Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 19 - Royal Antwerp FC-KAS Eupen - UPDATE
Bosuilstadion - donderdag 16 december 2021 - 18:45u.
(14/12/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Alexandre Boucaut, Ruben Wyns, Quentin Lesceux, Wim Smet.

De kern: met dank aan de wedstrijdleiding, had ook de technische staf er pas heel laat weet van dat Abdoulaye Seck EN Jelle Bataille (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) niet beschikbaar zullen zijn voor de laatste thuiswedstrijd van 2021. Blessures noch de kaartenlawine van Visser hebben gelukkig geen bijkomende invloed op de samenstelling van de wedstrijdkern, al bleven Björn Engels noch Radje Nainggolan uit de mêlee afgelopen zondag. Ook Jean Butez en dat voor de eerste keer in zijn rood-witte carrière werd geboekt, nadat hij zuiver de bal wegkopte voor een aanstormende tegenstander. Begrijpen, wie kan. Voor Ritchie De Laet betekent een volgende gele kaart automatisch een speeldag schorsing. Michael Frey werd na de misplaatste uitsluiting van Abdoulaye Seck geofferd bij de kampwissel. Hij blijft evenwel in het spoor van reekstopschutter Undav. Faris Haroun is na een lange blessure opnieuw fit, voor Koji Miyoshi en Aurélio Ulineia Buta blijft het hard werken en nog even geduld oefenen.

De (19) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Alhassan Yusuf Abdullahi, Micky Balikwisha, Jean Butez, Dinis da Costa Lima Almeida, Ritchie De Laet, Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Pierre Junior Dwomoh, Johannes Eggestein, Björn Engels, Viktor Fischer, Michael Frey, Pieter Gerkens, Benson Manuel, Davor Matijas, Radja Nainggolan, Mbwana Ally Samatta, Birger Verstraete, Sam Vines.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 36+VIER, gele dreiging JPL >> Ritchie De Laet, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (2+2), roodgeschorst JPL >> Abdoulaye Seck, Jelle Bataille, dokterscabinet >> Koji Miyoshi, Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: Royal Antwerp FC legde sinds de promotie naar de Jupiler Pro League in haar ontmoetingen met KAS Eupen een bijna onberispelijk parcours af. Het gelijke spel in het eigen Bosuilstadion werd voorafgegaan door zes overwinningen op rij en gevolgd door twee uitoverwinningen Am Kehrweg. Het verschil nooit erg groot, legden Dieumerci Mbokani met een tweeklapper, Ivo Dos Santos Rodrigues en Lior Refaelov er op de tweede speeldag vier in het mandje in de Oostkantons. Dieumerci Mbokani was daarmee gelanceerd voor een regelrechte plaats bij de allerbeste schutters van dat voortijdig afgesloten seizoen 2019-2020. Hoewel het allereerste onderlinge duel op niveau van de nationale competitie pas dateert van oktober 2004, is het aantal toch al opgelopen tot 35. Na die allereerste confrontatie verlieten de Panda's de Bosuil met de volle buit. Ook in eigen huis haalden ze een keertje fors uit, al zou Royal Antwerp FC uiteindelijk toch negentien keer aan winst blijven tegenover slechts zeven nederlagen. Negen maal draaide het uit op remise, waarvan de 0-0 op de laatste speeldag van april 2016 de Bosuil in rouw dompelde.
**Het tweede kopbaldoelpunt van de lopende campagne voor Björn Engels en ook een eerste nationale treffer voor Micky Balikwisha leverden helaas geen punten op. Michael Frey werd om de gekende reden vervangen bij de kampwissel, al blijft de clubtopschutter wel in het spoor van Deniz Undav, de leider van de schutterstabel. Beiden hebben een aanzienlijke voorsprong, al zullen verre achtervolgers Emmanuel Agbadou (KAS Eupen - 5) en Smail Prevljak KAS Eupen - 5) wel hun uiterste best doen in het Bosuilstadion om de achterstand te verkleinen.
**Hoewel Visser driftig zwaaide met de flappen, slaagde Ritchie De Laet er wel in om niet getroffen te worden. Hij speelt dus opnieuw onder dreiging. Het clubtotaal ging van 36 naar veertig en dat zijn er nog 12+1 minder dan de tegenstander van donderdag.
**Royal Antwerp FC heeft altijd al een speciale binding met het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis. Ook tijdens deze kerstperiode bezorgt de club het kinderziekenhuis een rood-witte Kerst. Pierre Dwomoh heeft beloofd zelf het goede voorbeeld te geven en drie kerstsjaals te kopen. Ook Benson rekent op een bijdrage van de fans en kijkt ondertussen ook uit naar de kerstkraker Home Alone...
**Geboren in 2014, 2013 of 2012 met de skills, het talent en de passie van Jean Butez of Ortwin De Wolf en in het bezit van een paar stevige keepershandschoenen? Ingeschreven (via dries.vangils@rafcjeugd.be)? Kom je op 15 december in het Bosuilstadion tonen tijdens de open talententraining voor doelmannen.
 
  
HOME