Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 17 - Beerschot VA-Royal Antwerp FC - UPDATE
Olympisch Stadion Antwerpen - zondag 5 december 2021 - 13:30u.
(02/12/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lothar D'Hondt, Romain Devillers, Philippe Vandecauter, Jasper Vergoote.

De kern: Radja Nainggolan moest zich vorige zondag al vroeg in de wedstrijd laten vervangen. Of hij zondag dé derby aan zich voorbij zal moeten laten gaan, is ondanks de dramatische (non-)berichten in de pers momenteel nog niet geweten. Hij onderging alvast een grondige medische check-up. Ondanks diens bloedende blessure in het aangezicht tijdens de EL-uitwedstrijd, stond een herboren en bepalende Viktor Fischer aan de aftrap vorige week zondag. Björn Engels raakte geblesseerd in aanloop naar de EL-uitwedstrijd en was vorig weekeinde opnieuw een aandachtig toeschouwer. Of hij zondag de selectie/startersrij kan vervoegen, is momenteel nog een open vraag. Faris Haroun kijkt uit naar een (nakend) heroptreden. Koji Miyoshi en Aurélio Ulineia Buta vorderen net als Sander Coopman in hun herstelparcours en zijn zeker niet vergeten door de fans. Zeno Van Den Bosch moet nog even geduld oefenen. Bruny Nsimba heeft de groepstrainingen bij de nationale u21 hervat.

De (20) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Alhassan Yusuf Abdullahi, Michel-Ange Balikwisha, Jelle Bataille, Jean Butez, Dinis da Costa Lima Almeida, Ritchie De Laet, Ortwin De Wolf, Pierre Junior Dwomoh, Johannes Eggestein, Björn Engels, Viktor Fischer, Michael Frey, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Benson Manuel, Radja Nainggolan, Mbwana Ally Samatta, Abdoulaye Seck, Birger Verstraete, Sam Vines.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 34+1, gele dreiging JPL >> Ritchie De Laet, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (2), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Koji Miyoshi, Radja Nainggolan (?), Aurélio Ulineia Buta, Zeno Van Den Bosch.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: er staan nog niet gek veel onderlinge wedstrijden tussen het herboren historische stamnummer van 2020 Antwerpen en de rood-witte traditieclub uit Deurne-Noord op de kalender. Toch leeft dé Stadsderby met een hoofdletter bij de achterban. De fans hebben dit keer heel lang geduld moeten oefenen tot de laatste speeldag van de heenronde. Afgelopen februari werd massaal gekeken en gesupporterd vanuit de eigen woonkamer. Het wordt dus de eerste editie van de twintiger jaren van de 21e eeuw met volk (met mondmasker) op de stadionzitjes. Didier Lamkel Ze toonde zich afgelopen februari aan de eigen rood-witte achterban als speler en als toeschouwer op de lege tribunes van het Olympisch Stadion. Onder leiding van Jonathan Lardot zetten hij en ploegmaat Pieter Gerkens (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) de beslissende voorsprong tijdens de laatste tien minuten op het scorebord. Eerder dat seizoen bleef de Great Old na een knotsgek scoreverloop ook aan de winnende hand in het eigen Bosuilstadion. Een unicum is dat niet, maar toch eerder uitzondering dan regel. Mocht Radja Nainggolan niet aan de aftrap kunnen verschijnen, neemt Ritchie De Laet als clubopgeleide speler zijn troepen bij de hand. Joren Dom verdedigde in het verleden de rood-witte kleuren van Royal Antwerp FC en doet nu datzelfde voor de thuisploeg.
**Om uiteenlopende redenen waren de klassementsschutters afgelopen weekeinde slecht bij schot. Makhtar Gueye (KVO - 9) probeerde zijn team op sleeptouw te nemen, maar slaagde niet in zijn opzet om de nul van Jean Butez te kraken. Niet zo Michael Frey. Zijn vijftiende goal van het seizoen legde de score in een beslissende plooi. Hij mag komende zondag opnieuw als Gouden Stier zijn eerste plaats verdedigen. Benson Manuel (4) deelt de 24e plaats. De rood-witte verdediging moet alvast uitkijken voor de trefkracht van Noubissi en Holzhauser.
**Ritchie De Laet speelde afgelopen zondag "met de bibber op het lijf" om vooral niet geboekt te worden. Opdracht geslaagd voor de captain die ook zondag op scherp zal staan. Pierre Dwomoh kreeg de gele prent toegestoken door scheidsrechter Dierick. Hij bracht daarmee het clubtotaal op 35. Tegenstander Beerschot VA moet rekening houden met 39 publieke waarschuwingen.
**Kalender Europa League: Royal Antwerp FC werd tijdens de loting op vrijdag 27 augustus gekoppeld aan Olympiacos (Griekenland), Eintracht Frankfurt (Duitsland) en Fenerbahçe (Turkije). Donderdag negen december met aftrap om 18:45u. werkt Royal Antwerp FC de laatste wedstrijd van deze Europese campagne af in het eigen Bosuilstadion.
**Ludo Van Campenhout en Paul Druyve doorgrondden de ziel van Antwerp in pas verschenen boek met als titel Number One Family. GvA publiceerde zaterdag 27 november 2021 al een interview met de beide auteurs. Dbh Geysbrecht Bosuil heeft ook Bosuilman 3 (Back To The Bosuil) op voorraad.
**Geboren in 2014, 2013 of 2012 met de skills, het talent en de passie van Jean Butez of Ortwin De Wolf en in het bezit van een paar stevige keepershandschoenen? Schrijf je (via dries.vangils@rafcjeugd.be) in en kom om je op 15 december in het Bosuilstadion tonen tijdens de open talententraining voor doelmannen.
 
  
HOME