R. Antwerp F.C.

2 - 0

Woe. 06/09/2000 20:00 u.

K.R.C. Harelbeke

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Paul Wuyts

Lijnrechters: Wim Van Goethem - Flor Weeghmans

Vierde official: Kris Bellon
 
Na 849 dagen wachten:R Antwerp FC spurt met hardbevochten zege weg van de laatste plaats
DEURNE - R Antwerp FC haalt opgelucht adem. Na drie nipte nederlagen is de eerste competitiezege binnen en de laatste plaats verlaten. Fraai was de wedstrijd tegen KRC Harelbeke op geen enkel ogenblik, maar dat zal niemand onthouden. De druk kan wat van de ketel. En vooral: voor het eerst sinds 10 mei '98 (3-2 tegen KFC Germinal) won R.A.F.C. een match in eerste klasse. Dat is... 849 dagen geleden.

Niemand die vooraf de term zespuntenmatch in de mond wilde te nemen, maar de eerste helft had veel weg van een vervroegd degradatieduel. Vechtlust was er genoeg, maar op mooie combinaties was het wachten, wachten en nog eens wachten. Enkel als Luke Chadwick aan de bal was, viel er wat te beleven. Het Unitedproduct gleed keer op keer met slepende bewegingen als een slang door de Harelbeekse defensie, maar afdrukken kon hij niet. Patrick Goots, die andere hoop in bange dagen, had zijn dagje niet. Hoezeer hij ook probeerde, de makkelijkste passes verdwenen in bezoekende voeten. Patje Goots mocht na de rust in de kleedkamer blijven. De Great Old voetbalde verkrampt, alsof het bang was hetzelfde scenario mee te maken als in het rampzalige seizoen'97-'98. Toen begon het met een catastrofale nul op vijftien. Het zou die achterstand nooit meer goedmaken, maar waarom nu al panikeren?

In 1998 begon KFC Germinal Ekeren met een nul op negen. Het eindigde nog tiende. KSK Beveren startte vorig seizoen met een één op twaalf. Het kon de degradatie met de vingers in de neus ontlopen. Toch kon ook Regi Van Acker de druk niet verdoezelen. Vreemd genoeg zette hij Bimbo Fatokun (nochtans op de transferlijst geplaatst) en de nieuwe Bosniër Alen Orman in de ploeg. Daags tevoren had hij een kern bekendgemaakt zonder die twee. Bovendien ging hij bij de minste gebeurtenis wild tekeer langs de zijlijn. Eén keer had hij overschot van gelijk, toen Bimbo Fatokun foutief werd afgestopt door Maes. Een rode kaart had de partij een andere wending kunnen geven. Tot overmaat van ramp voor de schaars opgekomen Antwerpfans bleef het scorebord hen maar slecht nieuws melden uit La Louvière. Stel je voor: na vier speeldagen vijf punten achterstand hebben op vijand GBA. Zo ver kwam het niet. De zet van Regi Van Acker met Sandro Da Silva in de plaats van Patje Goots bleek goud waard.

De gerevalideerde Braziliaan zorgde centraal voor de creativiteit die sinds het begin van de competitie ontbrak. De rode kaart voor Verhoeven en de benutte penalty van Stefan Leleu waren daar het logische gevolg van. Een last viel van de Antwerpse schouders: voor het eerst dit seizoen stond rood-wit op voorsprong. Even begon de defensie weer te beven en te wankelen, maar Sandro Da Silva zelf maakte het karwei af. R Antwerp FC was weg van de laatste plaats, weg waren de nul punten. R Antwerp FC vierde de zege alsof het opnieuw kampioen werd. Bimo Fatokun produceerde de ene salto na de andere toen hij vervangen werd, de spionkop voelde zich eindelijk weer fan van een eersteklasser. Of de vreugde zal blijven duren, is een andere vraag. Met RSC Anderlecht, K Lierse SK, KRC Genk, KAA Gent en Royal Exc. Mouscron krijgt de Bosuilploeg de volgende weken enkel Europese kandidaten over de vloer.
(Y.T. - bron: GvA - 07/09/2000)
 
Minuut per minuut
04' Stefan Leleu komt net iets te laat om een vrijschop van Patje Goots binnen te glijden.
13' Frans bokst een vluchtschot van Fatokun in hoekschop.
21' Kubik knalt een vrijschop tegen de onderkant van de deklat.
40' Patje Goots verschroeit de vuisten van Frans.
48' Tony Sergeant verschijnt alleen voor Frans, maar stuit op de doelman.
52' Thompson mist van dichtbij.
56' G O A L: Verhoeven haalt Luke Chadwick neer in de zestien en krijgt zijn tweede gele kaart. Stefan Leleu zet de strafschop om (1-0).
65' De vrijstaande Geeroms schiet over.
70' Luke Chadwick schiet uit de draai over.
77' Gert Peelman speelt Frans uit, maar schiet in het zijnet.
78' Luke Chadwick laat na een mooie actie Sandro Da Silva de 2-0 binnentrappen.
(Bron: GvA - 10/02/2004)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Oldrich Parizek
23 Alen Orman
3 Stefan Leleu - 56' (P)
4 Bernt Evens
20 Jurgen De Neys
8 Marc Van Britsom
18 Zoran Campara
14 Tony Sergeant
9 Luke Chadwick
15 Bimbo Fatokun
19 Patrick Goots
 
46' 19 Patrick Goots (uit)/
10 Sandro da Silva (in) - 78'
74' 15 Bimbo Fatokun (uit)/
11 Gert Peelman (in)
81' 9 Luke Chadwick (uit)/
2 Abdul Saleem Senanu (in)
K.R.C. Harelbeke
1 Franky Frans
3 Kevin Verhoene - 56'
12 Daniël Maes
5 Vincent Lachambre
8 Lukasz Kubik
14 Steve Barbé
18 David Geeroms
21 Steven Wostijn
4 Joris De Tollenaere
23 Kenny Verhoeven
25 Ode Thompson
 
70' 18 David Geeroms (uit)/
10 Ernest Konon (in)
85' 3 Kevin Verhoene (uit)/
2 Sebastien Nottebaert (in)