Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 21 - KV Kortrijk-Royal Antwerp FC
Guldensporenstadion - zondag 26 december 2021 - 16:00u.
(24/12/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wesli De Cremer, Jeroen Walschap, Kevin Dhondt, Alexandre Boucaut.

De kern: Royal Antwerp FC kreeg van de kalendermaker als slotakkoord van het moeilijke jaar 2021 twee opeenvolgende uitwedstrijden cadeau. De technische staf ziet zich door de gele schorsing van Ritchie De Laet verplicht te sleutelen aan de defensie, nadat hun aanvoerder getroffen werd door een vijfde boekingt in de Luminus Arena. Hij wordt na Birger Verstraete de tweede speler die een gele schorsing moet uitzitten. Jelle Bataille nam vorige week zijn plaats in het efltal al terug in. Mogelijk is dat voor deze zondag ook het geval voor Abdoulaye Seck die twee (rode) strafdagen moest uitboeten na het optreden van Visser & co. Ally Samatta werd positief getest en zag de verplaatsing naar Limburg aan zich voorbijgaan. Een hertest moet bevestigen of hij nu wel meekan naar West-Vlaanderen om er KV Kortrijk partij te geven. Volgens de media zou Koji Miyoshi (foto: hier in actie in het Guldensporenstadion tijdens het bezoek van maart 2020 - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) na blessure en langdurige herstelperiode beschikbaar zijn voor deze laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Zo bevolkt enkel Aurélio Ulineia Buta nog het dokterscabinet.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Alhassan Yusuf Abdullahi, Micky Balikwisha, Jelle Bataille, Jean Butez, Dinis da Costa Lima Almeida, Ritchie De Laet, Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Pierre Junior Dwomoh, Johannes Eggestein, Björn Engels, Viktor Fischer, Michael Frey, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Benson Manuel, Davor Matijas, Radja Nainggolan, Birger Verstraete, Sam Vines.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 40+2, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> Ritchie De Laet, rode kaarten JPL >> (2+2), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Aurélio Ulineia Buta, Ally Samatta.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: in september 1976 trokken Jean Trappeniers & co. voor het eerst naar West-Vlaanderen om er KV Kortrijk partij te geven. Dank zij doelpunten van Peter Anderson (2) en Jan van der Veen (1) kwam de Great Old terug met de zege. In die beginperiode gingen de rood-witten wel vaker aan de haal met een of meer punten in het Guldensporenstadion. In oktober 1989 werd o.l.v. Guy Goethals zwaar uitgehaald door Frans van Rooij (4), Nico Claesen (1) en Ralf Geilenkirchen. Sinds de promotie in 2017 werd het aantal overwinningen netjes verdeeld in de reguliere competitie, twee keer bleef KVK aan winst, twee keer haalde R.A.F.C. de driepunter op. "Ook de thuisploeg kwam desondanks met gulden sporen uit de catacomben van het eigen stadion. De felle neerslag ten spijt, heerste al vlug een euforische sfeer op en rond het terrein. De start was inderdaad verbluffend en dan gaan de (weinige) aanwezigen al snel mee in het verhaal dat KVK zowaar tijdelijk de (sub)top kon binnenvoeren...", vertelt het R.A.F.C.-Museum, al is het dan doorlezen naar het slot van het verslag: "In een duel met Makarenko ging Lior Refaelov neer, hij stond terug recht en knalde de vrijschop door de wankele lokale constructie tegen de touwen. In twintig minuten tijd hadden de bezoekers de score omgekeerd en het zou alleen nog erger worden voor Vanderhaeghe & co. In blessuretijd ging Bruny Nsimba achter de steekbal van Lior Refaelov aan, bediende millimeterprecies Dieumerci Mbokani die via het zijnet de score en de zege van de Great Old een nog rianter uitzicht gaf." De fans gaan voor de editie van 2021 alvast op zoek naar een streamdienst om de match vanop afstand te kunnen volgen... De wedstrijdshirts worden ten voordele van Younited Belgium per opbod aangeboden aan de fans. In het recente verleden haalden de shirts van Ritchie De Laet (€1650) tijdens het seizoen 2020-2021 en Faris Haroun (€4350) een seizoen eerder nog een topopbrengst.
**Status-quo aan top van de schutterstabel. Deniz Undav (RUSG - 16) en Michael Frey (15) kwamen niet tot scoren afgelopen weekeinde, maar blijven wel op hun posities. Shamar Nicholson (Sporting du Pays de Charleroi - 12) is de dichtste achtervolger, maar hij zou naar Rusland vertrekken. Op aangeven van Benson Manuel bezorgde Viktor Fischer de Great Old wel een meer dan verdiend punt in de Luminus Arena. Met vijf doelpunten en vier assists was eerstgenoemde na zijn terugkeer uit Nederland belangrijk voor het team van Brian Priske Pedersen.
**Ritchie De Laet werd in extremis door Laforge volgeboekt. Samen met de vroege gele kaart voor Dinis da Costa Lima Almeida, komt het clubtotaal op 42, aanzienlijk minder dan de zestig van KV Kortrijk, bij wie Rougeaux inmiddels al zes keer werd opgeschreven. Enkele Kortrijkzanen staan op scherp of boetten recent nog een strafdag uit.
**Royal Antwerp FC heeft altijd al een speciale binding met het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis. Net voor Kerstmis mocht Sascha Van de Sande uit naam van de vele honderden supporters en de spelersgroep een bedrag van €10.000 afgeven. Het was de bedoeling geweest dat ook een delegatie van de staf en groep zouden langsgaan, maar dat bezoek werd uitgesteld ten gevolge van de huidige gezondheidsmaatregelen.
**De pandemie heeft ook zo zijn invloed op de planning van het kerstreces. Zo werd al bekend dat de stage van de club in Dubai werd geannuleerd. Een alternatief in Europa wordt gezocht. Ook de reisplannen van de spelersgroep worden kritisch tegen het licht gehouden door de technische en medische staf.
 
  
HOME