Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 18 - Royal Antwerp FC-R Standard CL
Bosuilstadion - zondag 12 december 2021 - 13:30u.
(10/12/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lawrence Visser, Yves De Neve, Nico Claes, Kevin Van Damme.

De kern: de sportieve en vooral de technische staf hadden van de eigen achterban en de pers kritiek te verwerken tijdens de heenronde van de nationale competitie. Royal Antwerp FC begint aan de terugronde op een mooie tweede plek en met Jean Butez als clean sheet-kampioen met liefst zes stuks. Clubtopschutter Michael Frey startte zijn campagne bij de Great Old met zes doelpunten in de eerste drie wedstrijden. De vijfklapper op Sclessin zorgde voor vertrouwen bij de spits. Hij moet momenteel weliswaar Deniz Undav (RUSG - 16) met een doelpuntje verschil voor laten gaan, hij heeft toch maar mooi een reeks shirts met de Gouden Stier op de rug in zijn collectie. Radja Nainggolan scoorde zowel in Frankfurt als op het Kiel en bezorgde zijn kleuren daarmee alvast de derde derbyzege op een rij. Faris Haroun (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) en Björn Engels verzamelden op hun beurt minuten het afgelopen weekeinde in het Olympisch Stadion van Antwerpen. Eerstgenoemde kreeg meteen de aanvoerdersband rond de bovenarm. Voor Koji Miyoshi en Aurélio Ulineia Buta is het allicht nog even geduld oefenen. Stond Birger Verstraete afgelopen donderdag zonder verder gevolg op scherp in Europa, voor Ritchie De Laet betekent een volgende gele kaart automatisch een speeldag schorsing.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Björn Engels, Radja Nainggolan, Birger Verstraete, Viktor Fischer, Alhassan Yusuf Abdullahi, Michel-Ange Balikwisha, Benson Manuel, Pieter Gerkens, Sam Vines, Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Abdoulaye Seck, Faris Haroun, Dinis da Costa Lima Almeida, Mbwana Ally Samatta, Davor Matijas, Pierre Dwomoh, Michael Frey.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 35+1, gele dreiging JPL >> Ritchie De Laet, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (2), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Koji Miyoshi, Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de afgelopen seizoenen stonden de wedstrijden tussen de beide rood-witte traditieclubs bol van de emoties. De Great Old maakte, zeer tot ongenoegen van de plaatselijke trainersstaf en supporters, telkens een statement in het Stade Maurice Defrasne. Beklijvend was alleszins de prestatie en de zege tijdens de achtste finales van de Croky Cup als vroeg eindejaarsgeschenk voor de rood-witte achterban. In eigen huis moest de Great Old echter telkens vrede nemen met een gelijkspel. Tijdens het seizoen 2019-2020 ging na de rust zelfs een verworven 2-0 voorsprong in amper een kwartier tijds verloren. Dieumerci Mbokani en Lior Refaelov waren telkens goed bij schot in het eigen stadion. Tijdens de allereerste onderlinge partij sinds de promotie van Royal Antwerp FC naar de Jupiler Pro League, werden o.a. Sinan Bolat, Sambou Yatabaré, Obbi Oulare met een verleden in Luik gecoacht door ex-Standard-trainer Laszlo Bölöni. De allereerste onderlinge partij stond al op de kalender ingeschreven in oktober 1909. De Luikenaars werden in mei van het daaropvolgende jaar ontvangen in de Broodstraat en gingen met de punten aan de haal. Veel gegevens zijn daarover helaas niet beschikbaar. Er staan inmiddels wel al 196 wedstrijden tussen beide ploegen in het overzicht van het Rafc-Museum.
**Kwam clubtopschutter Michael Frey (15) niet tot scoren tijdens dé derby, zijn ploegmaat Radja Nainggolan beleefde een hoogdag met een eerste nationale doelpunt ooit en dat in rood-wit shirt tegen de opvolger van de club waar hij zijn jeugdopleiding kreeg. Deniz Undav (16) was alweer beslissend voor promovendus R.U.S.G. in Stadion Stayen en klom naar de eerste plaats in de reekstopschuttersrangschikking. Denis Dragus, Aron Dřnnum, Joao Klauss en Abdoul Tapsoba moeten het voor hun club met aanzienlijk mindere cijfers doen, maar hopen desondanks hun aantal te kunnen verbeteren.
**Ritchie De Laet speelde het ook afgelopen zondag klaar om niet geboekt te worden. Ally Samatta werd wel getrakteerd op een gele kaart. Hij bracht zodoende het clubtotaal op 36. De spelers van R Standard CL kregen tot heden al 55 publieke waarschuwingen, van gebrek aan inzet dus geen spoor bij de Luikenaars. Hugo Siquet werd vorig weekeinde volgeboekt en moet zondag toekijken.
**Geboren in 2014, 2013 of 2012 met de skills, het talent en de passie van Jean Butez of Ortwin De Wolf en in het bezit van een paar stevige keepershandschoenen? Ingeschreven (via dries.vangils@rafcjeugd.be)? Kom je op 15 december in het Bosuilstadion tonen tijdens de open talententraining voor doelmannen.
 
  
HOME