R. Antwerp F.C.

1 - 1

Woe. 31/08/2005 20:00 u.

R.A.E.C. de Mons

 
 
 
 
Plaats: Bosuil

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Eddy Vermeirsch

Lijnrechters: Bart Vandeweghe - Pascal Dejonge
 
Bosuil gaat uit de bol

Eigen bericht - Veel volk, veel sfeer, woensdagavond. Zo'n kleine 5.000 toeschouwers waren komen opdagen voor de openingsmatch van de nieuwe competitie. De behoorlijk gereputeerde scheidsrechter Vermeirsch was aangeduid voor de allereerste topaffiche. Met RAEC Mons, de absolute topfavoriet voor de titel in tweede afdeling, kreeg de jarige R.A.F.C.-125 een moeilijke tegenstander te bekampen. Tijd voor de nieuwe roodwitte spelerskern om zich te tonen.

Coach Regi Van Acker had zijn jongens op scherp gesteld. Ondanks de drukkende hitte, niks, geen twijfel, geen studieronde. Er fors met de beuk in. Zeven halve tot goeie kansen, vooral voor Fangzhuo Dong, rekende de coach na afloop na. Pas begonnen en al een eerste keer naast. Een knap vluchtschot van de herboren Chinese spits na 4' verdiende beslist beter. Op de 10' moest Mons-doelman Berthelin zich redelijk strekken om een stifter van alweer dezelfde Antwerpspits te controleren. De aanvoer liep behoorlijk gesmeerd. Mons bleef wel wat hangen op de eigen speelhelft, echter zonder een muur op te trekken. Af en toe kwamen ze er ook gepast uit, maar het moeilijkste werk was toch voor de bezoekende doelman. Luciano Olguin miste richting bij zijn strakke kopbal.

Na 26' kreeg Fangzhuo Dong wel de handen op mekaar voor een bal in doel. Lijnrechter en scheidsrechter hielden het op buitenspel. Na het halfuur kwam Mons geleidelijk meer balbezit opeisen en met keurige, korte combinaties volop bewijzen waarom ze titelfavoriet zijn. Toch nog zeker een keer kregen ze het behoorlijk warm als de weer behoorlijk geïnspireerde Mohammed Cisse een vrijschop naar de hoek richtte. De knal belandde vol op de kruising. Cedric Tomsin liet zich ten koste van een gele kaart vangen aan een Waals dribbelnummertje. Helemaal onrechtvaardig was de bezoekende voorsprong die Nibombe in blessuretijd op het bord kopte.

Geen van beide partijen domineerde echt na de pauze. R Antwerp FC bleef geduldig bouwen. Mons leek zijn voorsprong te kunnen consolideren tot Antwerpcoach Van Acker even voor het uur met een dubbele wissel uitpakte. Giovanni Fedorow en verrassend genoeg Souleymane Mamam kwamen met een flinke dosis verse inspiratie. Giovanni Fedorow spurtte direct het lijntje af. Robert Neagoe dreigde. Berthelin had een scherpe reflex in huis. Het waren de twee invallers onder hun beidjes die de achterstand bijna wegveegden. De Togolees bereidde voor en pakte uit met een verrassende inswinger. De flankspeler miste de bal van een haartje. Er hing een doelpunt in de lucht. Ei zo na verdubbelde Njock met een knal ut de draai op de dwarslat de Bergense bonus. Het was uiteindelijk Fangzhuo Dong die zijn prestatie met een doelpunt bekroonde.

Vrijschop voor de Great Old. Mohammed Cisse nu eens niet en ook Luciano Olguin dreigde alleen maar te trappen. Robert Neagoe tikte tot bij de Chinese spits die hard en verschroeiend in de rechterbenedenhoek joeg. De Bosuil ontplofte. Volgden nog tien minuten over en weer. Gunter Verjans stond zijn verdediging verstandig bij. Mohammed Cisse kwam met een kopbal over doel nog het dichtst bij winst. Nieuweling Luciano Olguin viel seconden voor het einde weer een stormachtige applausvervanging ten deel. De 22 andere acteurs en waarom ook niet het scheidsrechterlijk trio, deelden iets later in de collectieve blijdschap. Coach RVA ventileerde tijdens de persconferentie zijn tevredenheid met het vertoonde spel. Ook diens collega Riga complimenteerde de tegenstander met de geleverde prestatie.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/08/2005)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Dries Jacquemyn
4 Moumou Cisse
3 Sam Lavan
5 Cédric Tomsin - 37'
7 Kevin Jansen
8 Spencer Verbiest
6 Gunter Verjans (K)
11 Robert Neagoe
9 Fangzhuo Dong - 40' - 80'
10 Luciano Olguin
 
60' 8 Spencer Verbiest (uit)/
14 Giovanni Fedorow (in)
60' 7 Kevin Jansen (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
90' 10 Luciano Olguin (uit)/
12 Kevin Baert (in)
R.A.E.C. de Mons
1 Cédric Berthelin (K)
2 Ivan Dudic
21 Daré Nibombe - 44'
20 Jeremie Njock
4 Ivan Milas
6 Erden Ucar
10 Laurent Gomez
23 Eric Rabesandratana
14 Robert Szczot
25 Alessandro Cordaro - 88'
26 Amadou Touré
 
11' 6 Erden Ucar (uit)/
11 Stephane Calce (in)
60' 14 Robert Szczot (uit)/
19 Bastien Chantry (in)
84' 2 Ivan Dudic (uit)/
15 Stéphane Thys (in)