R. Cappellen F.C.

1 - 0

Zat. 06/08/2005 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Jos Van Wellenstadion

Toeschouwers: 1.250
 
Scheidsrechter: Eddy Kasprzak

Lijnrechters: Van Haverlyck - E. Van Meir
 
Zoektocht naar goalenmaker onverminderd verdergezet
Eigen bericht - R Antwerp FC trok na de midweekgalamatch tegen Manchester Utd met ambitie naar het Jos Van Wellenstadion om er R Cappellen FC in de ogen te kijken. Het team van coach Regi Van Acker had met de Roemenen Marius Radu, Robert Neagoe en de Kroaat Ivan Lisnic een verdediger, een linkerflankspeler en een naar verluidt kopbalsterke spits mee. Bij R Cappellen FC inderdaad Cisse Severeyns in de spits en achteraan ook nog ex-Bosuil Johan Mücher. R Antwerp FC had een geschenkje mee voor de Cisse, Cappellen-voorzitter Roelands feliciteerde de bezoekers met hun 125e verjaardag. Dit was meteen het laatste moment dat de twee teams mekaar een cadeau gunden en zo hoort het ook onder buren!

Roodwit trok direct het spel naar zich toe en de thuisploeg werd, hoewel de opbouw traag verliep, teruggedrongen. Ondanks de aanwezigheid van Fangzhuo Dong en Ivan Lisnic (in 2003 nog Europees tegen Schalke 04) bleven de Bosuilen ook nu voor doel onmondig. Dat ging een stukje vlotter bij de roodgelen. Die ene tegenprik voor het kwartier ging via Schoenmaeckers voorlangs. Mücher kopte de rebound naast. Sam Lavan was dan al Gunter Verjans komen vervangen die onbestraft zwaar op de enkel werd getackeld. Ook geen cadeau van scheidsrechter Kasprzak! Helemaal erg was de niet bestrafte natrap op Moumou Cissé pal op het kwartier.

Spencer Verbiest schoof een lijn naar voren, maar ook hij kon de Antwerpmotor niet op groot toerental brengen. Twee Oost-Europese kansen via Marius Radu en Robert Neagoe gingen over doel. De match leek grotendeels in evenwicht. Ivan Lisnic zat in de achterzak van het centrale roodgele duo. Fangzhuo Dong plaatste naast de verste staak en draaide de bal ook een keertje pal op Wim Ferket. Aan de overkant organiseerde Sam Lavan de buitenspelval die deze keer wel perfect belopen werd door de vlaggenman. Net voor inrukken nog een lange roodwitte combinatie met Sam Lavan als aangever en een enig mooie kopslag van Ivan Lisnic die pal op de vuisten van Ferket belandde. Logische scoreloze gelijkspel aan de pauze, al zat er toen misschien iets meer in voor de roodwitte bezoekers.

Tegen zijn gewoonte in wisselde de Bosuilpatron al drie spelers direct na de koffie: Kevin Jansen, Cedric Tomsin en Alain Van Mieghem kregen rust. Jens Govaerts op linksachter, Kevin Baert overal op het middenveld en vierde tester Sasa Mus die ergens achteraan tussenschoof, waren de vervangers. Schoenmaekers kopte al onmiddellijk naast. R Antwerp FC had het steeds moeilijker de slecht verteerde midweekstramheid weg te steken. Ook de power van de Cappellenaars stelde de rood-witten voor problemen. De opbouw verliep hortend. Wel een klein kansje voor Ivan Lisnic waarmee Ferket raad wist. De thuisspelers gingen alsmaar hoger storen en kwamen steeds dreigender opzetten. Severeyns kraakte zijn schot. Devic knalde over doel. Fangzhuo Dong vond de nodige ruimte, maar miste de koelbloedigheid om de bal over doelman Ferket te liften.

De Antwerpdoelman ging bij een nogal warrige terugspeelbal in de fout tegen de Cappelse spits. De bal ging op de stip. Net als woensdag prikte Severeyns feilloos binnen. Nu koos hij een iets gevaarlijker trap in het dak van het doel. Een vrijschop van Severeyns vond de vuisten van Ivan Willockx op zijn weg. Het veredelde testerselftal van R Antwerp FC zwoegde, maar vond niet de gepaste inspiratie om Wim Ferket te bedreigen, laat staan nog in gebreke te stellen ook. Zo werd het een tweede nederlaag op rij waarvoor de toch weer talrijk aanwezige Antwerpfans dit keer maar weinig begrip konden opbrengen. Geen nieuws over vroegste tester Chris De Witte, wel gingen de speculaties alle richtingen uit. Alex Di Gregorio kwam zijn ploegmaats aanmoedigen, maar ook dat kon ze niet over de doellijn helpen...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/08/2005)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ivan Willockx
6 Moumou Cisse
10 Marius Radu (T.)
14 Spencer Verbiest - 59'
4 Cédric Tomsin
11 Kevin Jansen
15 Gunter Verjans
8 Alain Van Mieghem (K)
18 Robert Neagoe
9 Fangzhuo Dong
2 Ivan Lisnic (T.)
 
14' 15 Gunter Verjans (uit)/
5 Sam Lavan (in)
46' 4 Cédric Tomsin (uit)/
3 Jens Govaerts (in)
46' 8 Alain Van Mieghem (uit)/
12 Kevin Baert (in)
46' 11 Kevin Jansen (uit)/
22 Sasha Mus (T.) (in)
76' 9 Fangzhuo Dong (uit)/
26 Sacha Verveckken (in)
R. Cappellen F.C.
1 Wim Ferket
8 Zinou Chengui
4 Johan Mücher
5 Tim De Keyser
2 Copain Kortland
3 Nico Van Der Linden
15 Vladan Devic
9 Sven Schoenmaeckers
10 Augusto ALves Da Silva
11 Francis Severeyns (K) - 63' (P)
12 Peter Meeusen
 
65' 9 Sven Schoenmaeckers (uit)/
16 Dimi Delcour (in)
65' 2 Copain Kortland (uit)/
17 Kurt Rombouts (in)
65' 4 Johan Mücher (uit)/
6 Ton Dekkers (in)
88' 11 Francis Severeyns (uit)/
19 Eric Asante (in)