F.C. Denderleeuw

1 - 3

Zon. 10/10/1999 14:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Florent Beeckmanstadion

Toeschouwers: 2.900
 
Scheidsrechter: Paul Allaerts

Lijnrechters: Marc Hanssens - Jean Vander Auwera
 
Na FC Denderleeuw - R Antwerp FC

Duo Goots-Pivaljevic scoort en omzeilt gevreesde klip - "Dit bewijst definitief dat we elkaar goed verstaan"

DENDERLEEUW - R Antwerp FC had in de topper tegen FC Denderleeuw weinig moeite om de drie punten te pakken. De efficiëntie van de spitsen en het meesterschap van Sandro Da Silva maakten tegen de Oost-Vlamingen het verschil. De bezoeker profiteerde maximaal van de misstap van R.A.A. Louviéroise.

Regi Van Acker koos voor het verrassingseffect en begon aan de wedstrijd met drie spitsen. Naast Patje Goots en Darko Pivaljevic werd ook Bimbo Fatokun, die de laatste weken enkele sterke invalbeurten maakte, in de strijd gegooid. De eerste minuten was het vooral aanpassen voor R.A.F.C. zelf. Toen FC Denderleeuw halfweg de eerste helft op voorsprong kwam, leek de vrees die de Great Old had voor deze verplaatsing, uit te komen. Een strafschop van Patje Goots bracht de rood-witten snel opnieuw langszij. Vanaf dat moment controleerde R.A.F.C. het gebeuren en kon FC Denderleeuw geen vuist meer maken.

"Het was belangrijk dat we snel gelijkmaakten," zei Patje Goots die met twee doelpunten het pad voor de verdiende zege effende. "Zo gaven we FC Denderleeuw niet de kans om de match te controleren. Toen ik snel in de tweede helft mijn tweede doelpunt kon maken, waren we vertrokken. Het derde speelden Darko en ik schitterend uit. Nog maar eens een bewijs dat we elkaar goed verstaan. Op verplaatsing gaat het voor ons allemaal wat makkelijker dan thuis. Daar moeten we iedere keer een muur slopen, nu hadden we meer ruimte."

Dat de Great Old met drie spitsen heel gedurfd aan de wedstrijd begon, was volgens Patje Goots de juiste keuze. "Het is de verdienste van de trainer dat hij die tactische keuze maakte," zegt de schutter. "FC Denderleeuw heeft op die zet eigenlijk nooit een antwoord gevonden. De trainer had ons voor de wedstrijd gezegd dat we met deze tactiek drie punten zouden pakken. En hij heeft gelijk gekregen. Bimbo was de laatste tijd heel goed bezig. Met drie echte spitsen spelen en met Sandro Da Silva die ook niet echt verdedigend denkt. Je moet het maar doen in Denderleeuw."

In het klassement blijft R.A.F.C. in het spoor van KV Oostende en wipt het over R.A.A. Louviéroise. Voor Patje Goots is dat niet de eerste zorg. "Wat de tegenstand doet, is op dit moment onbelangrijk. Wij willen zoveel mogelijk punten halen. Of we de eerste periode binnenhalen, is van weinig belang. We willen in de eerste periode 26 punten halen. Als we dan de twee volgende periodes evenveel punten halen, hebben we er 78. Dan denk ik dat we een heel eind op weg zijn naar eerste klasse. Het belangrijkste op dit moment is dat we drie heel moeilijke verplaatsingen tot een goed einde brachten."

"Gaan winnen in Dessel, Roeselare en Denderleeuw zal niet veel ploegen gegeven zijn. Door op verplaatsing zo sterk te blijven presteren, zijn de puntjes die we thuis verloren geen ramp (J.V.C. - GvA - 11/11/1999)."

Overzicht van een wonderjaar - 08

Met twee doelpunten zorgde Patje Goots voor een felbevochten zege tegen FC Derderleeuw. Trainer Denis Asselman diende grommend toe te geven dat R Antwerp FC dit keer wel degelijk te sterk was voor zijn team. R.A.F.C. pakte bovendien de tweede plaats in de tussenrangschikking (Antwerp Clubblad-14 - 08/04/2012).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 11/11/1999)
 
Minuut per minuut
23' G O A L: Lambulic trapt een vrijschop vanop 25 meter rechtstreeks binnen (1-0).
27' G O A L: Boone vloert Patje Goots in het strafschopgebied. Goots trapt de strafschop zelf binnen (1-1).
30' Oldrich Parizek maakt een schot van Geeroms onschadelijk.
43' Boone besluit na hoekschop aan de eerste paal centimeters naast.
52' Sandro Da Silva lanceert Patje Goots. De Antwerpspits profiteert van een blunder van Oueifio, gaat met het leer aan de haal en trapt de 1-2 binnen.
58' Sironval heeft alle moeite om een volley van Patje Goots vanop 30 meter in hoekschop te boksen.
64' Geeroms trapt van dichtbij rakelings naast.
69' G O A L: Patje Goots en Darko Pivaljevic counteren schitterend, de Serviër werkt af (1-3).
(Bron: GvA - 11/10/1999)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Dragan Siljanoski
Geert Emmerechts
Stefan Leleu
Jurgen De Neys
Marc Van Britsom
Zoran Campara
Sandro da Silva
Darko Pivaljevic - 69'
Bimbo Fatokun
Patrick Goots - 28' (P) - 52'
 
77' Bimbo Fatokun (uit)/
Laurent Dauwe (in)
86' Darko Pivaljevic (uit)/
Abdul Saleem Senanu (in)
87' Sandro da Silva (uit)/
Johan Mucher (in)
F.C. Denderleeuw
Serge Sironval
Michael De Meyst
Ange Oueifio
Mladen Lambulic - 23'
Nico Boone
Rodrigues Cleiton
Jurgen Heymans
Axel Vergeylen
David Geeroms
Allan Ferreira
David Vandenbeginne
 
4' Axel Vergeylen (uit)/
Kayode Keshinro (in)
46' David Vandenbeginne (uit)/
Peter Van Wambeke (in)