Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 16 - Royal Antwerp FC-KV Oostende
Bosuilstadion - zondag 28 november 2021 - 21:00u.
(26/11/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Christof Dierick, Yves De Neve, Matthias Massa, Jordy Vermeire.

De kern: Radja Nainggolan moest incasseren in Stadion Stayen, maar kon tijdens de midweekwedstrijd in het Frankfurt Stadion wel zijn stijgende conditiecurve onderstrepen met een mooi doelpunt op hoekschop van Viktor Fischer. De aanvallende middenvelder liet van zich spreken, maar moest halverwege de tweede periode zijn plaats afstaan aan Alhassan Yusuf Abdullahi met een bloedende blessure in het aangezicht. Of hij voldoende hersteld zal zijn voor de opdracht van zondag, moet de medische staf nog uitmaken. Björn Engels was mee afgereisd voor de Europese midweekwedstrijd, maar bleef de volledige duur van de partij aan de kant vanwege blessure. Of hij zondag de startersrij kan vervoegen, is momenteel nog een open vraag. Jelle Bataille, Faris Haroun, Koji Miyoshi en Aurélio Ulineia Buta zetten net als Sander Coopman en Bruny Nsimba de afgelopen dagen hun individuele parcours verder. Aboulaye Seck moet de Europese opdrachten aan zich voorbij laten gaan, maar behoort mogelijk wel tot de wedstrijdselectie voor zondagavond.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde):

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 34 + NUL, gele dreiging JPL >> Ritchie De Laet, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (2), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman, Faris Haroun, Koji Miyoshi, Bruny Nsimba, Aurélio Ulineia Buta, Zeno Van Den Bosch.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: Jordan Lukaku is een oudgediende van KV Oostende én Royal Antwerp FC. Deze week werd de jongere broer van spits Romelu Lukaku in de pers opnieuw aan de Great Old gekoppeld. Het voorgaande seizoen deelde hij met zijn ploegmaats na de vroege treffer van Pieter Gerkens in het verlies in eigen huis tegen KVO. Scheidsrechter Put noteerde de linkspoot bovendien in zijn opschrijfboekje. Dank zij drie doelpunten van Dieumerci Mbokani (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online - felicitaties voor Dieu van o.a. Abdoulaye Seck na diens derde treffer) bleef de Ploeg van 't Stad aan winst na de op een na laatst gespeelde wedstrijd van het seizoen 2019-2020 op de Bosuil. Het tegendoelpunt viel pal in het laatste fluitsignaal van scheidsrechter... Put. Op de vijftiende speeldag van het voorgaande seizoen 2018-2019 had de spits met twee goals de bezoekers al een keer puntenloos huiswaarts gestuurd.
**Ally Samatta is met drie treffers de Europese topschutter van de club. Hij scoorde weliswaar de aansluitingstreffer op Stayen, maar dat leverde helaas geen punt(en) op. Volgens de gegevens van de Pro League klom Deniz Undav van Union SG met vier treffers naar de eerste plek van de schuttersrangschikking met net evenveel (14) als Antwerpspits Michael Frey op basis van het aantal gescoorde doelpunten op verplaatsing. Jelle Vossen (SV Zulte Waregem) en Paul Onuachu (KRC Genk) delen met tien doelpunten de derde plaats. KV Oostende rekent na zijn eerdere schorsing op Makhtar Gueye (9) om het de rood-witte defensie moeilijk te maken. Thierry Ambrose volgt nt als Benson Manuel verderop in de tussenstand met drie goals.
**Naast vier dubbele boekingen, totaliseert tegenstander KV Oostende 35 publieke waarschuwingen. Dat is er precies een meer dan de Great Old, die de laatste twee wedstrijden met een gele clean sheet van het terrein kon stappen. Het gemiddelde bedraagt daardoor iets meer dan twee per wedstrijd.
**Kalender Europa League: Royal Antwerp FC werd tijdens de loting op vrijdag 27 augustus gekoppeld aan Olympiacos (Griekenland), Eintracht Frankfurt (Duitsland) en Fenerbahçe (Turkije). Op negen december (18:45u.) werkt Royal Antwerp FC de laatste wedstrijd af van deze Europese campagne in het eigen Bosuilstadion.
**Ludo Van Campenhout en Paul Druyve doorgronden de ziel van Antwerp in een volgende week te verschijnen boek met als titel Number One Family. GvA publiceert zaterdag 27 november 2021 een interview met de beide auteurs.
**61 meter en 26 centimeter is het nieuwe wereldrecord uitwerpen dat Alireza Safarbeiranvand vestigde tegen Famalicao en lanceerde daarmee een straffe tegenaanval die door een ploeggenoot helaas wel naast het doel werd gedeponeerd.
 
  
HOME