Proximus League - speeldag 18
Stemmen voor de wedstrijd K Lierse SK - Royal Antwerp FC
(01/12/2016)(Bron: Frank Nicola)
Wim De Decker (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online): "De zege van afgelopen week deed deugd, want er wacht ons vrijdag een aartsmoeilijke verplaatsing naar het Lisp. Met het gegroeide vertrouwen heb ik er een goed oog in. K Lierse S.K. heeft dan wel verloren tegen KSV Roeselare, maar een wedstrijd tegen R. Antwerp FC is voor hen toch iets speciaals. Daar leven ze echt naar toe. Wat betreft de aanstelling van Frédéric Renotte ben ik blij. Na wat rondbellen in de kleine voetbalsamenleving ben ik tot de conclusie gekomen dat hij de ideale man is om ons op fysiek vlak stappen te doen maken. Hij heeft de diploma’s en de ervaring om ons vooruit te helpen. Hij zal de opwarming doen en vooral de arbeid- en rustverhouding in het oog houden. Hij is drietalig en weet hoe een kleedkamer werkt. Aan de verdere uitbreiding van de technische staf wordt ook gewerkt. Samen met het management zijn we volop bekwame kandidaten aan het screenen."

"Het is jammer dat we kapitein Maxime Biset moeten missen, maar dan moeten andere spelers hun verantwoordelijkheid nemen. Ik ga jullie overigens niet vertellen hoe ik dat ga oplossen, de spelers weten het ook nog niet en morgen staat er nog een training op het programma. Andere spelers moeten nu opstaan en tonen dat ze het Antwerpshirt waardig zijn. Er zijn echter enkele opties waaruit ik kan kiezen. De intentie is zeker om op het Lisp voor de drie punten te gaan. Ieder plan is daarop geënt, maar wedstrijdomstandigheden kunnen er anders over beslissen. Tijdens de afgelopen trainingssessies kreeg ik een goed gevoel, omdat de intensiteit erg hoog lag. Er zal in tegenstelling tot de eerder gespeelde wedstrijd op het Lisp een strijdvaardig geheel staan. Thuis was de chemie tussen de fans en de spelers tegen R Union SG aanwezig, nu moeten we die lijn kunnen doortrekken in de uitwedstrijden."

"Ook de fraaie trainingsarbeid van Stallone Limbombe viel me op. Hij heeft zijn niet-selectie duidelijk een plaats kunnen geven en stapt mee in het sportieve beleid van de coach. Voor Jordan Remacle blijven de zaken die beslist zijn voor mijn aanstelling gehandhaafd en we gaan dat niet snel terugdraaien. Verder zijn er wat lichte kwaaltjes in de spelerskern, maar buiten de langdurig geblesseerden zal iedereen wel present zijn op het Lisp. We gaan voor de drie punten, of dat met een of twee spitsen zal gebeuren laat ik in het midden. Offensieve intenties zullen we zeker tentoonspreiden, maar ik wil het team vooral zien groeien."

William Owusu Acheampong: "Ik ben blij dat ik de laatste weken heb kunnen bijdragen aan het collectieve spel van mijn ploeg. Ik zal me steeds 100% geven. Zeker nu ik het vertrouwen van de technische staf heb, wil ik dat niet beschamen. Op de tribunes hing trouwens een spandoek met Owusu nr 19, ik vond dat tof om te zien en dat zal me motiveren om nog een extra tandje bij te steken. De volgende wedstrijd wordt heel moeilijk, maar we hebben een goed team en zullen er alles aan doen om na negentig minuten met de volle buit huiswaarts te keren. Met het vertrouwen dat ik krijg, ben ik ook scherper voor doel en hopelijk zal mijn doelpuntenproductie ook toenemen. (Dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur.)"
 
  
HOME