R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zat. 11/03/2000 20:00 u.

F.C. Denderleeuw

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.000
 
Scheidsrechter: Paul Allaerts

Lijnrechters: Roland Van Nylen - Alberto Castelli
 
Na R Antwerp FC - FC Denderleeuw

Regi Van Acker baalt nadat leider punten laat tegen een verzwakt FC Denderleeuw - "Wij hebben te weinig aan echt voetballen gedacht"

DEURNE - Toekomstig kampioen R Antwerp FC kwam tegen een gehavend FC Denderleeuw niet verder dan een gelijkspel. In het klassement laat de puntendeling voor de Great Old nauwelijks sporen na. Niets liet vermoeden dat de thuisploeg tegen het bezoekende team van Denis Asselman in de problemen zou komen. Na amper vijf minuten bracht Patje Goots zijn ploeg vanop de strafschopstip al op voorsprong. Een herhaling van het scenario van de vorige wedstrijd op RWDM waar de beslissing al na tien seconden viel, leek in de maak.

Wie na de vroege openingsgoal rekende op een spetterend avondje R.A.F.C., kwam bedrogen uit. Dat het zover niet kwam, was mede de verdienste van FC Denderleeuw. "Het was de bedoeling om direct pressing te zetten op de bal, maar FC Denderleeuw sloot alles goed af," stelde Regi Van Acker na afloop vast. "Met veel moed en overgave hebben zij het ons na die snelle goal moeilijk gemaakt. Wij maakten de fout om op het middenveld te veel te lopen met de bal en de individuele actie op te zoeken. We kwamen na ons openingsdoelpunt niet meer aan voetballen toe."

Cruciaal in het hele verhaal was de afwezigheid van Marc Van Britsom. De regelende middenvelder was in extremis uitgevallen met een verrekking in de kuit. Zijn afwezigheid werd bijzonder scherp aangevoeld. Het gebrek aan ideen op het middenveld kwam duidelijk aan het licht. Sandro Da Silva, die normaal ook voor de nodige creativiteit kan zorgen, kende zijn dagje niet. Hij werd na een uur vervangen. In het middenveld kregen waterdragers Zoran Campara en Abdul Senanu een verantwoordelijkheid op hun schouders die veel te zwaar bleek voor deze dienende spelers.

De beperkingen van beiden kwamen bij afwezigheid van Marc Van Britsom dan ook pijnlijk bloot te liggen.

Van Britsom: sleutelrol
"Pas als bij er niet bij is, merk je hoe belangrijk een speler als Marc is," zei Regi Van Acker. "Het is spijtig dat we het moeten zeggen van iemand van zijn leeftijd, maar hij speelt op het middenveld een absolute sleutelrol." Tot overmaat van ramp counterde Fc Denderleeuw zonder complexen. Bij n van die tegenaanvallen werd op hoekschop de logische gelijkmaker gescoord. "Ontoelaatbaar," meende Van Acker. "We pakten die goal wel erg makkelijk. Die spits mocht kijken, draaien en schieten. In de slotfase probeerden we met vier spitsen het tij nog te keren. Dat je op dat moment ruimte weggeeft op het middenveld, weet je op voorhand. Dat is het risico van het vak."

"We moeten alleen onszelf verwijten maken. We hebben te weinig gedacht aan echt voetballen." R.A.F.C. had in de slotfase de drie punten kunnen thuishouden. Tien minuten voor tijd had Patrick Goots de winnende treffer aan de voet (J.V.C. - GvA - 13/03/2000).

(bron: de pers - 13/03/2000)
 
Minuut per minuut
05' Van lint begaat in het strafschopgebied een duwfout op Sandro Da Silva. Scheidsrechter Allaerts legt de bal op de stip.
06' G O A L: Patje Goots zet de strafschop feilloos om (1-0).
12' Oldrich Parizek gaat goed plat op een schot van Cleiton.
27' Sandro Da Silva schiet naast.
54' Devic besluit voorlangs.
60' G O A L: een hoekschop van Denderleeuw belandt bij Devic die draaiend de gelijkmaker knap binnenschiet (1-1).
80' Darko Pivaljevic rolt de verdediging van Denderleeuw op en legt de bal terug op Patrick Goots. De topschutter besluit van dichtbij rakelings naast het doel en mist zo het winnende doelpunt.
84' De ingevallen Bimbo Fatokun schiet op doel, Sironval kan de bal in hoekschop weren.
(Bron: GvA - 13/03/2000)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Dragan Siljanoski
Geert Emmerechts
Stefan Leleu
Barry Budts
Zoran Campara
Abdul Saleem Senanu
Jurgen De Neys
Sandro da Silva
Darko Pivaljevic
Patrick Goots - 6' (P)
 
61' Sandro da Silva (uit)/
Luke Chadwick (in)
75' Abdul Saleem Senanu (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
F.C. Denderleeuw
Serge Sironval
Alain Van Lint
Ange Oueifio
Jean-Philippe Schrijnen
Mladen Lambulic
Michael De Meyst
Rodrigues Cleiton
David Geeroms
Antoine Tsekouras
Kayode Keshinro
Vladan Devic - 60'
 
30' Alain Van Lint (uit)/
Roel Vandenbrande (in)
83' Antoine Tsekouras (uit)/
Hakim Mouloua (in)
88' Kayode Keshinro (uit)/
Cliff Valepyn (in)