Toeschouwers: 900

Scheidsrechter: L. Verheyen

Lijnrechters: Roger Liekens - Luc Beyens

R.A.F.C. na de pauze onder stoom

Eigen bericht - Tweede oefentreffen in enkele dagen tijd in het Jos Van Wellenstadion tegen een bezoeker van 't stad. R Antwerp FC was gewaarschuwd. Thuisploeg RFC Cappellen had zich voorgenomen zeker beter te doen dan de 0-2 verliescijfers van afgelopen woensdagavond. De bezoekers moesten noodgedwongen Bernt Evens missen, tester David Preseau nam diens plaats in. Alain Van Mieghem kreeg opnieuw het vertrouwen van coach Jerko Tipuric. En dat zullen ze in Kapellen geweten hebben!

De rood-gelen gingen vlot van start en waren bovendien een stuk scherper in de passing dan de bezoekers. Veel gevaar leverde dat aanvankelijk niet op, maar het was beslist geen verrassing toen de thuisploeg na een twaalftal minuten scoorde. Cisse Severeyns opende op Meeusen die vlot voorbij de bijna onbestaande Edwin Ouon en doelman Yves Feys ging. De goed gevolgde Doumbouya knalde zijn team op voorsprong.
Onder aanvoering van het duo Mitrovic-Van Mieghem en met Faruk Atalay vanop de flank, drukte R Antwerp FC de tegenstand achteruit. De Kapelse verdediging moest nochtans niet al te veel weggeven.

De rood-witte reactie miste body in de fatale zone. "We spelen zonder spits," morden enkele Antwerpfans binnensmonds. Pas in de slotfaze van de eerste periode werd het een paar keer echt heet voor de Kapelse portier Lauwrys. Op corner van nieuweling Alex Di Gregorio, na een mooie combinatie tussen Dennis Leonidas en Alex zelf, kopte de hoogopverende Alain Van Mieghem strak in het midden van het doel binnen. Pech voor de thuisploeg als even voor het rustsignaal Cisse Severeyns geblesseerd uitviel. Hoewel er duidelijk minder snee op zit dan in zijn jongere jaren, was de Antwerpverdediging verplicht geweest de ex-Bosuil van kortbij in 't oog te houden.

Na de pauze ook enkele wissels bij de Great Old. Toeval of niet, maar met Dejan Mitrovic in de spits, kwam er plots veel meer gevaar. Faruk Atalay kraakte zijn shot. Dejan Mitrovic stuitte op de doelman. R Antwerp FC bleef zweren bij geduldige opbouw. Dennis Leonidas bracht de bal op, Alex Di Gregorio liet gepast doorlopen en tegen de mooie plaatsbal van Faruk Atalay stond Lauwrys machteloos (1-2). Nog geen volle twee minuten later mochten de rood-witte fans weer juichen. Alex Di Gregorio en Dejan Mitrovic vanop de achterlijn hadden een voet in de voorbereiding.

Alain Van Mieghem zorgde opnieuw voor de afwerking (1-3). Ook Faruk Atalay poeierde nog een keertje vanop afstand richting Lauwrys. Via de rood-gele portier in hoekschop. Moumou Cisse trapte, Faruk Atalay legde 'm met het hoofd panklaar voor de voet van opnieuw Alain Van Mieghem. Botsbal net voor de lijn, onderkant deklat en 1-4 voor de Great Old. Dat Devic op pass van Doumbouya enkele minuten voor tijd nog tot 2-4 milderde, kon de rood-witte pret niet meer bederven. De Antwerpsups kwamen met een stormachtig applaus voor hun helden eindelijk onder hun collectief degradatiegevoel uit.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/07/2004)

7 Gabriël Persa

46' 13 Edwin Ouon (uit)/
6 Moumou Cisse (in)
46' 7 Gabriël Persa (uit)/
16 Alan Grozdanic (in)
75' 4 Dennis Leonidas (uit)/
20 Alexander Yi (in)
75' 11 Dejan Mitrovic (uit)/
11 Francis Severeyns (K)

40' 11 Francis Severeyns (uit)/
9 Sven Schoenmaekers (in)
46' 7 Johan Geeraerts (uit)/
5 Tim De Keyser (in)
46' 12 Peter Meeusen (uit)/
8 Kurt Mattheeusen (in)
46' 17 Serge Van Royen (uit)/
14 Dave Van Puijm (in)
46' 16 Jan Verachtert (uit)/
13 Christobal Embrechts (in)
79' 6 Kurt Rombouts (uit)/