K.F.C. Verbr. Geel

2 - 2

Zon. 04/09/2005 18:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: De Leunen

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Luc Wouters

Lijnrechters: Danny Huens - Jean-Marie Dans
 
Dong alweer scherp redder

Eigen bericht - Amper vier dagen na de loodzware midweekopdracht tegen de Albertois uit Mons, stond er met Verbroedering Geel alweer geen gezondheidswandelingetje op het programma. De supporters wensten samen met coach Van Acker niets liever dan de schande van de eindronde uit te wissen. En voor ex-Gelenaars Kevin Jansen en Cedric Tomsin wachtte bovendien een (blij) weerzien met hun gewezen ploegmaats. Altijd toch wel een speciale gebeurtenis.

De roodwitten waren met duizenden kelen komen afzakken en al van voor de partij zetten ze er verbaal de beuk in. Bij de naamafroeping geen verrassingen, al had de lokale zegsman wel wat moeite met de naam van nieuwe Bosuilspits Luciano Olguin. En het was precies die speler die het de stadionomroeper na amper 7’ opnieuw moeilijk maakte. Hij kreeg de bal uit een één-tweetje met Fangzhuo Dong. Maakte de actie. Week een beetje uit en prikte achter Olieslagers binnen. Overal juichte roodwit volk. De Leunen daverde op de grondvesten. Geel had moeite de Antwerpse dadendrang af te stoppen. En toch stonden met Spencer Verbiest en nog erger ook Mohammed Cisse twee Bosuilen met geel achter de naam na amper tien minuten. Op het kwartier kwam Glouftsis vooraan eens een kijkje nemen.

Farssi nam geleidelijk de linkerflank in handen. Verbroedering kwam opzetten en de bezoekers moesten achteruit. Zo’n vijftien minuten na het openingsdoelpunt pikte Farssi een balverlies van Verjans op. Antwerpdoelman Ristovic (gehinderd door de zon?) misrekende zich op de voorzet en Mellemans kopte binnen. De bordjes hingen opnieuw in evenwicht. Ondanks de schroeiende hitte bleven de beide ploegen er vol voor gaan, al leverde dat niet veel scoringskansen op. Luciano Olguin kopte nog een keertje naast. Aan de overkant werkte de buitenspelval. Farssi plaatste nog een keertje over doel. En datzelfde gebeurde met een schot uit de tweede lijn van Mellemans. Doelman Olieslagers had dan weer heel wat moeite met die verrassende vrijschop vanop zo’n 40m die Mohammed Cisse vol op ‘m afstuurde. Kansjes, maar geen doelpunten meer voor de pauze.

De Antwerpcoach bracht Giovanni Fedorow mee uit de kleedkamer i.p.v. de wat bleke Robert Neagoe. Hoewel een beetje ongelukkig in de balbehandeling woog de nieuwe flankspeler zwaarder op de Geelse achterhoede. Zo kreeg hij een formidabele mogelijkheid van Souleymane Mamam (pas ingevallen voor trekkebenende rechtsachter Dries Jacquemin) voor de voet, maar miste de juiste richting. Toch verschenen ook de geelblauwen bij meerdere gelegenheden in de gevaarlijke zone. Een scherpe tegenprik van Caramazza bracht Glouftsis helemaal vrij voor het Antwerpse doel. Hij had de hoek maar voor het kiezen en knalde Verbroedering voor het eerst op voorsprong (2-1). R Antwerp FC reageerde. Luciano Olguin kraakte zijn schot. Giovanni Fedorow mikte de voorbereiding van Fangzhuo Dong huizenhoog over. Doelman Olieslagers bleef met inzet van lijf en leden baas over Spencer Verbiest.

De thuisspelers leken het resultaat te kunnen vasthouden. Tot de voor Geel fatale 78’. Luciano Olguin had maar pas tevoren het zijnet geraakt of Dong-Dello duelleerden na samenspel Giovanni Fedorow-Cedric Tomsin in de zestien meter. De Geelse verdediger ging met beide handen aan de slag. Scheidsrechter Wouters wees na aanvankelijke aarzeling naar de stip. Fangzhuo Dong voltrok zonder twijfelen het vonnis (2-2), links boven in het net. Bijna vanuit stand. Mohammed Cisse bracht vervolgens het gunstige resultaat voor zijn team nog in gevaar. Zijn verbale uithaal(?) richting scheidsrechter Wouters werd met een tweede kaart bestraft. De bezoekers moesten met z'n tienen verder. Gunter Verjans plooide verstandig terug, maar even voor tijd moest de Antwerpdoelman invaller Thiam toch van de winning-goal houden. Hij herstelde zo zijn foutje van bij de eerste Geelse treffer.

Fangzhuo Dong dreigde nog een keertje in blessuretijd. Alweer een behoorlijk goeie prestatie van de rood-witten die door de aanhang op applaus werd onthaald.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/09/2005)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Dries Jacquemyn
4 Moumou Cisse - 10' - 80'
3 Sam Lavan
5 Cédric Tomsin
7 Kevin Jansen
6 Gunter Verjans
8 Spencer Verbiest - 5'
11 Robert Neagoe - 40'
10 Luciano Olguin - 8'
9 Fangzhuo Dong - 78' (P)
 
46' 11 Robert Neagoe (uit)/
14 Giovanni Fedorow (in)
53' 2 Dries Jacquemyn (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
K.F.C. Verbr. Geel
1 Steven Olieslagers
4 Bart Vanhees
6 Robbie Dello
7 Jeroen Mellemans - 22' - 38'
19 Joeri Coomans - 46'
9 Robby Vandeweyer
18 Michael Van Geele
20 Antonio Caramazza
5 Mike De Koninck
25 Sidi Farssi
17 Stavros Glouftsis - 58'
 
70' 19 Joeri Coomans (uit)/
2 Robin Peeters (in)
83' 18 Michael Van Geele (uit)/
14 Jochen Slechten (in)
87' 17 Stavros Glouftsis (uit)/
15 Ibrahima Thiam (in)