R. Antwerp F.C.

1 - 6

Woe. 03/08/2005 20:00 u.

Manchester Utd.

 
 
 
 
Plaats: Bosuil

Toeschouwers: 12.500
 
Scheidsrechter: Peter Jordens
 
Britse Blitz met alleen winnaars!

Eigen bericht - Antwerp(en) was even de sporthoofdstad van de wereld: een na-Tourcriterium in het historische stadscentrum en de viering van het historische, bijna legendarische Royal Antwerp FC even verderop in de al even historische Bosuilkuip. Tom Boonen maalde rondjes af op de fiets in de Antwerpse straten en won. In het Antwerpstadion was het niet weten waar eerst kijken. Het absolute wereldsterrenvoetbalelftal Manchester Utd met Wayne Rooney, Ruud Van Nistelrooij en nog Christiano Ronaldo en zoveel andere toppers kwam, voetbalde en... won. Winst of verlies, dat maakte niet zoveel uit voor de Antwerpse voetballiefhebber. Man.Utd-TV rekende met vijf doelpunten verschil en die hebben ze gekregen. In aanwezigheid van o.a. bondsvoorzitter Jan Peeters was de voetbalsupporter aan 't feest.

De gala-avond R.A.F.C.-125 begon met een optreden van damesgroep Seduced. De drie verschijningen werden moeiteloos overspeeld door de roodwitte aanhang op tribune II, een imposante aanblik nu hij van de nok tot beneden gevuld was... De manager uit Manchester genoot: dank zij The Border Line Pipes and Drums kreeg de sporttempel een Schotse gloed. En dan kwamen de Antwerp Cheerleaders en het imposante aantal Antwerpjeugdspelers aanstappen. Tanja Dexters probeerde het met een humoristische kwinkslag. Dat leidde al gauw tot redelijk vuil gebek voor de naamafroeping van de beide spelerskernen.

Ludo Busschots plaatste de namen in het juiste kamp. Nog eenmaal Tanja Dexters met de overhandiging van de herinneringstrofee, drie kussen inlcuis voor Sir Alex Ferguson en Eddy Wauters. En zeg het gerust de kampioenencoach deed meer dan zijn woord gestand. Hij hield een weekje voor de eerste Champions League-verplichtingen (tegen het Hongaarse Debrecen) troepenschouw en bracht Edwin Van der Sar, Gary Neville, Rio Ferdinand, Mikael Silvestre, John O'Shea, Roy Keane (hersteld van zijn blessure die hem thuishield uit Azië), Paul Scholes, Christiano Ronaldo, Wayne Rooney, Darren Fletcher en Ruud van Nistelrooy aan de aftrap. Beter dan dit basiselftal heeft zelfs Manchester Utd niet!

Hoewel ze voor een schier onmogelijke opdracht stonden, gingen de jongens van coach Regi Van Acker gezwind van start. Captain Alain Van Mieghem veroverde toss en bal. De roodwitten brachten via Moumou Cissé de bal onmiddellijk een eerste keer diep op de helft van de Mancunians. Zoveel sneller en vlotter, werd na drie minuten een eerste tegendoelpunt voor duwfout van Paul Scholes afgefloten. R Antwerp FC probeerde het allemaal te belopen, verdedigde hoog en ging die eerste minuten redelijk mee. Een knappe doorsteekpass van Christiano Ronaldo bracht 'Van the Man' voor Ivan Willockx en de bordjes op 0-1. Manchester had de smaak nu al te pakken. Pas vier minuten later knalde Paul Scholes via de voet van Yvan Willockx en onderkant lat de 0-2 voorsprong binnen. Even later moest toch ook Edwin Van der Sar aan te werk. Hij moest een infiltratie van Kevin Baert met knappe loopactie van Giovanni Fedorow met de voet ontzetten. Aanvallend was het, zelfs met gastspeler Cisse Severeyns, bij R Antwerp FC allemaal wat schimmig, maar organisatorisch voerden de roodwitten hun beste spel uit de voorbereiding op.

