Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 20 - KRC Genk-Royal Antwerp FC - UPDATE
Luminus Arena - zondag 19 december 2021 - 18:30u.
(18/12/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Christophe Battiston, Vito Di Vincenzo, Brent Staessens.

De kern: terwijl Jelle Bataille opnieuw beschikbaar is, boet Abdoulaye Seck nog zijn tweede van twee schorsingsdagen uit. Donderdag viel de keuze op Dinis da Costa Lima Almeida als linkerhelft van het centrale duo. Royal Antwerp FC werkt zondag haar 29e wedstrijd af van de lopende campagne en er volgt op tweede kerstdag nog een ultieme verplaatsing naar het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. Op uitzondering van eerder genoemde Abdoulaye Seck en de revaliderende Aurélio Ulineia Buta en Koji Miyoshi, kan de technische staf voor de verplaatsing naar Genk beroep doen op een nagenoeg fitte kern, o.w. enkele spelers met een verleden in Limburg. Voor Ritchie De Laet betekent een volgende gele kaart automatisch een speeldag schorsing, iets waarvoor de overige spelers van de kern nog niet hoeven te vrezen met dank aan Alexandre Boucaut die bijzonder spaarzaam was met zijn (gele) kaarten.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Alhassan Yusuf Abdullahi, Micky Balikwisha, Jelle Bataille, Jean Butez, Dinis da Costa Lima Almeida, Ritchie De Laet, Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Pierre Junior Dwomoh, Johannes Eggestein, Björn Engels, Viktor Fischer, Michael Frey, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Benson Manuel, Davor Matijas, Radja Nainggolan, Birger Verstraete, Sam Vines.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 40+0, gele dreiging JPL >> Ritchie De Laet, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (2+2), roodgeschorst JPL >> Abdoulaye Seck dokterscabinet >> Koji Miyoshi, Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: KRC Genk ontstond in het jaar 1988 uit een fusie van KFC Winterslag en KFC Thor Waterschei. Eind januari 1989 landde de Great Old voor het eerst op de thuisbasis van de nieuwe fusieclub. Dank zij een doelpunt van Hasselaar Patrick Schrooten pakte de rood-witten een punt mee naar huis. Sindsdien legde Royal Antwerp FC een wisselend parcours af. Na een overtuigende zege in eigen huis, bleven de punten tijdens de terugwedstrijd van het seizoen 1990-1991 in Limburg. Een half jaar later realiseerde Alex Czerniatynski een tweeklapper in het Thyl Geyselinckstadion en vertrokken de punten richting Deurne-Noord. Sinds de nazomer van 2017 staat deze wedstrijd in de huidige Luminus Arena opnieuw op de kalender ingeschreven. Op uitzondering van twee gelijke spelen, bleef thuisploeg KRC Genk telkens aan de winst, meestal met overtuigende cijfers. Van het totaal van 37 wedstrijden, won Royal Antwerp FC er 15, 14 keer ging de zege naar de fusieclub, 8 keer eindigde het op remise.
**Michael Frey speelde de afgelopen twee wedstrijden een bescheiden rol, al blijft hij de dichtste belager van RUSG-reekstopschutter Deniz Undav. Benson Manuel demonstreerde tegen KAS Eupen opnieuw zijn conditie en staat inmiddels met een seizoenstotaal van vijf treffers achter zijn naam. Net als Ally Samatta totaliseert hij ondertussen ook drie assists. KRC Genk won met overtuigende cijfers haar midweekwedstrijd en dus schoof clubtopschutter en Gouden Stier 2020-2021 op in de tabel en heeft o.a. Jelle Vossen bijgebeend op de derde plaats met elf seizoensgoals.
**Veertig keer geel was het voor de midweekspeeldag en dat totaal bleef ook na de doortocht van KAS Eupen toch nog aanzienlijk meer dan de 29 van KRC Genk. Mejia Daniel Muñoz speelt al sedert 24 oktober onder dreiging, Ritchie De Laet een wedstrijddag minder lang.
**Royal Antwerp FC heeft altijd al een speciale binding met het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis. Ook tijdens deze kerstperiode bezorgt de club het kinderziekenhuis een rood-witte Kerst. Pierre Dwomoh (foto met dank aan rafc.be) heeft beloofd zelf het goede voorbeeld te geven en drie kerstsjaals te kopen. Ook Benson rekent op een bijdrage van de fans en kijkt ondertussen ook uit naar de kerstkraker Home Alone...
 
  
HOME