eupen op de slotspeeldag van het seizoen 2015-2016 wierp lange tijd een donkere schaduw over het navolgende seizoen. Uiteindelijk wist Wim De Decker de poort naar de hoogste klasse in maart 2017 toch open te beuken. Sindsdien konden de Panda's slechts een puntje puren uit acht opeenvolgende onderlinge wedstrijden. De Great Old scoorde liefst vijftien keer, KAS Eupen vijf maal, maar wist wel een klein jaar geleden de Bosuil te verlaten met een 2-2 gelijkspel. Junior Pius (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) was de held van de avond. Hij haalde met twee doelpunten de dubbele achterstand op. Het was na twee bekerontmoetingen overigens wachten tot het seizoen 2004-2005 voor een eerste wedstrijd met inzet van competitiepunten. KAS Eupen won overtuigend die negende oktober 2004. Enkel Asanda Sishuba slaagde er die zaterdagavond de eigen fans aan het juichen te krijgen. Uit vijftig gescoorde en 38 tegendoelpunten puurde de Great Old liefst achttien overwinningen en negen gelijke spelen. Zeven keer mocht KAS Eupen de punten bijschrijven.
**Birger Verstraete kreeg met drie stuks zijn deel van de gele kaarten te zien, toch deed Emmanuel
Agbadou Badobre met vier boekingen nog straffer, al heeft KAS Eupen wel al een wedstrijd meer gespeeld dit seizoen. Coach Brian Priske Pedersen moet rekening houden met 12+1 publieke waarschuwingen, toch nog acht minder dan tegenstander KAS Eupen (21).
**Michael Frey moest vanwege blessure de Europese kwalificatieronde aan zich voorbij laten gaan. De Gouden Stier verraste de vorige speeldag de supporters met zijn basisplaats. Hij benutte een strafschop na handspel in de zestien om zijn zevende treffer tegen de netten te prikken. Jelle Vossen (SV Zulte Waregem - 6 ) en Dante Vanzeir (RUSG - 5) zijn de dichtste belagers in de topschutterslijst. De technische staf van de Panda's rekent op Julien Fontaine Ngoy (2) en Emmanuel Agbadou (2) om de rood-witte verdediging te testen.
**Eerder deze week waren de u21 van Gill Swerts actief in de Beker van België. Er werd weliswaar slechts een doelpunt geïncasseerd, maar daarmee was ook het bekeravontuur in het verre Kortrijk al voorbij.
**Kalender Europa League: Royal Antwerp FC werd tijdens de loting op vrijdag 27 augustus gekoppeld aan Olympiacos (Griekenland), Eintracht Frankfurt (Duitsland) en Fenerbahçe (Turkije). Dit is het speelschema:
16/09/2021/21:00u. - Olympiacos-R. Antwerp FC
30/09/2021/18:45u. - R. Antwerp FC-Eintracht Frankfurt
21/10/2021/18:45u. - Fenerbahçe-Royal Antwerp FC
04/11/2021/21:00u. - R. Antwerp FC-Fenerbahçe
25/11/2021/21:00u. - Eintracht Frankfurt-R. Antwerp FC
09/12/2021/18:45u. - R. Antwerp-Olympiacos
De UEFA maakte bekend dat supporters, afhankelijk van de lokale regeling, mogelijk de eigen club kunnen volgen op verplaatsing. De Antwerpfans zullen alvast hun geduld moeten verbijten. De club meldde via de officiële website dat er toch 1250 tickets beschikbaar zijn voor de verplaatsing naar Griekenland. Info: https://royalantwerpfc.be/nieuws/uitsupporters-toegelaten-voor-olympiacos-rafc
 
  
HOME