R. Antwerp F.C.

4 - 1

Zon. 09/10/2005 15:00 u.

A.F.C. Tubize

 
 
 
 
Plaats: Bosuil

Toeschouwers: 3.500
 
Scheidsrechter: Richard Liesveld

Lijnrechters: Edwin Devree - Marco Buijk
 
Zelfs tegen tien was het verschil nauwelijks te overzien (E. Scifo)

Eigen bericht - Een coach in de tribune, opnieuw een 'interim-coach' in de dug-out, spelers onder druk en supporters die maar wat graag de schande van het laatste bezoek van Scifo & co. uitgewist wilden zien. Dat waren kort samengevat de omstandigheden op de Bosuil bij het begin van de partij tegen AFC Tubize. De Bosuilcoach kon met Cedric Tomsin, Sam Lavan, Moumou Cisse en Kevin Jansen over een volledige achterlijn beschikken. Spencer Verbiest schoof terug in op het middenveld. Robert Neagoe, Goran Stankovski, Darko Lukanovic en Ivan Willockx deelden de bijna lege Antwerpbank met René Verniers. Enzo Scifo moest rekenen met enkele afwezigen, maar dat vond hij geen (goedkoop) excuus, vertelde hij achteraf. Daarvoor was het verschil tussen de beide teams, zelfs tegen tien, niet te overzien.

Er was een Nederlands scheidsrechterlijk trio om alles in goede banen te leiden en gelukkig geen vroeg bezoekend doelpunt. Wel twee vrijschoppen binnen de 30" na het begin en een snelle gele kaart voor Mohammed Cisse. Dat irriteerde het publiek mateloos. Of de fluitenier de publieke hoon begreep? Niets is minder zeker. Wedstrijdvriendelijk kon je de Nederlander beslist niet noemen. Het schrille fluitsignaal onderbrak zowat alle acties, maar zorgde na 5' ook voor een formidabele bezoekende kans. De vrijschop zoefde het doel van Predrag Ristovic voorbij. Aan de overkant zette Fangzhuo Dong doelman Wauthy aan het werk. De Tubeke-portier stopte het onheil in twee tijden. Ook de bezoekers speelden flink mee, maar al van vroeg in de partij kwamen ze de buitenspelval tegen. De Great Old benutte maar zelden de diepe bal, of het was om de flanken te bedienen. Zo werd Fangzhuo Dong op rechts weggestuurd. Zijn voorzet leek weg te waaieren, maar werd opgepikt door Cedric Tomsin. Voorzet tot op het hoofd van Luciano Olguin.

Kopstoot op de kruising. Alex Di Gregorio recupereerde van kortbij en vlamde op doel. De verdediging kon de bal enkel verder het doel injagen. Het eerste Antwerpdoelpunt in uren werd volumineus gevierd! De roodwitten zochten nu volop de aanval. Hoewel de coach het niet graag zag gebeuren, boorden zijn jongens een heel aantal keren door het centrum. In de gevarenzone behielden de grote jongens van Tubeke uiteraard de controle. Neels had daarbij alle geluk van de wereld toen hij keihard in de handen van zijn eigen doelman kopte. Hoewel ze via de korte combinatie terreinwinst boekten, strandden ook de bezoekende aanvallen voor ze echt dreigend konden worden, zelfs met aanwezigheid van Buelinckx die tegen R Antwerp FC altijd scoort. De Antwerpachterhoede greep, indien nodig, secuur in. Moumou Cisse liet zich daarbij niet onbetuigd. Buiten de gele kaart voor Alex Di Gregorio, nog één grote emotie voor het rustsignaal. Luciano Olguin benutte op afgeweken bal zijn aanvankelijke buitenspelpositie en het tweede doelpunt van de middag werd afgevlagd.

Het was precies diezelfde vlaggenman die een kleine 20' later het handspel van Cedric Tomsin aanmeldde bij zijn patron. Terecht overigens. Uit een beetje geharrewar kwam een stevige kopslag richting Antwerpdoel. De linksachter stak zijn doelman een (linker)handje toe. Rood en strafschop voor de aansluitingstreffer van Tubeke. Dank zij een enige mooie prik van Fangzhuo Dong stond er toen al een 2-0 op het scorebord. Yves Buelinckx (!) deed er met een rechttoe-rechtaan trap nu een doelpuntje af. R Antwerp FC met tien verder, maar de supporters schoven bereidwillig bij. De Antwerpbank reageerde met twee wissels. Het duo Goran Stankovski-Robert Neagoe bracht minder power, maar bijkomende techniek in de ploeg. Tubeke-coach Scifo reageerde met twee offensieve krachten extra en dat bekwam de bezoekers bitter slecht. De roodwitten kregen nu bijna vrij baan richting Wauthy. Toch duurde het tot in de laatste tien minuten om het score te verhogen. Darko Lukanovic (ingevallen voor een boze Luciano Olguin) bleef drijven en dreigen tot ze het bij Tubeke niet meer konden volgen. Dan haalde hij verschroeiend uit (3-1).

Hij stuurt de bal misschien wat minder elegant aan, maar dit was mooi werk. En wat gezegd van Fangzhuo Dong? Van niet zo ver over de middellijn mocht hij op avontuur. Niemand die de Chinese tornado aanviel? Een versnelling en overhoeks in de rechterbenedenhoek (4-1). De sierlijke halve omhaal van Darko Lukanovic verdiende een doelpunt te zijn, maar viel net op de vuitsten van Wauthy. De bevrijdende zege stond dan al op het bord te blinken. "Dit hadden we nodig," vertelde Gunter Verjans achteraf. "Maar wel voetjes aan de grond houden," was het vaderlijke advies van de ervaren Bosuilmiddenvelder aan de hele roodwitte familie.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/10/2005)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Kevin Jansen
4 Moumou Cisse - 4'
5 Sam Lavan
3 Cédric Tomsin - 26' - 76'
8 Spencer Verbiest
7 Alexandre Di Gregorio - 19'
6 Gunter Verjans (K)
11 Giovanni Fedorow
9 Fangzhuo Dong - 56' - 88' - 89'
10 Luciano Olguin
 
60' 8 Spencer Verbiest (uit)/
13 Robert Neagoe (in)
60' 11 Giovanni Fedorow (uit)/
14 Goran Stankovski (in)
65' 10 Luciano Olguin (uit)/
12 Darko Lukanovic (in) - 81'
A.F.C. Tubize
31 Kevin Wauthy
6 Grégoire Neels (K)
11 David Vandenbroeck
13 Nicolas Flammini
15 Samba Diawara
2 Frédéric Stilmant
7 Christopher Fernandez Varsui
14 Quentin Gailly - 47'
5 Enis Saita
9 Yves Buelinckx - 51' - 76' (P)
10 Nadir Sbaa
 
65' 13 Nicolas Flammini (uit)/
8 Basdad Yakhou (in)
65' 10 Nadir Sbaa (uit)/
20 Kevin Debroyer (in)
77' 14 Quentin Gailly (uit)/
16 Loïc Piolot (in)