Technische staf 2007-2008
Warren Joyce Willy Pallemans
10/01/1965 11/08/1938
hoofdcoach ass.-coach

R Antwerp FC heeft lang gewikt en gewogen en stelde begin september 2006 de in Antwerpen nog onbekende Engelsman Warren Joyce aan als nieuwe hoofdcoach. Hij vormt team met Andy Welsh en zijn takenpakket wordt ingevuld naar Brits model, ruimer dus dan dat van een tradtionele trainer. R Antwerp FC wachtte dit keer vrij lang om een keuze te maken, maar dat werd ingegeven door voorzichtigheid. De nieuwe sportieve patron werkte eerder bij Leeds Utd al samen met Andy Welsh die zijn collega de kwaliteiten toeschrijft om bij R Antwerp FC mee een toekomstproject te schragen en te slagen als manager naar Engels model."
Warren Joyce werd geboren op 10 januari 1965 en begon zijn carrière als voetballer bij Bolton Wanderers. Door zijn nooit aflatende vechtlust en inzet werkte hij zich als zeventienjarige tot in het eerste team. Zijn stats zijn overigens indrukwekkend: 221 wedstrijden en 21 doelpunten. Daarna verhuisde de centrale middenvelder naar Preston North End, waar hij de bijnaam 'Psycho' kreeg. Dank zij zijn immense honger naar strijd werd hij er verkozen tot speler van het jaar en werd er ook aanvoerder van het team. Ook bij Preston speelde hij opvallend veel: 208 wedstrijden. Hij scoorde er 44 keer. Na een kort verblijf bij Plymouth Argyle FC verhuisde hij voor drie jaar naar Burnley FC. Vervolgens als leenspeler naar Hull City F.C. in januari 1995, later definitief in de rol van speler en captain met 170 matchen op de teller in combinatie vanaf november 1998 met de taak van waarnemend manager. Korte tijd later zelfs permanent speler-manager. Hij redde de club uit een uitzichtloze financiĆ«le en sportieve situatie.
Na zijn actieve spelerscarrière van 731 wedstrijden en 100 doelpunten, bekleedde hij trainersfuncties bij Leeds United, Stockport County en Tranmere Rovers. Met de komst naar de Bosuil snijdt de nieuwe Antwerpcoach een nieuw hoofdstuk aan in zijn carrière: het wordt zijn eerste opdracht in het buitenland en op het continent. Andy Welsh begeleidt zijn nieuwe collega door de eerste moeilijke weken.
(tekst: www.rafc.be).

Met Willy Pallemans keert een jeugdspeler van R Antwerp FC na een rijkgevuld voetballeven terug naar de Bosuil. Dit keer als assistent van hoofdcoach Jerko Tipuric en opvolger van Pierre Brits die verhuisde naar Tubantia Borgerhout. In 1952 tekende Willy Pallemans als twaalfjarige een aansluitingskaart die hem als jeugdspeler aan de Bosuil verbond. Hij doorliep er de jeugdreeksen (kadetten, scholieren en junioren) om langs de Canadaboys in 1960 een eerste keer bij Tubantia Borgerhout te belanden. Hij betwistte er gedurende twaalf seizoenen bijna 500 wedstrijden in het eerste elftal van de roodwitte club. In 1972 ging het even richting (Germinal) Ekeren waar de actieve voetbalcarrière werd beëindigd en de trainersloopbaan begon. Vrij vlug ging het terug richting Tubantia Borgerhout waar hij in tien jaar afwisselend jeugdploegen en het eerste elftal begeleidde. Langs Belgica Edegem, Olsea, FC Ekeren, Ternesse en Luchtbalboys om in 1990 terug te keren naar… Tubantia Borgerhout als assistent van Paul Put. Na Lyra, Brasschaat, Olympia Wilrijk, Brasschaat, FC Ekeren en Sint-Pauwels koos hij in 1996 opnieuw voor zijn grote liefde Tubantia Borgerhout Hij leidde er de junioren naar de kampioenstitel. Na een korte periode bij Schilde voerde het lot hem nog een keer terug naar… Tubantia Borgerhout. Tussen 1999 en 2002 had hij er als opvolger van coach Dirk Vercauteren de hoofdmacht onder zijn hoede. In januari 2005 bracht hij als assistent voor coach Jerko Tipuric een halve eeuw voetbalervaring mee naar de Bosuil. Ervaring die ook de opvolgers Regi Van Acker en Warren Joyce best op prijs wisten te stellen, want de beloftencoach bleef in functie tot het einde van het seizoen 2006-2007. Voor het nu lopende seizoen krijgt hij op eigen verzoek de functie van assistent en begeleider van revaliderende spelers. Willy Pallemans is gehuwd met Ludwina Wouters en vader van dochter Peggy.
(tekst: PeWe - De ANTWERPSUPPORTER Online - met dank aan Tubantia Borgerhout)

