K.M.S.K. Deinze

3 - 2

Zat. 17/09/2005 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Burg. Van De Wielestadion

Toeschouwers: 2885
 
Scheidsrechter: Rik Cooleman

Lijnrechters: Geert Bossuyt - Franky Vandoorne
 
Onverklaarbare ommekeer in tweede helft

Eigen bericht - De nederlaag bij KMSK Deinze op de vierde speeldag kwam aan als een dreun bij team, coach en supporters. De onvoorstelbare ommekeer na de rust lijkt onverklaarbaar. De XI van Regi Van Acker begonnen inderdaad uitstekend aan de partij, niettegenstaande bij het invullen van een aantal posities naar een creatieve oplossing was gegrepen. Zo stond voor de tweede achtereenvolgende week Kevin Jansen op rechtsachter. Een nog belangrijker manco was een linkerpoot aan de overkant. Zowel Cédric Tomsin als Jens Govaerts waren onbeschikbaar. Mohammed Cissé was hier de depaneur van dienst. Souleymane Mamam stond voor het eerst aan de aftrap.

R Antwerp FC schoot furieus uit de startblokken en de oranjehemden moesten alle krachten achter de middellijn groeperen om dat te belopen. Slechts een keer raakten ze bij Deinze uit de omknelling los, maar Coulibaly miste net de voorzet vanop rechts. Op de tiende minuut loonde de Antwerpse stormloop. Giovanni Fedorow zette op pass van Luciano Olguin alles en iedereen bij de thuisploeg in de wind, zwiepte voor tot bij diezelfde Luciano Olguin die doelman Denijs met een snoeiharde kopslag het nakijken gaf (0-1). Even kwam KMSK dreigen met een kopbal over het doel van Predrag Ristovic. En dan was het weer de beurt aan de Great Old. Met een heerlijke draaiende vrijschop over de muur verdubbelde Giovanni Fedorow de roodwitte voorsprong. Overdonderd door die cijfers trokken de bezoekers nu een ietsje achteruit, maar de thuisspelers hadden het toch bijzonder moeilijk om tot over de middellijn te geraken.

Ahmed Biga kreeg wel geel, maar je had er veel verbeelding bij nodig om te weten waarom. Even over het half uur, opnieuw een aantal dotten van kansen voor R Antwerp FC. Een samenspel Robert Neagoe-Luciano Olguin werd afgeblokt. Amper even later stond Souleymane Mamam zich verbouwereerd af te vragen waarom hij niet tot bij de schitterende inswinger van Giovanni Fedorow kwam. Luciano Olguin dribbelde zich op doorsteekpass van Souleymane Mamam tussen vier verdedigers vrij. Volgde slechts een flodderschotje. Vervolgens tikte de Antwerpspits op pass van Robert Neagoe centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust moest Ahmed Biga secuur ingrijpen om een roodwit balverlies goed te maken. Oververdiende en duidelijke voorsprong voor de bezoekers.

KMSK Deinze-coach Mestdagh bracht na de rust met Lambin een bijkomende aanvaller mee uit de kleedkamer. En de metamorfose die daarmee gepaard ging, verliep niet langzaam, maar blits en geheel onverwacht. De thuisploeg greep R Antwerp FC onmiddellijk naar de keel. Nieuweling Lambin nam bezoekende doelman Ristovic voor het eerst echt onder vuur. Het schot was te zwak. Heel anders eindigde die knappe voorzet vanop de flank. Coulibaly zweefde als door de wind gedragen en bal tegen het hoofd geplakt, een eerste tegendoelpunt tegen de touwen (1-2). De bezoekers kregen extra steun van de twaalfde man. Coach Van Acker droeg met de inbreng van Darko Lukanovic (i.p.v. Robert Neagoe) en Alex Di Gregorio (voor de leeggespeelde Souleymane Mamam) zijn steentje bij. Ex-Antwerpspeler Alan Grozdanic had daaraan allerminst een boodschap.

Hij joeg op zijn beurt een strakke voorzet de fatale zone in. De doorkopbal raakte (?) ergens een hand en de Deinzenaars legden 'm op de stip, even later gevolgd door lijn- en scheidsrechter. Je moet het maar durven en doen! Dejonckheere stuurde Predrag Ristovic de verkeerde kant op en de bal belandde in de rechterhoek (2-2). R.A.F.C. moest zich nu wel heel dringend herpakken om nog één puntje veilig te stellen. Bij een ingebeelde fout van Kevin Jansen met gele kaart bovenop ging scheidsrechter Cooleman opnieuw geheel door 't lint. In zijn ijver stuurde hij ook nog de protesterende (?) Spencer Verbiest naar binnen. Van die kaakslag wisten ze zich bij R Antwerp FC te moeizaam te herstellen. Als Ahmed Biga noch Gunter Verjans bovendien ook maar een enkel duel in die hele lange tweede periode van de fluitenier mochten winnen, moest het wel fataal aflopen.

Een minuutje voor tijd geraakte het leer maar niet weg vanuit de roodwitte achterhoede. Bij zijn tweede rebound maakte het schot van de pas ingevallen Rosseel net voor de grijparmen van Predrag Ristovic een rare bots en de volle buit van drie punten bleef onder stormachtig gejuich thuis. Daarmee kreeg het lokale KMSK zeker meer dan het verdiende. De jongens van coach Regi Van Acker speelden een formidabele eerste helft, maar vonden nadien geen antwoord op de oranje furie.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/09/2005)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Kevin Jansen - 77'
3 Ahmed Biga - 28'
4 Sam Lavan
5 Moumou Cisse
7 Souleymane Mamam
8 Spencer Verbiest - 77'
6 Gunter Verjans (K)
9 Robert Neagoe
10 Luciano Olguin - 10'
11 Giovanni Fedorow - 19' - 75'
 
60' 9 Robert Neagoe (uit)/
14 Darko Lukanovic (in)
68' 7 Souleymane Mamam (uit)/
12 Alexandre Di Gregorio (in)
K.M.S.K. Deinze
1 Nicolas Denys
2 Sander Renson
3 Jonas Ivens
4 Frederik Thoma - 60'
5 Stefan Van Dender
6 Jurgen Sermijn (K)
7 Gerald De Breucq
8 Alan Grozdanic
11 Mathieu De Jonckheere - 72' (P)
10 Kim Van Brabander
9 Elimane Coulibaly - 53'
 
46' 7 Gerald De Breucq (uit)/
12 Louis-Charles Lambin (in)
83' 11 Mathieu De Jonckheere (uit)/
15 Kurt Delaere (in)
86' 10 Kim Van Brabander (uit)/
14 Dominiek Rosseel (in) - 89'