R. Antwerp F.C.

4 - 1

Zat. 19/02/2000 20:00 u.

FC Eendracht Hekelgem

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Yves Marchand

Lijnrechters: Fabrice Evrard - Luc Victor
 
Na R Antwerp FC - FC Eendracht Hekelgem

Onhoudbare Darko Pivaljevic maakt het verschil met drie goals en een assist

DEURNE - R Antwerp FC profiteerde (?) maximaal van het gelijkspel tussen KFC Dessel Sport en RWDM. Dankzij winst tegen een zwak FC Eendracht Hekelgem bouwt de leider zijn voorsprong opnieuw uit tot tien punten. Het was Darko Pivaljevic himself die lekker ouderwets op zijn eentje het verschil maakte. De Serviër scoorde tegen FC Eendracht Hekelgem drie doelpunten en bood Patje Goots een vierde op een presenteerblaadje aan. De schutter werd vorige vrijdag 25 jaar en had geen betere manier kunnen bedenken om het feest in te zetten. "Vrijdagavond hield ik het rustig maar na vanavond mogen alle remmen los," glunderde de held van de avond.

Vooral het tweede doelpunt van de Servische spits was er één van uitzonderlijke klasse. Hij slalomde sierlijk tussen drie verbouwereerde Hekelgemverdedigers en omspeelde als toetje de doelman alvorens de bal in doel te schuiven. Er zijn in België geen drie aanvallers die het met zo'n vanzelfsprekende klasse kunnen uitvoeren. "De tweede was ook voor mij de mooiste," beaamt Darko. "De eerste was de belangrijkste. We hadden het moeilijk tijdens het eerste halfuur. Dat is klassiek tegen kleine ploegen die de punten nodig hebben. Ze geven geen meter ruimte weg en dan is het zoeken naar een opening. Die vonden we aanvankelijk niet. Na de 1-0 ging het gelukkig beter en in de tweede helft kregen we nog genoeg kansen om de score veel hoger te laten oplopen."

Darko Pivaljevic verklaarde onlangs dat hij na zijn tweede armoperatie slechts op zeventig procent presteerde. Zaterdag bewees hij opnieuw de oude te zijn. "Die twee operaties aan de arm hebben me lang achtervolgd. Na de tweede operatie eind vorig jaar kreeg ik vooral op fysiek vlak een weerslag. Nu voel ik voor het eerst dat alles met die arm perfect in orde is. Ik speel nog wel met een armverband, maar dat is uit voorzorg. Ik zou best zonder kunnen. Ik ben ook eindelijk op het punt gekomen dat het tijdens een wedstrijd niet meer door mijn hoofd spookt dat ik moet opletten voor mijn arm." De Servische wonderboy staat na dit seizoen nog één jaar onder contract bij R.A.F.C.

Anders dan vroeger laat hij zijn hoofd niet meer op hol brengen door wilde verhalen over clubs die hem perse willen inlijven. "Ach, mijn naam werd in het verleden voortdurend met allerlei clubs in verband gebracht. Ik zal alleen vertrekken als zowel ikzelf als R.A.F.C. een goede zaak kunnen doen. Zo'n mogelijkheid heeft zich nog niet voorgedaan. En waarom zou ik niet hier blijven? Ik speel zelfs in tweede klasse voor R.A.F.C., waarom zou ik dan absoluut willen vertrekken nu we normaal gezien volgend jaar in eerste spelen? Ik ben erop gebrand opnieuw iets te bewijzen in eerste. In mijn eerste seizoen bij de Great Old maakte ik twaalf goals in eerste klasse. Volgend jaar moet ik er minstens vijftien kunnen scoren (J.V.C. - GvA - 21/02/2000)."

(bron: de pers - 21/02/2000)
 
Minuut per minuut
25' Patje Goots schiet naast.
27' Darko Pivaljevic speelt Jurgen De Neys vrij die over knalt.
32' Van der Mosten gaat plat op een schot van Patje Goots.
33' Patje Goots schiet voorlangs.
37' G O A L: Darko Pivaljevic prikt de bal haarfijn in de verste hoek binnen (1-0).
42' G O A L: Darko Pivaljevic speelt de hele verdediging van Hekelgem uit verband, omspeelt de doelman en scoort (2-0).
64' G O A L: Van der Mosten lost een schot van Marc Van Britsom. Een attente Darko Pivaljevic tikt de rebound binnen (3-0).
73' G O A L: Darko Pivaljevic zondert met een perfecte pass Patje Goots af voor doel. De topschutter knalt hard de 4-0 binnen (4-0).
84' G O A L: Huygens kopt raak (4-1).
86' Sandro Da Silva stuit op Van der Mosten.
87' Luke Chadwick verschijnt alleen voor Van der Mosten en die brengt redding.
88' Barry Budts besluit rakelings naast het doel.
(Bron: GvA - 21/02/2000)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Kirk Hilton
Zoran Campara
Marc Van Britsom
Jurgen De Neys
Sandro da Silva
Darko Pivaljevic - 37' - 42' - 64'
Patrick Goots - 73'
 
46' Kirk Hilton (uit)/
Luke Chadwick (in)
76' Patrick Goots (uit)/
George Clegg (in)
87' Darko Pivaljevic (uit)/
Abdul Saleem Senanu (in)
FC Eendracht Hekelgem
Laurent Van der Mosten
Dirk De Meyer
Erwin Mortelmans
Davy De Loecker
Kevin Van Geem
Sindre Rekdal
Jurgen Coppens
Dave Van Waes
Mario Walravens
Jan Huygens - 84'
Wouter Vaeyens
 
43' Johan Janssens (uit)/
Johan Janssens (in)
71' Wouter Vaeyens (uit)/
Davy De Smedt (in)
85' Mario Walravens (uit)/
Dries Baert (in)