Plaats: Vosdreef

Toeschouwers: 1.000

Scheidsrechter: aan te duiden door thuisclub

Dekselse spits nog niet gevonden

Eigen bericht - Aanvoerder Alain Van Mieghem won toss en aftrap. En dat zullen ze bij FC Herleving Sint-Pauwels alvast geweten hebben. De Braziliaanse tester Anderson knalde vanop de middellijn en zo goed als uit stand richting doel. Doelman geklopt, maar... de bal spatte tegen de dwarsbalk. R Antwerp Fc mocht dus bijna juichen. De jongens van coach Colin Andrews begrepen de verwittiging en gingen zich onmiddellijk rond hun doelman groeperen. Aanvankelijk lukte dat niet zo best. Op het kwartier stonden de roodwitten net als drie dagen eerder met 0-2 voor dank zij doelpunten van Giovanni Fedorow op pass van Kevin Jansen en een kopslag van Chris De Witte op voorzet vanaf de flank van Giovanni Fedorow. En het had beslist meer kunnen zijn. Anderson knalde in het zijnet, terwijl Chris De Witte zijn kopbal over doel zag vliegen. De drankpauze even na de twintigste minuut haalde de bezoekers blijkbaar uit hun concentratie. Hoewel het veldoverwicht bleef, wisten maar weinig spelers wat aanvangen met de bal. Defensief stonden de lokale spelers pal en ze kwamen steeds beter meedoen op de helft van hun opponenten. Op de vijfendertigste minuut misten ze van een haartje de aansluitingstreffer. Eerst moest Antwerpdoelman Bojan Milic buiten zijn rechthoek een flauwe terugkopbal van Alain Van Mieghem ten koste van een gele kaart met de handen wegwerken. Vervolgens belandde de vrijschop tegen de dwarsbalk. Ook de rebound ging vervaarlijk richting doel. Rusten met 0-2. Dat was duidelijk minder dan wat verhoopt was door de roodwitte technische staf.

Coach Regi Van Acker moest bovendien al van direct na de pauze de verkrampte Kevin Jansen vervangen. Gunter Verjans boog iets af naar de rechterflank terwijl David Van Passel centraal mocht gaan postvatten. Het Antwerpspel had hier alleszins niet onder te lijden. In de zone van de waarheid gingen echter heel veel ballen nogal klunzig verloren. Sint-Pauwels hield bijna twintig minuten meer dan behoorlijk stand, maar dan ging het op korte tijd naar een verdubbeling van de score. Telkens vanop de stip en telkens na leuk individueel werk. Sacha Verveckken werd op weg naar doel neergehaald na samenspel Cedric Tomsin-Giovanni Fedorow. Het was linkerpoot Fedorow die de bal buiten bereik van doelman Thomas Van Laere in de linkerbenedenhoek stak. De strafschop van Chris De Witte was bijna een identieke kopie van de eerste penalty. Nu ging er een overtreding op uitblinker Kevin Baert aan vooraf. Vijf minuten voor het einde dweilde Giovanni Fedorow de achterlijn af. Koud kunstje voor Sacha Vervecken om de prima lage voorzet in een tijd voorbij de doelman te prikken. Ondanks de nederlaag mogen de spelers van Sint-Pauwels terugblikken op een voortreffelijke prestatie. Bij R Antwerp FC blijft er nog een eind werk te gaan, maar daarvoor rest er uiteraard de tijd. Ondanks de vijf doelpunten, blijft het zoeken naar een dekselse spits!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/07/2004)

10 Kevin Baert
12 Chris De Witte (T.) - 17' - 37' - 78' (P)
11 Castilho Cardena Anderson (T.)
9 Giovanni Fedorow - 7' - 40' - 70' (P)

46' 4 Kevin Jansen (uit)/
13 David Van Passel (in)
60' 3 Sam Lavan (uit)/
15 Jelmer Schoeters (in)
60' 11 Castilho Cardena Anderson (uit)/
20 Sacha Verveckken (in) - 85'
77' 12 Chris De Witte (uit)/
14 Olivier Claessens (in)
82' 8 Gunter Verjans (uit)/
15 Wim Van Mieghem

58' 7 Peter Cerpentier (uit)/