Het bleef nochtans oppassen geblazen voor de zuivere diepe ballen, de invallen van Wayne Rooney en de versnellingen van de offensieve pletwalsen. Ruud van Nistelrooij landde onzacht in de fatale zone. De bal ging op de stip. Koud kunstje voor de Nederlander om zijn tweede van de avond links onder Ivan Willockx binnen te steken. 't Was net niet voor de Antwerpdoelman die overigens een onberispelijke partij speelde. Niet alleen de Antwerpboys kregen op hun donder, ook de aanhang moest nu het verbale geweld van de bezoekende aanhang over zich heen laten gaan. Amper vijf minuten na de derde goal boden de sterren van Sir Alex hun aanhang alweer reden tot juichen. Wayne Rooney prikte door het hart van de Antwerpverdediging. Christiano Ronaldo had de rechterbenedenhoek zo maar voor het uitkiezen. Net voor de pauze mocht Ruud van Nistelrooy nog een scheidsrechterlijk cadeau over de muur rechtstreeks tegen de touwen en 0-5 in het geheugen trappen. Ondanks de zware cijfers, mochten de Antwerpspelers met opgeheven hoofd de kleedkamer opzoeken.

Terug op het terrein stonden er tot veler verbazing twee Roemenen in Antwerpuitrusting tussen de lijnen en... in geen velden of wegen een Bob Peeters te zien! Echt vliegen deed hij niet meer, maar een strafschop trappen kan de Cisse nog als in zijn allerbeste Wem-be-lie!-dagen. Er was enige aarzeling, maar de bal ging feilloos achter Edwin Van der Sar. Als Kevin Jansen amper een minuutje later het vijandelijke doel alweer onder schot nam, ontplofte het stadion. De lokale aanhang ging bijna veertig minuten het duel aan met de roodwitte kleurgenoten uit het verre Noord-Engeland. Ook R Antwerp FC speelde nu helemaal bevrijd. Er werd veel dichter bij het eigen doel verdedigd en de balrecuperatie verliep een stuk zekerder. Moumou Cissé bevestigde aan de rechterkant zonder meer zijn groeiende conditiecurve. Gunter Verjans probeerde zijn beide flanken te bedienen. Manchester bleef uiteraard het sierlijkst combineren. Dat Darren Fletcher op pass van alweer Wayne Rooney nog een zesde keer scoorde, was de kers op de taart.

Sir Alex en ook Antwerpcoach Regi Van Acker lieten nog enige andere gezichten de revue passeren, maar het werd een veel evenwichtiger speelhelft. Even over het uur werd gastspeler Cisse Severeyns onder een stormachtig applaus uitgeleide gedaan. Zijn vervanger: Fangzhuo Dong. De Chinese spits maakte een gretige, maar bovenal wat steviger, indruk. Ook hij kon helaas zijn Man-U.-collega's niet meer in verlegenheid brengen. Bij een gelegenheid moest Antwerpdoelman Ivan Willockx nog op al zijn talent beroep doen. Hij ranselde met de rechtervuist een knappe poging van Ruud van Nistelrooy in corner. Het publiek scandeerde de naam van ex-Bosuil John O'Shea bij diens vervanging. Een verdienstelijk R Antwerp FC was een waardig gastheer voor de voetbalgrootheden uit Manchester voor wie het na de wedstrijd nog een uurtje race tegen de klok werd om tijdig het vliegtuig richting thuis te bereiken. Organisatorisch zette de oudste club van 't stad en van 't land een prestatie neer om fier op te zijn.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/08/2005)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ivan Willockx
6 Moumou Cisse
5 Sam Lavan
14 Spencer Verbiest
4 Cédric Tomsin
11 Kevin Jansen
15 Gunter Verjans
8 Alain Van Mieghem
7 Kevin Baert
12 Giovanni Fedorow
9 Cisse Severeyns
 
46' 14 Spencer Verbiest (uit)/
17 Marius Radu (T.) (in)
46' 12 Giovanni Fedorow (uit)/
13 Robert Neagoe (in)
64' (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in)
74' 4 Cédric Tomsin (uit)/
3 Jens Govaerts (in)
74' 7 Kevin Baert (uit)/
20 Chris De Witte (T.) (in)
82' 11 Kevin Jansen (uit)/
19 Olivier Claessens (in)
Manchester Utd.
1 Edwin Van der Sar
2 Gary Neville
5 Les Ferdinand
3 Mikael Silvestre
6 John O´Shea
7 Christiano Ronaldo - 31'
18 Paul Scholes - 15'
16 Roy Keane
11 Darren Fletcher - 61'
10 Ruud van Nistelrooy - 11' - 26' (P) - 44'
8 Wayne Rooney
 
66' 11 Darren Fletcher (uit)/
14 Alan Smith (in)
70' 7 Christiano Ronaldo (uit)/
15 Kieran Richardson (in)
70' 6 John O´Shea (uit)/
9 Giuseppi Rossi (in)
74' 2 Gary Neville (uit)/
12 Phil Bardsley (in)