Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 9 - R Union SG-Royal Antwerp FC - UPDATE
Stade J. Marien - zondag 26 september 2021 - 13:30u.
(25/09/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Christophe Battiston, Vito Di Vincenzo, Michiel De Cuyper

De kern: zoals te vrezen viel, reikt de invloed van het optreden van Van Driessche tot in het Dudenpark. Viel Birger Verstraete (foto: drie schutters op een rijtje, is de captain dan al naar binnen gestuurd? - De ANTWERPSUPPORTER Online) op geen fout(je) te betrappen, het was aanvoerder Ritchie De Laet die woensdagavond in het vizier kwam van de wedstrijdleiding. Met een dubbele boeking werd hij voor het eerst in zijn carriŔre voortijdig weggestuurd. Coach Brian Priske Pedersen heeft niet gek veel alternatieven voor diens linksachterpositie. Het herstel van Sam Vines vordert weliswaar snel, maar hij is nog niet competitieklaar na zijn heelkundige ingreep. Faris Haroun en Abdoulaye Seck moesten afgelopen zondag nog vrede nemen met een korte opwarmbeurt, woensdag werden ze losgelaten in het feestgedruis op de Bosuil, al werd eerstgenoemde bij zijn eerste duel meteen opgeschreven door de ondermaats leidende Van Driessche. Alhassan Yusuf Abdullahi, Mickey Balikwisha, Sander Coopman, Bj÷rn Engels, Bruny Nsimba, Anthony Vilsaint en Sam Vines vervolgen hun respectieve individuele programma.

De (19) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Jelle Bataille, Jean Butez, Dinis da Costa Lima Almeida, Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Pierre Dwomoh, Johannes Eggestein, Viktor Fischer, Michael Frey, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Benson Manuel, Koji Miyoshi, Radja Nainggolan, Robbe Quirynen, Mbwana Ally Samatta, Abdoulaye Seck, AurÚlio Ulineia Buta, Birger Verstraete.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 19+3, gele dreiging >> Birger Verstraete, geelgeschorst CPO >> 0 rode kaarten CPO >> (1), roodgeschorst CPO >> Ritchie De Laet (1/1), dokterscabinet >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Mickey Balikwisha, Sander Coopman, Bj÷rn Engels, Bruny Nsimba, Anthony Vilsaint en Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: voor de meeste topklassers is het al een eeuwigheid geleden dat ze bij (recordkampioen) Royal Union SG (R.U.S.G.) op bezoek gingen in het Dudenpark. Dat geldt ook voor de Great Old, al dateert de laatste onderlinge confrontatie met thuisvoordeel voor R.U.S.G. slechts van 4 februari 2017. De hoofdstedelingen waren toen immers gastheer voor de oudste club van 't land in het (bouwvallige) Boudewijnstadion, ex-Heizelstadion. Kevin Debaty stond in het doel bij Royal Antwerp FC, raakte betrokken in een bizar incident en werd door Virant uitgesloten. Antonijo Jezina mocht toen ten koste van spits William Owusu Acheampong nog onder de lat. Dat veranderde evenwel niets meer aan de tussenstand. Ondanks het gelijke spel, was de Ploeg van 't Stad op weg naar de Jupiler Pro League, maar daar gingen uiteraard nog eerst een onvergetelijke strafschop van Geoffry Hairemans en twee zenuwslopende promotiewedstrijden aan vooraf. Gertjan Martens en Pietro Perdichizzi verdedigden toen al de kleuren van de hoofdstedelingen. Nicaise Kudimbana was aan zijn laatste weken in Deurne-Noord bezig, alvorens over te stappen naar... R Union SG. Er staan inmiddels 159 onderlinge wedstrijden op de teller. Daarvan kon Royal Antwerp FC er slechts 49 winnen, 74 keer trok R.U.S.G. aan het langste eind, terwijl de partij 36 maal op remise werd afgesloten. Ook het aantal tegendoelpunten spreekt in het voordeel van de thuisploeg van zondag. De recente vorm van beide clubs loopt min of meer parallel, al was de volgorde van de wedstrijden niet gelijk.
**Loting Croky Cup 2022: Royal Antwerp FC werd tijdens de loting voor de zestiende finales uitgeloot tegen KVC Westerlo. Er volgt op 27 of 28 oktober dus een korte verplaatsing naar Het Kuipje.
**Het kleine aantal (15) gele kaarten van promovendus R.U.S.G. steekt schril af tegen de 22 die Royal Antwerp FC te incasseren kreeg. Bijna de helft van dit aantal valt in slechts twee wedstrijden op het conto van Van Driessche te schrijven. Faris Haroun werd bij zijn eerste duel meteen geboekt afgelopen woensdag. Dinis Almeida kwam voor de bal en de derde tuimelperte/schwalbe van Onuachu werd niet alleen met een strafschop bedacht, de Antwerpverdediger werd ook nog de gele kaart getoond. Helemaal een farce zijn de boekingen voor Michael Frey (vermeende schwalbe) en Ritchie De Laet! Opvallend ook dat bij R.U.S.G. Felipe Avenatti als een van de weinige geel-blauwe spelers toch al twee keer opgeschreven werd!
**Het optelrijmpje voor Michael Frey blijft maar duren. De Gouden Stier, stond op zeven, acht, negen en klimt na zijn treffer in de inhaalwedstrijd al naar dubbele cijfers. Jelle Vossen (SV Zulte Waregem) deelt met Deniz Undav (R.U.S.G.) de tweede plaats in de schutterstabel. Meteen weet de rood-witte afweer wie naast Dante Vanzeir (RUSG - 5) in 't oog te houden.
**Croky Cup: loting 24 september 2021 en dus weten de rood-witte spelers en fans wie over een maand de tegenstander wordt.
**OH Leuven kwam zich deze zomer al een keer meten met de u21 van Royal Antwerp FC te Nijlen. Ondanks de belofte dat ze (tenminste) een punt zouden meepakken tijdens de competitie, moest de fusieclub opnieuw berusten in de nederlaag. Pierre Dwomoh en Abderahmane Soussi zorgden voor de rood-witte doelpunten, Nill De Pauw voor beide assists.
**Kalender Europa League: Royal Antwerp FC werd tijdens de loting op vrijdag 27 augustus gekoppeld aan Olympiacos (Griekenland), Eintracht Frankfurt (Duitsland) en Fenerbahše (Turkije). Dit is het speelschema:
16/09/2021/21:00u. - Olympiacos-R. Antwerp FC
30/09/2021/18:45u. - R. Antwerp FC-Eintracht Frankfurt
21/10/2021/18:45u. - Fenerbahše-Royal Antwerp FC
04/11/2021/21:00u. - R. Antwerp FC-Fenerbahše
25/11/2021/21:00u. - Eintracht Frankfurt-R. Antwerp FC
09/12/2021/18:45u. - R. Antwerp-Olympiacos
 
  
HOME