R.W.D.Molenbeek

0 - 2

Zon. 27/02/2000 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Edm. Machtensstadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Luc Huyghe

Lijnrechters: Claude Gregoire - Kristoffe Parmentier
 
Na R.W.D.M. - R Antwerp FC

Great Old scoort na tien seconden en diept de kloof verder uit - "De titel is bijna een feit"

MOLENBEEK - R Antwerp FC behaalde in Molenbeek één van zijn makkelijkste overwinningen van het seizoen. Een snel doelpunt van Sandro Da Silva zette de Great Old meteen op rozen. Een onthutsend zwak RWDM maakte het de leiders nadien nooit lastig. "Na vandaag is de promotie bijna een feit," zegt Regi Van Acker.

Rood-wit vestigde gisteren ongetwijfeld het record van het snelst gescoorde doelpunt in tweede klasse. Na amper tien seconden prikte Sandro Da Silva de bal tegen de netten nadat hij de slapende Brusselaars bij de aftrap had verrast. Van een wedstrijd was nadien nooit sprake. Wat RWDM in de eerste helft op de mat legde, tartte elke verbeelding. De ploeg gaf meer de indruk al tot degradatie veroordeeld te zijn dan te moeten strijden voor een eindrondeticket. R Antwerp FC bekeek het knoeiwerk van in een zetel en gaf op slag van rust de doodsteek langs Marc Van Britsom die knap voorbereidend werk van Darko Pivaljevic afrondde.

"Dat vroege doelpunt heeft de wedstrijd verlamd," zegt Regi Van Acker. "Wij hebben nadien rustig balbezit nagestreefd en de wedstrijd gecontroleerd. In feite hadden we nog twee of drie doelpunten meer moeten scoren, maar in Molenbeek tellen de drie punten. Vergeet niet dat RWDM na nieuwjaar nog niet verloren had tegen kleppers als R.A.A. Louvièroise, KFC Dessel Sport en KV Oostende. Het was misschien niet ons mooiste of fraaiste voetbal dat we toonden, het veld liet ook geen goed voetbal toe. Met twee ploegen die de nadruk leggen op combinatievoetbal over de grond is dat een onmiskenbaar nadeel."

Marc Van Britsom beheerste gisteren weer het middenveld en nam vlak voor rust alle twijfels weg met een tweede doelpunt. "We begonnen aan de wedstrijd met een doelpunt voorsprong," zegt Van Britsom. "We speelden een slechte wedstrijd en toch winnen we met de vingers in de neus. Onze keeper heeft geen bal moeten pakken. RWDM speelde ongelooflijk slecht. Ze namen geen enkel initiatief. Ze kwamen vijf meter over de middellijn en daar bleven ze staan. Ze probeerden ons niet eens onder druk te zetten. Terwijl je op zo'n slecht veld ideale omstandigheden hebt om pressing te spelen en de tegenstander te beletten uit te voetballen."

"Dat gebeurde op geen enkel moment. We kwamen nooit in problemen." Voor R.A.F.C. is het nu aftellen tot de titel ook mathematisch een feit wordt. Met de tien punten voorsprong op KFC Dessel Sport en zestien op R.A.A. Louvièroise zal dat slechts een kwestie van weken zijn. "Er zou nu al heel veel verkeerd moeten lopen," beseft Regi Van Acker. "Na vandaag mogen we zeggen dat de promotie bijna een feit is (J.V.C. - GvA - 28/02/2000)."

(bron: de pers - 28/02/2000)
 
Minuut per minuut
01' G O A L: RWDM trapt af. Sandro Da Silva onderschept de bal, slalomt door de RWDM-defensie en scoort na amper tien seconden (0-1).
10' Godart gaat goed plat op een hard laag schot van Patje Goots.
44' G O A L: Darko Pivaljevic gaat door op rechts en legt de bal achteruit naar de volledig vrijstaande Marc Van Britsom, die simpel binnentrapt (0-2).
48' De ingevallen Dosunmu mag na een fout in de Antwerpverdediging vrij aanleggen, maar treuzelt te lang. Het is de enige dreiging van RWDM in de hele wedstrijd.
68' Patje Goots schiet naast.
77' Sandro Da Silva zet een één-twee op met Darko Pivaljevic. De middenvelder ziet zijn schot uiteenspatten op de vuisten van Godart.
(Bron: GvA - 28/02/2000)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts
Geert Emmerechts
Stefan Leleu
Jurgen De Neys
Zoran Campara
Marc Van Britsom - 44'
Abdul Saleem Senanu
Sandro da Silva - 1'
Darko Pivaljevic
Patrick Goots
 
65' Zoran Campara (uit)/
Jonas De Roeck (in)
72' Patrick Goots (uit)/
Luke Chadwick (in)
82' Barry Budts (uit)/
Dragan Siljanoski (in)
R.W.D.Molenbeek
Wilfried Godart
Vincent Vandewalle
Jonathan Butera
Alain Blanckaert
Afrim Salievski
Vincent Lachambre
Ibrahim Kargbo
Alan Haydock
Cheikh Gadiaga
David Rimbold
Paul Kpaka
 
46' Ibrahim Kargbo (uit)/
Tosin Dosunmu (in)