 
 
 
 
Wim Coremans Guy Van De Cauter
 
06/05/1938 08/12/1962
coach doelmannen coach beloften

Wim Coremans was al als jongere aangesloten bij R. Antwerp FC. In de jeugdcategorieën stapelde hij als doelverdediger de kampioenstitels op. Als 18-jarige debuteerde hij tijdens het seizoen '56-'57 in het A-elftal en werd ook in die categorie meteen tot nationaal kampioen gekroond, zonder ook maar één wedstrijd te hebben gemist. De 'zwarte panter' droeg zijn bijnaam met verve en werd door de fans gekoesterd. Tussen 1956 en '71 speelde deze klasrijke en sierlijke doelman 393 wedstrijden in het fanionteam, w.o. 308 competitie-, 10 beker-, 15 Europabeker- en 60 vriendschappelijke wedstrijden. Daarmee werd hij de doelman met het grootst aantal selecties uit de Antwerpgeschiedenis. Tussen 1957 en 1960 was hij 8 maal bankzitter tijdens officiële interlands van het Belgische A-elftal. In 1959 speelde Wim Coremans met het A-elftal een oefenwedstrijd tegen het Hongaarse Vasas Budapest en verdedigde ook meerdere keren het doel van het nationale B-elftal. In '68 ging het een stapje terug. Wim vertrok richting Berchem Sport (2e nat.). R Antwerp FC begon aan haar parcours in tweede met een nieuwe doelman (Eddy Braem). De confrontaties met de gewezen club staan in het geheugen gegrift. Het weerzien op de Bosuil resulteerde in een 2-3 overwinning voor de geelzwarten. Ook het daaropvolgende seizoen bij Zottegem speelde hij met wisselend succes tegen 'de Aloude' uit Deurne. In '70 keerde hij nog voor enkele matchen terug tussen de legendarische vierkante palen van de Bosuil. Een hardnekkige blessure bepaalde echter het begin van een driejarige periode als speler-trainer bij St.-Gillis Waas. Meteen het einde van een lange voetbalcarrière om zich helemaal toe te leggen op de sportmode in zijn sportwinkel te Deurne. Is het trouwens niet logisch dat R Antwerp FC sedert 1998 opnieuw beroep doet op de expertise van Wim Coremans om de doelgerichte begeleiding van de goalies professioneel in handen te nemen?

Guy Van De Cauter, de opvolger van Willy Pallemans als coach-begeleider van het Beloftenelftal, was bij zijn aanstelling voor de buitenwereld en het merendeel van de Antwerpfans nog een vrij onbekende naam. Toch was de 44-jarige jeugdtrainer al langer dan het voorbije seizoen toen hij de U19 onder zijn hoede had, actief in de jeugdwerking van de club. Zo heeft hij al een heel rijtje mooie herinneringen aan de prestaties van zijn poulains. Er was die achtste plaats voor zijn pre-miniemetjes van enkele jaren geleden in de topreeks van het Belgische voetbal. Ook aan het tornooi van Bierbeek voor pre-miniemen dat zegevierend werd afgesloten, denkt de kersverse beloftencoach met plezier terug. Boekhouder van opleiding ziet hij de doorstroming van jeugdtalent naar de eerste ploeg als de belangrijkste taak die voor de jeugdafdeling in 't algemeen en voor hem als beloftencoach in 't bijzonder is weggelegd. Hij hoopt het A-elftal, dat momenteel voor het tweede seizoen op rij op sleeptouw wordt genomen door Warren Joyce, in de toekomst nog meer roodwit getint zal zijn met spelers uit de eigen kweekvijver waarvan het beloftenelftal de voorlaatste groeipool is. "Het lanceren van talent uit de jeugdafdeling van de club, is een belangrijke taak voor Royal Antwerp FC en dat liefst zo snel mogelijk in de Jupiler League," is de droom van Guy Van De Cauter. Dit jaar zal hij alleszins kunnen beschikken over een generatie jonge en ambitieuze voetballers die Kevin Baert, Sacha Verveckken en Ritchie De Laet als hun grote voorbeelden kan zien. En vergeet ook niet dat er in zijn beloftenkern met Thomas Adriaensens en Tom Eysackers ook twee jongens rondlopen die uit eigen ervaring kunnen vertellen hoe het voelt in dat historische Bosuilstadion tussen de lijnen te lopen... De eerste weken verliepen voor de nieuweling alvast als in een droom. De resultaten tijdens de voorbereiding waren positief, werklust en leergierigheid op training groot en het seizoensbegin alvast een opsteker voor later werk (tekst: PeWe met dank aan www.rafc.be).

 
 
 
 
(Bron: Royal Antwerp Football Club - Persmap - update door het webteam)