Technische staf 2018-2019
László Bölöni Wim De Decker
11 maart 1953 6 april 1982
T1 T2
"Een sportieve structuur uitbouwen met iemand die je kent en in wie je vertrouwen hebt, is een goede zaak", motiveerde sportief manager Luciano D'Onofrio zijn keuze voor László Bölöni als nieuwe sportieve patron van de Bosuil voor het seizoen 2017-2018. Beiden werkten samen te Luik bij Royale Standard CL en hebben er samen een stuk aan het palmares van de club toegevoegd. Hoewel de sfeer aan de Maas en aan de Schelde vergelijkbaar zijn, mogen de ambities voorlopig nog niet reiken tot in de hemel. Het hoogst mogelijke verwezelijken is een realistischer doelstelling. Internationale ervaring, nationale bekendheid, geloof in het project van de club en een mooi resumé waren verlangens van de club die één voor één terug te vinden zijn in het CV van de nieuwe sportieve patron op de Bosuil. Successen in Frankrijk bij AS Nancy-Lorraine, in Portugal bij Sporting Lissabon, tijdens de Aziatische Champions League staan te blinken op zijn palmares naast de opperkroon die hij met Royal Standard CL behaalde tijdens het seizoen 2008-2009. De afgelopen jaren werkte hij afwisselend bij clubs in Europa en het Arabische Schiereiland. Hoewel hij in België als speler actief was bij het bescheiden Racing Jet Waver, voetbalde hij een imposant palmares bij elkaar. Zo won hij met zijn club Steaua Boekarest Europacup I in het seizoen 1985-'86, zijn grootste succes. László Bölöni is een bouwheer die er niet voor terugschrikt jong talent te lanceren en tegelijk resultaten te behalen. Tevreden met zijn aanstelling belooft hij alvast hard te zullen werken en ook nog Nederlands aan zijn talenkennis toe te voegen. Het gebrek aan kennis van stad en streek mag geen hinderpaal zijn bij het realiseren van de ambities van Royal Antwerp FC. De Stad aan de stroom, de oudste club van 't land en de fenomenale achterban verdienen een mooi project. Gezien de moeilijke verkeerssituatie die een vertraging van de persconferentie na zijn aanstelling veroorzaakte, neemt hij zich alvast voor zo snel mogelijk man van de stad of de streek te zullen worden. De uitdaging is groot, het vertrouwen in de mogelijkheden ook en dan is er nog het vaste voornemen 'het hoogst mogelijke te realiseren op korte termijn'.
Dat standbeeld dat vorige herfst werd aangekondigd bij de aanstelling van Wim De Decker als hoofdcoach van de club is er na de promotie nog niet. Toch gaat Royal Antwerp FC wel nog ten minste drie jaar door met de oud-speler, dit keer in de rol van t2. "Hiermee wordt de continuïteit van de club verzekerd", aldus de nieuwe sportieve manager Luciano D'Onofrio. Zijn eerste aanstelling (als hoofdcoach) half oktober 2016, was niet zomaar een noodgreep van het clubbestuur, eerder een bevestiging van een traditie waarbij een oud-speler de leiding krijgt over de hoofdmacht van de club. Gust Hofman, Bob Maertens, Danny Koekelcoren, Ratko Svilar, Wim De Coninck, Henk Houwaart, René Desaeyere, om maar deze te noemen, gingen hem voor. Zij brachten een schat aan ervaring als speler én als trainer mee naar Deurne-Noord en laat dat nu net het grote verschil zijn. Wim De Decker was als hoofdcoach en opvolger van het duo John Bico en David Gevaert, nog niet beslagen in het (trainers)vak. Hij bleef dus direct na zijn actieve carrière op het hoogste vlak bij o.a. KSK Beveren en later bij Royal Antwerp FC, meteen op de Bosuil met kennis van de spelersgroep en de soms raadselachtige geplogenheden van de club. Hij mag bovendien rekenen op een ongekende populariteit bij het legioen. Ook als speler en aanvoerder was hij al enorm populair vanwege zijn niet-aflatende inzet op en naast het terrein. Hij trok in de zomer van 2013 het rood-witte shirt van Royal Antwerp FC aan en zou zich spoedig opwerpen als drijvende kracht van het effectief van Jimmy Floyd Hasselbaink. Onverzettelijk als hij was als verdedigende middenvelder, rolde "Wim De Decker is a Red", spoedig en bij herhaling van de Bosuilbanken en -zitjes. Geliefd en gerespecteerd bij de achterban, kreeg hij ook de aanvoerdersband rond de bovenarm. Een knieblessure kostte hem helaas nagenoeg de volledige campagne 2014-2015, maar hij vocht zich terug in de selectie en in de ploeg, populairder dan ooit. In de zomer van 2016 was de actieve carrière ten einde. Hij bleef bij de club in een administratieve taak om in de herfst van 2016 terug te keren op het oefenveld van de Bosuil in een nieuwe rol en met een welbepaalde ambitie. Hij volbracht in eerste instantie een beperkte opdracht en werd na het tweede korte tijdperk van David Gevaert aangesteld als hoofdcoach. Met zijn 34 was hij de jongste coach van de Proximus League - nieuwe stijl, maar hij wist om te gaan met de hoge verwachtingen in Deurne-Noord en met de druk van de immer kritische pers. Eind juli 2017 debuteert hij als assistent-coach in de Jupiler Pro League en het mag geen wonder heten dat de wedstrijden tegen de oudste club van 't land nu al gehypet worden.
   
  Vedran Runje
  10 februari 1976
  keepertrainer
 
Vedran Runje had al een bekende naam in het Belgische voetbal en bovendien al een mooi palmares opgebouwd als speler voor hij in 2017 bij Royal Antwerp FC als keepertrainer aan de slag ging. Kort voor de eeuwwende landde hij voor eerst op de Luikse hoogvlakte om er bij R Standard de Liège onmiddellijk mee te bouwen aan de opgang richting top van het nationale voetbal. Ondanks de nederlaag in eigen huis tegen de Great Old plaatsten de Rouches zich na het seizoen 2000-2001 voor Europees voetbal. Na drie seizoenen Olympique Marseille keerde hij weer bij zijn vroegere Belgische club om er onder de bezielende leiding van hoofdcoach Dominique D'Onofrio te werken. Op het einde van zijn tweede Luikse episode in 2006, werd zijn ploegmaat Sergio Conceição verkozen tot Gouden Schoen en werd hij zelf uitgeroepen tot doelman van het jaar! Hij bleef tot 2011 international voor zijn land Kroatië en zou 43 caps veroveren. Een keer slechts trof hij de Rode Duivels in een vriendschappelijke wedstrijd. Hij beëindigde in datzelfde jaar zijn actieve carrière in Frankrijk bij het bij de Antwerpfans welbekende Racing Club de Lens. Net na de promotie in 2017 haalde kersvers sportief directeur Luciano D'Onofrio Vedran Runje naar de Bosuil als opvolger van Jerry Vanacker. Passie en gedrevenheid zijn de kenmerkende kwaliteiten waarmee hij elke week weer zijn doelmannen voorbereidt op de wedstrijden.
Loopbaan als speler:
HNK Trogir (Kro.)(1993-1995), Hajduk Split (Kro.)(1996-1998), R Standard de Liège (1998-2001), Olympique de Marseille (Fra.)(2001-2004), R Standard de Liège (2004-2006), Besiktas JK (Tu.)(2006-2007), RC Lens (Fra.)(2007-2011)
Loopbaan als trainer:
Royal Antwerp FC (2017-..)
 
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online i.s.m. Royal Antwerp Football Club)